Jun 30, 2008

Happy Pride!
Det var vad folk önskade varandra igår. Tja, i alla fall vi gays önskade varandra happy pride. Dagen började så fint med sol och pressande värme. Senare mot eftermiddagen kom åskan in och dränkte paraden. Fast folk festade på ändå. Mot kvällen var det fint igen. Jag bifogar lite bilder från paraden som min kompis E tagit.

Så här hysteriskt glad ser jag alltså ut innan paraden.


Candis Cayne från TV-serien Dirty Sexy Money hade äran att vara Grand Marshal.


Politikerna var ute och promenerade. Christine Quinn är New York stadsfullmäktiges taleskvinna.


När det ösregnar är det praktiskt att bara ha på sig badbyxor.


Traditionsenligt så begav vi oss sedan till Cowgirl Hall of Fame efter paraden för att dricka lite frozen margaritas bland alla partysugna lesbianer. Jag stötte faktiskt av en slump på mina svenska kompisar C och R som varit där och partat. Senare på kvällen så skulle vi gå in på Hiro, men kön var enorm och de hade minsann dagen till ära bestämt sig för klädkoder. Flipflops, shorts och linnen var förbjudna. Då jag var i shorts så kände jag bara näe. Det var alldeles för hypat och löjligt för mig att gå hem och byta bara för att köa in på ett ställe som vanligtvis inte har några som helst pretentioner. E ville dock se stället så han stannade kvar med sina nyvunna vänner som han hittat i kön. Han kom faktiskt in med shorts efter en oändligt lång väntan. M och jag drog istället till East Village där vi hamnade på ett packat The Cock. Det var nakna go go pojkar och raggningen var på högform. Jag träffade en kille från Honduras som ville släpa med mig hem, men jag kände inte för att gå hem med honom. Istället så avslutade M och jag kvällen på Venus Diner i Chelsea med en fylleburgare. Jag kallar stället lite elakt för looser's lounge då det är där man hamnar sent på kvällen efter att ha varit ute och festat och inte hittat någon att gå hem med.

Jun 26, 2008

När man talar om trollen...
Min kompis E hade precis frågat om jag sett Porr-F, en fd svensk gayporrstjärna, författare och numera fastighetsmäklare som bor i New York. Jag hade precis svarat att jag har inte sett till honom på evigheter och att han kanske inte var i New York just nu. Gissa vem som dimper ned i bordet bredvid oss på det lokala thairestaurangen om inte just Porr-F.

Till saken hör att Porr-F vet vem jag är och ignorerar mig flitigt här i New York. Jag kallar honom skämtsamt för min nemesissy då jag brukade springa på honom överallt förut och bli grundligt ignorerad. Vad jag inte visste förrens vi lämnade restauranger var att min kompis E hade snackat med honom flera gånger i Sverige så Porr-F måste ha känt igen E. Givetvis så ignorerade Porr-F oss i sedvanlig ordning och vi låtsades som om det regnade. Awkward moment anyone? Anyone? Anyone?

Jun 25, 2008

Trötter
Min ståtliga kompis E kom på besök från Stockholm igår. Han ville bli upphämtad från flygbussen som stannade vid Port Authority klockan tio över ett på natten. Bussen var i tid, men E var så hyper att det tog ett tag innan han kunde somna. Vi slocknade väl vid tre på natten. Det var liiite tungt att kliva upp vid åtta imorse och ta mig till sjukgymnastiken. Sitter nu på jobbet och har druckit min andra kopp the. Det blir nog en kopp till igen för att inte somna.

Jun 23, 2008

Midsommar
I fredags så var det traditionsenligt midsommarfirande i Battery Park. Det är en trevlig tillställning arrangerat av Sveriges Generalkonsulat i New York. Vi svenskar och svensk-wannabees samlas nere i en park vid sydspetsen av Manattan och har picknick i det gröna med utsikt över frihetsgudinnan.

