Jul 27, 2008

Kändisbrunch
Idag har det svenska partygänget haft brunch med några kändisar. Vi var och käkade brunch på HK som ligger på 39e gatan och 3e Avenyn. Samtidigt som oss så höll Richie Rich och Travis Rains hov vid ett bord nära oss. Vilka är då dessa herrar? Jo, de är modeskaparna bakom märket Heatherette. De har gjort kläder till Paris Hilton, Pink, Justin Timberlake, David Beckham, Britney Spears mm mm. 

Här är Richie Rich och Travis Rain tillsammans med några kändismodeller. 

Jul 26, 2008

Hur man botar en feber
1) Man kliver upp tidigt på morgonen då ens vän kommer 40 timmar försenad från Sverige och hälsar på.

2) Man går till jobbet och jobbar hela dagen.

3) Man äter ibuprofen, antibiotika och clarityn.

4) Man förfestar hemma med 3 öl och en gin och tonic.

5) Man fortsätter med att dricka 2 drinkar och en öl ute.

6) Kollapsar i säng klockan två på natten.

7) Vaknar nästa morgon feberfri men jäkligt bakis. 

Jul 24, 2008

Sjuk II
Jag stannade hemma idag från jobbet då jag fortfarande hade feber och var alldeles för matt imorse för att gå till jobbet. Jag hade en jobbig natt med omväxlande feberfrossa som svettningar. Dessutom så åskade det rätt friskt hela natten så jag sov inte värst bra. Just nu känner jag mig lite bättre, men det kan vara ibuprofenet som talar. Jag hoppas att en natts god sömn skall bota mig så att jag kan gå till jobbet imorgon. Min kompis T skulle ha kommit på besök från Sverige i onsdags har blivit försenad och kommer inte förrens på fredag morgon. Det är ju tur i oturen för jag skulle nog inte ha varit en god värd i feberdimmorna. Fast jag skall flyga med samma flygbolag till Sverige nästa vecka som T kommer med. Det bådar ju inte direkt gott. Förhoppingsvis så blir vi inte försenade till Sverige. Jag vill ju inte missa Europride. 

Jul 23, 2008

Sjuk!
Kände mig lite trött och sliten igår kväll och gick därför till sängs tidigt. Jag kände mig rätt ok imorse och gick iväg till sjukgymnastiken. Efter sjukgymnastiken så kände jag att någonting inte stod rätt till. Jag kände mig frusen när jag gick till jobbet. Det är typ 30 grader varmt i New York och frysa är det sista man gör. Väl på jobbet så insåg jag att jag nog hade feber. Jag gjorde några småsaker på jobbet innan jag gick hem vid lunch. Väl hemma så tog jag temperaturen, 38.3˚ C i feber. Inte undra på att jag kände mig frusen och krasslig. Nu har jag proppat i mig en massa febernedsättande och känner mig mer som en normal människa. Förhoppningsvis så mår jag bättre imorgon och kan gå till jobbet som vanligt. Jag har rätt mycket att göra innan semestern och har egentligen inte tid att vara hemma. 

Jul 20, 2008

Mamma Mia!
Det var så himla varmt idag att jag struntade i att städa och gick och såg filmen Mamma Mia. Jag hade egentligen inte tänkt att gå och se filmen då jag redan sett musikalen på Broadway. Fast nyfikenheten tog överhanden. Det var lite "guilty pleasure" över det hela. Jag gick själv på en tidig föreställning på kvartersbion. Filmen var helt okej som underhållning. Det var väl inte direkt wowfaktor, men ABBAs låtar är ju väldigt trallvänliga. 

Här dansas det och sjungs för fullt i filmen.
Snusk York,
När jag gick ut strax efter lunch för att gå till gymmet så upptäckte jag att någon hade pissat i yttre vestibulen där vi har våra postfack. Det finns en olåst ytterdörr och en låst innerdörr, däremellan har vi våra postfack. Någon hade precis urinerat i det utrymmet. Fy fasen! Jag såg några hemlösa på hörnet som kvickt som attan flyttade på sig när en polis kom gående. Inte för att jag har några bevis men...

