Feb 27, 2009

Liket lever!
Jag mår betydligt bättre idag än igår. Jag kände mig helt borta både mentalt och fysiskt igår. Idag så fungerar åtminstone hjärnan även om kroppen känner sig sliten. Förhoppningsvis så är jag pigg och kry efter helgen. Jag har dock gått till jobbet som vanligt idag. Jag måste ju rensa upp mitt skrivbord innan jag drar på semester. Jag har lite panik för igår så kändes det som om för varje sak jag avklarade så dök det upp två nya. Idag känner jag att jag har mer kontroll över mitt jobb. Bara jag nu kunde kontrollera min snorande näsa...

Feb 26, 2009

Förkylt var det här!
Vaknade imorse och kände mig extra trött, seg och hängig. När jag kände efter lite mer så märkte jag att jag var rosslig i halsen och kände mig svullen. Jag har gått och blivit förkyld trots att jag tvättat händerna som en galning och undvikit alla som har varit det minsta sjuka.

Typiskt också att jag blivit sjuk så här strax innan min semester när jag har massor att göra. Idag har jag dock lovat mig själv att bara fixa med skjorttvätten dvs gå till kinesen på hörnet efter jobbet och fixa middag. Resten av kvällen blir till att vila. Förhoppningsvis är detta bara en lätt förkylning och inte influensan med stort i. Tur att det är fredag imorgon och att jag har hela helgen att vila upp mig.

Som extra salt i såren eller kanske plåster på såren så kom det ett mail idag som berättade att jag har kvalificerat mig till att springa New York Marathon 2009. Typiskt också att detta kommer samma dag som jag knappt orkar släpa mig till jobbet. Jag tänker anmäla mig i vilket fall som helst och sedan så får man se om jag springer loppet i år eller nästa år.

Feb 25, 2009

Askonsdag
Trots att jag är i New York så har det inte undgått mig att det var fettisdag igår. Jag är dock på diet fram tills jag åker på kryssning så det blev ingen semla för mig.

Fast andra har minsann ätit semlor och nu så skäms dom och visar det genom att ha ett kors av sot i pannan. Nej, riktigt så är det nog inte. Det är askonsdag idag och då skall man om man är god katolik gå till kyrkan och få ett kors av sot smetat i pannan. Min första reaktion när jag såg den första personen imorse som hade korset i pannan var att säga till honom att han hade skit i pannan. Okej, en del av korsen ser mer ut som duttar. My bad! Efter att ha sett några smutsiga pannor så insåg jag att det var askonsdag.

Hittade en bild på fenomenet på nätet.

Jag tycker ändå det är lite "creepy" att se folk i affärskostym springa omrking med sot i pannan. Jag jobbar i ett affärsdistrikt och mitt i distriktet ligger det en katolsk kyrka. Kön ringlade ut från kyrkan under lunchen. Jag tycker kyrkan skulle ha kombinerat lunchservering med nedsotandet. På så sätt skulle folk slippa köa två gånger under lunchen. En slice pizza, coke och ett sotkors tack!

Feb 23, 2009

När man får oväntat besök!
Jag har fått en husgäst rent hux flux. Jag har just nu en 23-årig modell/dansare från Paris som bor hos mig i några dagar. Jag gör det som en tjänst åt Mr Darkside. Han känner killen och kunde tyvärr inte hysa honom när han blev utsparkad från sin kompis då kompisens mamma kom på oväntat besök så Mr Darkside ringde och frågade om jag kunde hjälpa honom.

Stackars lillkillen hade dessutom oturen att bli drogad och bestulen på större delen av sin reskassa på någon fancy klubb en av de första kvällarna i New York så han kunde inte ta in på hotell. Man skall passa sig för vad man blir bjuden på. Vill det sig riktigt illa så vaknar man inne på en toalett klockan halv fem på morgonen utan vare sig minne eller pengar. Hur som helst så kraschar han på mitt golv just nu.