Jag smet lite tidigare från jobbet för att hinna ned i tid till Battery Park för att få en bra plats för våran picknickfilt. Jag firade midsommar med mina svenska kompisar C och R. Som vanligt så var det massor av barn där. Jag tycker det blir bara fler barn för varje år. Det är främst en familjefest och då får man ta barnen på köpet. De flesta barnen var väluppfostrade och ingen sprang över våran picknickfilt så det var riktigt gemytligt. Midsommarstången restes och det dansades traditionsenligt runt midsommarstången. Vi var mest intresserade av att dricka snaps och att äta sill och potatis och jordgubbar med vispgrädde. Den medhavda ölet och vinet konsumerades också friskt.

Så här glad blir man av en massa snaps.


Senare på kvällen så var det svenskfest på Hiro. Det var en kul fest. Musiken var en märklig blandning av ABBA, Sommartider och Eurotechno. Fast det var bara kul med en optretentiös DJ. Jag dansade rätt mycket under kvällen och drack en hel del öl. Hem kom jag inte förrens någongång efter tre på morgonen. Resten av helgen har i stort sett gåt åt till att återhämta mig från festen. Huga vilken baksmälla jag hade!

Jun 17, 2008

Here we go go go again
Jag skulle ju inte strula till det. Det började så ordentligt med en middagsdejt med T på VYNL. Jag drack två öl till maten där och en cosmopolitan till efterätt. Efter att ha följt T till tunnelbanan kände jag att jag inte fått nog. Jag ringde min kompis M som inte var sen med att haka på och gå ut. Vi hamnade på g lounge där jag drack två öl till innan det var dags att gå hem och nyktra till inför morgondagen. 

Jun 15, 2008

Sex and the City
Nu har jag sett den, Sex and the City filmen. Den var bättre än jag trodde den skulle vara. Kläderna, New York, sexet och tjejerna var givna ingredienser i filmen. Med fanns också en hel der mer allvarligare och mer mogna relationsproblem. Fast jag tänker inte avslöja vad som händer. Gå och se den istället.! Jag fick en sådan kick av att se den. Jag är verkligen lyckligt lottad som lever ett sex and the city liv. Fast med mindre märkeskläder och avsevärt skabbigare lägenhet, men på något sätt är jag ändå en del av fenomenet New York. Jag tackar ju aldrig nej till en Cosmopolitan. 

Jun 10, 2008

Paniiiiik
Jag satt vid mitt köks/matsals/vardagsrumsbord i lägenheten och surfade lite när jag ur ögonvrån ser någonting brungrått pila ut ur öppna spisen, få syn på mig och pila tillbaka in i öppna spisen. Det var en mus!!!

Jag ville inte sova med en mus i lägenheten. HUGA! Så jag riggade upp en musfälla genom att sätta en fyrkantig hink mot väggen vid öppna spisen och driva musen in i hinken med en toaborste. Möss springer ytterst sällan ut från väggen så den kilade in i hinken om än motvilligt. Sedan var det bara att lyfta upp hinken fort och tömma ut musen på gården. Förhoppningsvis så håller sig den här musen sig borta från min lägenhet nu. 




Dan the handyman
Igår var det en miserabel dag. En av glödlamporna brann ut på toaletten så toaletten var halvmörk. Dessutom så gick spolmekanismen sönder på toan. Hävarmen som öppnar spolventilen hade gått av. 

Idag så bar det iväg till Home Depot eller Homo Depot som jag kallar byggvaruhuset som ligger i Chelsea. Det gick rätt bra att gå dit trots förkylningen och hettan. Väl därinne så var jag glad att jag inte skulle handla luftkonditioneringsaggregat. Det var kaos på den avdelningen. Jag hittade fort rätt pryl för toaletten och glödlampor och gick hem och fixade toaletten. Jag är så stolt att jag klarade av att reparera toaletten. Jag är inte direkt den händigaste i världen och jag tycker väl inte att det är så hemskt kul att fixa saker. Fast nu fungerar toaletten finfint! Även bögar kan vara rörmokare. 

Jun 9, 2008

Förkylt var det här
Jag vaknade igår med ont i halsen. Jag trodde först att det berodde på den torra luften från luftkonditioneringen som varit igång hela natten. Tyvärr så blev det inte bättre längs med dagen utan jag insåg mot kvällen att jag blivit förkyld. Suck! Jag hoppades att en natts god sömn skulle bota förkylningen, men så var inte fallet. Jag var helt förstörd imorse när jag vaknade. Jag orkade helt enkelt inte gå till jobbet. Jag har legat i sängen större delen av dagen idag och nyst och snörvlat. Nu verkar det dock som om halsonda är på väg bort. Det får nog bli jobbet imorgon. Ugh!