Det var bara att köpa latexhandskar och engångs städtrasor och städa upp skiten efter att jag varit på gymmet. Jag tänker då inte kliva i någons kiss på väg in och ut från huset. Äckel peckel!
En New York lördag
Började morgonen tidigt med att åka ut till Jones Beach med J och hans kompisar. Lördagen hade utlovats till att vara årets hittills varmaste dag och det var det nog. Det var stekhett redan klockan nio på morgonen. Det var verkligen skönt att tillbringa dagen ute på beachen. Jag till och med simmade.  Nåja, simmade var nog en överdrift. Jag blev omkullslagen av en våg och det var väl ungefär hela simturen. 

Väl tillbaka i New York duschade jag snabbt och mötte min kompis R på en "upscale" veganrestaurang. Maten var faktiskt god och inte en kikärt så långt ögat nådde. Vi diskuterade allt mellan himmel och jord och hade en väldigt trevlig middag. Middagen var min födelsedagspresent till henne då hon fyllde år i veckan. 

Efter middagen så ringde jag Mr Big och undrade om han hade för sig något. Han var hemma och kollade på en film. Jag bjöd helt sonika in mig till honom och tillbringade natten hos honom. Han var bussig nog att köra hem mig imorse på vägen till gymmet. Han lät mig "sova ut" till klockan halv åtta imorse. Huga för morgonpigga människor. 

Jul 18, 2008

Casual Friday!
I går gick följande epostmeddelande ut till alla på mitt kontor:

Due to the extreme heat conditions expected tomorrow, for your comfort please dress casually on Friday, July 18th.

Så idag har jag på mig en kortärmad skjorta utan slips. Fast jag har fortfarande kostymbyxor på mig. Inga shorts här inte. Där går gränsen!

Jul 16, 2008

Date med Mr Big,
Jag hade en riktig New York date med Mr Big igår. Han plockade upp mig i sin BMW och vi åkte ned till Battery Park. Därenere såg vi segelbåtarna komma in för natten till World Trade Center Marinan allt medans solen gick ned i New Jersey. Därifrån åkte vi till Grand Central och åt ostron på Oyster Bar till middag. Kvällen slutade sedan hos Mr Big på Upper West Side. Jag sov över där och åkte sedan tidigt hem för att byta om till jobbkläder. Mr Big är morgonmänniska. Han var uppe klockan 6 på morgonen och kollade jobbmail. Jag var knappt vid medvetande vid den tiden. Jag är inte direkt någon morgonmänniska.

Jul 13, 2008

En dag på beachen,
Igår gick jag upp klockan nio på morgonen trots en blöt kväll ute med min kompis C och hans svenska kompisar. Jag packade min väska och åkte ut till Jones Beach. Vädret kunde inte ha varit bättre, strålande sol och runt 28 grader varmt. Gaybeachen var populär så jag fick gå en bra bit innan jag hittade en plats nära vattnet. Havet var turkosgrönt, men isande kallt. Jag doppade bara mina fötter. Dessutom så var havet fullt med maneter. Det var rätt obehagligt när de stötte emot mina fötter. Jag hoppas att vädret är fint nästa helg också så att jag kan åka ut till beachen. Det är så skönt att komma bort från New York och bara vara. 

Jul 11, 2008


Jag såg en lång kö imorse när jag var på väg till min sjukgymnastik på Equinox i Grand Central. Kön var ett kvarter lång och bestod mest av unga människor. Var det en audition, eller gratisbiljetter? Nej, det var en kö in till AT&T för att skaffa den nya Iphone som bara säljs med deras abonnemang och som släpps idag. Själv har jag en snart 7 år gammal Ericsson och en 2 år gammal Samsung här i USA.

Jul 10, 2008

Kuggad!
Jag hade uppkörning idag. Det gick inget vidare. Jag blev kuggad! Det hela är otroligt märkligt. Jag har haft körkort sedan jag var 18 och jag klarade det mycket svårare uppkörningen i Sverige på första försöket. Här däremot så blev jag kuggad. Hela uppkörningssystemet var konstigt. Jag hade en tid ute i Staten Island. Vi kör dit ut och det enda man gör är att ställa sig i en bilkö och vänta. Det finns knappt någon skylt som talar om var man skall stå. Tids nog så kommer en uppkörningsexaminator och sätter sig i bilen. Min var en surpuppa till citronkärring. Hon var väldigt otrevlig från början och tyckte inte om att min kompis som kört mig till uppkörningen satt i baksätet. Nej, hon skulle ut minsann gravid eller inte.