Feb 22, 2009

Biotips!
Ligger i sängen och tittar på 81st Academy Awards dvs Oscarsgalan. Jag tänkte kvällen till ära komma med ett biotips. Igår så tog jag det lungt efter fredagskvällens eskapader och gick på bio med min kompis M. Vi gick och såg Revolution Road med Leonardo di Caprio och Kate Winslet. 

En av de mer återhållsamma scenerna i filmen. 

Både Kate och Leonardo var otroligt bra i filmen som handlar om ett äktenskap som kvävs och går under i en amerikansk förort på 50-talet. Trots att jag vare sig är straight eller gift så kändes temat i filmen aktuellt för mig. Vad som händer när man ger upp sina drömmar och kompromissar för trygghet, kombinerat med rädslan av att inte vara speciell utan bli alldaglig som alla andra är någonting jag kan relatera till just nu i mitt liv. Gå och se filmen! Den kommer inte att lämna dig oberörd. 

Feb 20, 2009

Fredagskväll,
Det finns så många olika saker man kan göra på en fredagskväll i New York. Man kan äta på restaurang, gå på teater eller musikal, gå ut på bar eller klubb eller varför inte på sexparty. Jag beslöt mig för det sistnämda. Själva partyt var i en lägenhet i ett fint bostadshus med doorman och marmorlobby. 

Konceptet är rätt simpel, man knackar på och blir insläppt. Därefter pröjsar man insläppet och får en påse att stoppa sina kläder i. Sedan är det fritt fram att gå in i partyrummet där män gör saker tillsammans. Jag tänkte bespara detaljerna från själva partyrummet förutom att det enda som irriterade mig är att de flesta hade strumporna på sig. Det ser inte klokt ut. Speciellt om man har vita tubsockor på sig. Det lyser finfint i mörkret.   

Lyser som neon i porrmörkret!
Riket
Minns ni den TV-serien med Ernst-Hugo Järegård som utspelade sig på Rigshospitalet i Köpenhamn och som regisserades av Lars von Trier? Det var som en korsning av Medium och Grey's Anatomy fast på danska med svenska inslag. Om jag minns rätt så höll själva sjukhusbyggnaden på att spricka. Kanske var det en metafor för hur hela sjukhussystemet och vårdpersonalen höll på att krackelera under arbetsbördan och det känslokalla moderna samhället. Vad vet jag.

Däremot så vet jag att vi nu har samma problem här på vårat kontor. Ja inte med spökande småflickor och demoner utan sprickor. Vi hade storm här förra veckan och efter det så dök det upp en spricka i en av glasrutorna i lobbyn på vårat kontor. Sprickan lagades provisoriskt med svart tejp. Nu har jag dock noterat att sprickan vandrat utanför tejpen. Snart kanske vi får väldigt bra ventilation och massor av frisk luft i kontoret vare sig vi vill eller inte.

Allt är så high tech här i New York.

Feb 19, 2009

Läkarbesök
Idag var jag hos farbror doktorn och fick mina provsvar. Det verkar som om jag kommer att överleva ett år till. Mina blodvärden är bra (vad det nu är). Jag hade exakt samma kolesterolvärde som förra året, men det goda kolesterolet hade gått upp och det dåliga kolesterolet hade gått ned. Jag gör i alla fall någonting rätt enligt läkaren (dvs äter tonfisk på burk tills jag kräksas). Sist men inte minst så har jag skött mig med sexandet. Alla STDs test kom tillbaka negativa! Tjoho!

Feb 18, 2009

Förlamad!
Jag är förlamad i halva ansiktet! Lugn lugn, det är inte någonting farligt. Jag var till tandläkaren imorse och lagade ett hål. Hålet var stort och djupt och var nära en nerv. Tandläkaren sprutade glatt i mig massor av bedövningsmedel tills jag var alldeles yr i skallen. Nu sitter jag här på kontoret och har problem med att fokusera på jobbet då det kittlar i halva ansiktet. Jag hoppas verkligen bedövningen släpper innan lunch för jag är superhungrig redan.