Jun 7, 2008

The heat is on!
Vi har just nu värmebölja här i New York. Den 35-gradiga hettan slår emot som en het våtvarm vägg när man går utanför dörren. Jag åkte dock med min kompis J och hans kompisar till Jones Beach ute på Long Island och badade. Nåja så mycket badande blev det inte för vattnet var iskallt. Jag lyckades dock skölja bort mitt solskydd från fötterna när jag vadade lite för att kyla ned mig. Tydligen så var min vattentåliga solskyddskräm inte så himla vattentålig. Ovansidorna på mina fötter är illande röda och hettar rejält. The heat is on!

Jun 6, 2008


En New York dejt
Idag var jag på en date med M efter jobbet. M är en fotograf och tillika konstnär som jag lärt känna genom en gay version av FaceBook som heter Connexion, Vi träffades och tog några öl på Metropolitan museets takterass. Det var kö att få komma upp dit, men väl där uppe var det en perfekt kväll. Solen gick ned bakom skyskraporna som kantar Central Park. Det var lagom varmt och ölen var kall. Dessutom så hade museet en utställning med Jeff Koontz skulpturer. Jag bifogar en bild på den fränaste av dem, nämligen ballonghunden. Hur gick det med dejten då? Jag hade trevligt, men jag tror inte att M är den rätte för mig. 
New York kultur
Bor man i New York tillräckligt länge så råkar man förr eller senare ut för någonting som heter fund raising. Jag var på ett sådant evenemang idag efter jobbet. En kompis till mig stöder en lesbisk advokat som försöker bli "counsil woman" vilket är ungefär som ledamot i stadsfullmäktige här i New York. I ett svagt ögonblick så lovade jag att dyka upp hemma hos honom. Problemet var bara att hemma hos honom var i Astoria i Queens. Jag gick vilse i Astoria. Min kompis bor på 29e gatan i Astoria. Astoria är inte logiskt. Det finns typ 3 gator som är skyltade som 29e gatan.  Efter ett par telefonsamtal så hittade jag tillslut till min kompis. Väl där så betalade jag till valkampanjen och minglade jag runt och drack några glas samt mumsade på snittar tills klockan var alldeles för mycket. 

Jun 3, 2008

Spinning keeps me from sinning!
Jag brukar gå på spinnpass på måndagskvällar. Nu har det inte blivit av de senaste veckorna på grund av min knäskada. Istället hittar jag på en massa hyss. Kom just hem från Hotel Belvedere på 48e gatan mellan 8e och 9e Avenyn. Jag var däruppe och motionerade lite med en kille från San Francisco. Nu är klockan jättemycket och jag kommer att vara så himla trött imorgon. Hur som helst så kommer jag att komma till jobbet imorgon med det där jag-har-fått-mig-någonting leendet.

Jun 2, 2008

Den blomstertid nu kommer...
Jag satt ute i trädgården idag efter jobbet och vilade upp mig lite. Jag kände då att det var dags för att lägga ut lite bilder på blommor i min trädgård. Min trädgård är typ 1 kvadratmeter stor blomsterrabatt. Fast bilderna blev fina. Det var dock inte jag som tog dem utan min kompis E som tog dem när han var här på besök. 

                                                       
Japanese Jack in the Pulpit


vit löjtnantshjärta

Jun 1, 2008

Senility here I come,
Idag blev jag verkligen brydd och smått förvirrad. Jag var på väg hem från tvättomaten när en kille kommer fram till mig och knackar mig på axeln och säger hej. Han verkar bekannt, men jag kan för mitt liv inte komma på hur jag känner honom. Däremot så verkar han känna mig väl. Vi snackas vid ett tag innan vi skiljs åt. Det tar flera timmar för mig innan jag kommer på vem killen är. Han jobbar på mitt jobb men på 32a våningen, våningen under mig. Vi brukar säga hej till varandra lite då och då när vi ses. Jag tror att jag blev lite förvirrad att han var i "civila" kläder. Vi har inte direkt T-shirts på kontoret eller så håller jag på att bli senil.