Själva uppkörningen var otroligt enkel. Det var bara att typ köra runt kvarteret. Det som min examinator inte gillade var att jag hade en manuellt växlad bil. Hon blev helt hysterisk då bilen rörde sig lite framåt när jag flyttade foten från bromsen till gas samtidigt som jag lyfte kopplingen när jag skulle backa för att fickparkera. Jag ville ju inte göra det för snabbt då jag inte är van vid bilens dragläge. Hon började skrika bromsa. Jag bromsar, vilket gör att jag inte kan köra någonstans eftersom jag bromsar. Tillslut så surnar jag till och gör det jag skall göra dvs fickparkerar utan att röra vid vare sig refugen eller bilen framför. Samma sak hände när jag skulle göra en vändning på smal väg. När jag skall backa så rör sig bilen lite framåt innan jag får i dragläget. Hysteriska skrik om att bromsa. Till saken hör att jag blockerar en allmän väg så tillslut så ser jag till att backa och göra vändningen utan att träffa trottarkanten eller köra i diket. När det hela är över så säger hon att jag får göra om provet. Räcker mig ett kvitto och hoppar ur bilen utan att ens säga adjö eller stänga bildörren. Jag sitter kvar i bilen och är lite förvirrad. Det hela gick så snabbt. Lite senare så kollar jag kvittot surkärringen gett mig. Hon har kuggat mig för att inte ha kunnat genomföra vare sig fickparkering eller vändningen. Hmmm, jag vill minnas att jag visst genomförde dessa moment. Dessutom enligt alla regler. Ja ja, det blir till att försöka fixa en ny uppkörning någon annan gång kanske typ nästa sommar när min kompis är ledig igen eller så kanske jag gör det via en bilskola. Det lär ju kosta mig en slant att hyra en bil från en bilskola, men det kan det ju va värt. Jag tror att uppkörningsexaminatorerna är mindre bitchiga om man kommer i bilskolebil. Hur som helst är jag glad att jag har mitt svenska körkort som bevis på att jag visst kan köra bil.

Jul 6, 2008

4th of July
Årets Macys fjärde juli fyrverkerier var en besvikelse. Jag hade bjudit upp några kompisar att titta på fyrverkerierna från mitt kontor. Vädret var bara för dåligt för att vara ute. Det regnade och var allmänt våtvarmt ute. Fyrverkerierna verkade mindre än förra året och någonting måste ha gått fel för uppskjutningen som sker från flera pråmar på East River var osynkroniserad och sporadisk. Himla trist!

Vi tröstade oss med att gå på gym bar och dricka några rundor bira, samt sedan gå vidare till Barracuda och titta på parningsleken som var i full gång. Jag och M avslutade kvällen på looser's lounge dvs Venus Diner med burgare i sedvanlig ordning. 


Jul 4, 2008


Happy 4th of July!
Idag är det den amerikanska nationaldagen och jag är ledig. Jag började nationaldagsfirandet med att göra en Kelly Bundy från Våra Värsta Är. Jag steg up, duschade, klädde på mig och gick hem. Jag var på en date igår med Mr Big. Daten drog ut på tiden och Mr Big erbjöd mig att sova över. Han tyckte det var för sent för honom att köra hem mig och han ville definitivt inte att jag skulle ta tunnelbanan hem. Det blev till att sova över, inte mig emot. 

Den klassiska Kelly Bundy bimbolooken från Våra Värsta År.
Jul 2, 2008

Klassresa
Tre starka gin och tonics så slår det mig. Vad sjutton gör jag här i Town House baren i New York i min 10.000 kronors kostym diskuterandes semesterhus i Hamptons och Fire Island? Det är en lång väg från att ha jobbat som städare i Västerås till at bo och jobba i New York. Ibland är mitt liv så himla overkligt. Det känns som om mitt liv är en film.