Nu till någonting helt annat. Jag fick ett samtal sent igår kväll från mitt ex D. Han ringde och kollade läget med mig eftersom min arbetssituation är minst sagt turbulent. Han berättade att han vill träffa mig i sommar. Vi kom överens om att antingen så kommer han till New York eller så flyger jag till Los Angeles. Jag ser fram emot att träffa honom. Trots att det tog slut över ett år sedan så kan jag komma på mig att sakna honom ibland.

Feb 16, 2009

Confessions of a Shopaholic
Jag borde egentligen inte slösa pengar på kläder med tanke på min något osäkra ekonomiska framtid. Dock så skall jag ju snart på kryssning och jag kunde inte låta bli att gå till Parke & Ronen. Deras affär ligger runt hörnet från mig och har alltid en massa snygga och exklusiva egendesignade badbyxor modell mindre. Dessa snyggingar är så snäva att jag fick köpa midjemåttet 36. Jag som annars har 33. Huga!

Tyvärr blev bilden lite suddig.


Här kommer en närbild på den sexiga snörningen och det snygga mönstret. Aloha! Förresten så hålls gylfen fast med kardborreband "for easy access" Weee!

Söndagsrapport
Jag brukar kommentera ibland hur jag aldrig lämnar Manhattan numera. I går söndag så gjorde jag det. Jag hakade på min kompis R och baby S på en utflykt till mörkaste Brooklyn. Vi åkte och hälsade på hennes kompis T. Ts pojkvän C hade fått för sig att laga en massa olika sorters köttbullar. 

Sagt och gjort baby S packades in i bärselen. Hon slocknade givetvis på en gång vilket var bra för resan var rätt så krånglig . Vi tog L tåget från 1a Avenyn en hållplats in i Brooklyn, Bedford Avenue. Där var vi tvungna att stiga av och ta L tåget igen på andra sidan perrongen. Fråga mig inte om logiken bakom detta, men det var banarbete på gång. Sedan så åkte vi L tåget lång ut i Brooklyn, där vi bytte till A linjen för att åka tre stationer in mot Manhattan på den linjen. Jag tror vi var någonstans på Utica Avenue. 

Hur som helst så är det ett område med många fina gamla brownstones, som Harlem fast billigare. Till saken hör också att det är ett svart bostadsområde. Jag stack ut som bara den med mitt blonda hår. Köttbullarna var mumsiga och lilla baby S pallade med allt folk i någon timme innan hon började gallskrika och ville hem. Det passade mig  utmärkt för jag var bjuden på middag hos P och M senare på kvällen. Jag kom hemrumlandes vid midnatt och var dödstrött. Tog en sovmorgon idag då det är helgdag här i USA. President's Day minsann!

Feb 14, 2009

Happy Fucking Valentine's Day!
Jag kör ett tidsschema för att beskriva min alla hjärtans dag.

10.30 Vaknar och äter frukost.

11.10 C textar och undrar om vi skall käka brunch.

11.30 Duschar och klär mig. 

12.00 Träffar C som är svensk och jobbar på IKEA i Philadelphia på VYNL och käkar brunch.

13.30-15.10 Sitter hemma och surfar runt och chattar lite. Blir erbjuden att följa med på en fyrkant av en kompis. Jag avstår då jag inte vill vara "the fifth wheel". 

15.50-17.30 Kör ett tufft träningspass på gymmet.

18.00 Käkar lite mat.

18.55 C textar och undrar om vi skall käka middag. 

20.00 Skall träffa C i Hell's Kitchen för att käka middag. 

Fortsättning följer...

20.10 Åt middag med C på en thai restaurang.

20.55 Tog en drink med C på Posh.

21.30 Vi gick över till Therapy

21.35-00.30 Drack drinkar på Therapy och flörtade med en turkisk kille.

01.00 Käkar våfflor och dricker sojamjölk. 

01.3o Sängdax!

Feb 12, 2009

Ett skepp kommer lastat?
Idag blåser det rejält på Manhattan. Jag märker inte så mycket av vinden när jag tittar ut för jag ser inte några träd från mitt kontorsfönster. Skyskrapor vajar som bekant inte lika mycket som träd. Dock så vajar skyskrapor. Jag sitter på 33e våningen och just nu så lyssnar till ett stilla knarrande. Hela kontoret knarrar som en gammal segelbåt. Det är ett ganska så mysigt och väldigt sövande ljud. Jag hoppas att jag inte somnar vid mitt skrivbord när efter-lunch-koman infaller på eftermiddagen.

Feb 10, 2009

Svensk byråkrati
Jag gick över till Sveriges Generalkonsulat idag på eftermiddagen. Jag behövde hämta en blankett för att förnya mitt körkort. Jag blir alltid så chockad av svensk byråkrati efter mina år i USA. Inga köer, trevlig och hjälpsam personal, allting finns att få på en gång och blanketterna är minsann lätta att fylla i. Dessutom så fick jag tips på fotografiställen som gav rabatt på passfoton. Det är minsann andra tongångar här i USA. All byråkrati är tidsödande med långa köer, otrevlig personal och blanketter som är onödigt krångliga. Sverige är faktiskt väldigt välorganiserat när det kommer till kritan.

Feb 9, 2009

Vardagsliv
Jag tänkte fortsätta med ämnet: mitt vardagsliv i bilder. Dagens ämne är att deklarera. En gång om året så åker jag ut till Park Slope i Brooklyn för att deklarera. Jag anlitar en professionell skatteplanerare för att deklarera då det är fruktansvärt komplicerat att deklarera själv. Dessutom så får man så mycket mer pengar tillbaka på deklarationen om man anlitar proffs.

Här inne satt jag och kallsvettades i lördags eftermiddag. Dock gick det bra. Jag fick en hel del pengar i skatteåterbäring.

Park Slope är ett väldigt fint område i Brooklyn med många gamla brownstones. Området är populärt bland bögar och lesbianer. Främst då lesbianer som flyttar dit för att bo in sig i de stora lägenheter som finns och skaffa familj. Området har till och med flera gaybarer.

Mysiga gamla hus i Park Slope.


Det är sällan man ser hus i jugendstil i New York. Dessa är nog det närmaste jag sett här. Fast jag tror dock att de är att betrakta som föregångare rent stilmässigt.
Supersocial
Idag har jag varit supersocial även med New York mått mätt. Det hela började med att jag fikade med min kompis R och hennes lilla bäbis klockan två i eftermiddag. Vid fyra träffade jag min irländske bankir M och tog en kopp te. Klockan 7 på kvällen hade jag en fikadejt och då tog jag ytterligare en kopp te. Det var bara för mycket koffein på en eftermiddag. Jag var alldeles hyper och darrig efter den sista koppen te. Det bådade inte gott för nattsömnen. 

Jag hade dock det perfekta botemedlet. Jag träffade min mexikanska älskare på VYNL klockan nio och åt middag. Två frozen cosmopolitans (märkligt nog med sockrad glaskant) och en burgare senare gick vi hem till mig. Jag tände en eld i öppna spisen och vi drack lite glögg innan vi älskade framför brasan. Ja, inte på en björnskinnsfäll direkt utan faktiskt på en mer praktisk och mindre hårig bäddmaddrass. Nu är jag lagom varm och luddig och det är lite mysigt med brasan som fortfarande brinner i öppna spisen. Brasan kastar ett varmt och gyllene sken. Jag tror jag kommer att slockna alldeles strax. 

Feb 8, 2009


Utmanad
Jag blev precis utmanad av Pinglan att göra följande: Gå in i mappen "Mina bilder". Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen. Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den. Utmana 6 andra personer och länka till dem, samt tala om att de är utmanade.

Så här blev mitt resultat:

Mannen på bilden är glad. Han har just fått en ståplats med bra sikt på 5e Avenyn i New York. Det är tidig söndag eftermiddag och snart skall prideparaden dra förbi. Solen skiner från en klarblå himmel och det är varmt och fuktigt. Föga anar han att bara några timmar senare så kommer åskan dundra och regnet ösa ned över paraden. Dagen till ära har han en T-shirt med regnbågen för att visa att han inte bara är bög utan stolt över detta.  

Nu känner jag inte så många bloggare, men jag skickar över utmaningen till Bögpappan. Vad har du i dina bildarkiv  måntro...

Feb 5, 2009

Ironi?
Livet är bra ironiskt ibland. Jag såg att Uppsala universitet har precis utannonserat en tjänst som är exakt det jag gör här i New York. Jag skall givetvis söka tjänsten då allt är hela havet stormar på mitt jobb just nu. Visst vore det väl ironiskt om jag fick jobbet och flyttade tillbaka till Uppsala. Efter 7 år i New York så hamnar jag precis på samma ställe som jag började. Jag har fortfarande kvar väskorna jag reste med från Uppsala när jag flyttade hit. Jag skulle kanske använda dem i tillbakaflytten. Nåja, jag är ju inte exakt i samma situation. Jag har ju dock 7 års yrkes- och livserfarenhet under bältet och minst 500 martinis har passerat mina läppar. Dessutom så måste jag ju få jobbet först.

Inte direkt Time Warner Center i New York, men ändå rätt ståtliga dubbeltorn.

Feb 3, 2009

Råttorna lämnar skeppet
Idag fick jag ett brev från personalchefen som informerade att de godkänt min frivilliga avskedsansökan. Det kändes lite läskigt att se det hela svart på vitt. Det gör det mer verkligt och påtagligt att min tid vid institutet är begränsad att läsa det i ett brev än att bara prata om det.

Lite senare idag så tog jag några drinkar med en grupp män som gillar att klä sig i kostym och umgås. Jag blev förvånad hur många av männen i gruppen som planerar att lämna New York. Jag är inte ensam om att ha problem med visum, jobb och att inte kunna stanna kvar i New York. Det känns lite vemodigt. Det är som om råttorna lämnar det sjunkade Titanic.

 
Snöfall!
Det är grått och trist i New York idag. Dessutom så öser snön ned vilket gör att gatorna just nu är blaskiga. Jag känner mig glåmig, vintertrött och sliten. Mitt självförtroende ligger nog på en minusskala idag. Jag borde vara aktiv och positiv och försöka klura ut vad jag vill med min karriär, men jag känner mig mest blärg. Jag hoppas jag får lite motivation efter min andra kopp te för morgonen.

Feb 2, 2009

Middag i Harlem
Idag så har jag ätit middag med min kompis B och hans kompis T som också skall åka på kryssningen. De hade bestämt att vi skulle äta barbeque på en restaurang som heter Dinosaur Barbeque och som ligger på 125e gatan och 12e Avenyn i Harlem.

Jag fick vackert sätta mig på ettans tunnelbanan och åka upp till 125e gatan. Två tiggare, den ena mer hög på någonting än den andra och en galning som pratade med någon osynlig senare var jag i Harlem. Restaurangen ligger i ett område som mest kan beskrivas som hamnkvarteren i seriestrippen Assar där allt är nedgånget och byggt av botong som snabbt faller sönder. Själva restaurangen var dock mysig och maten var väldigt god. Jag åt en halv grillad kyckling med coleslaw, corn bread och salt potatoes. Allt detta sköljde jag ned med ice tea. Sedan var det bara dags att sätta sig på ettan tillbaka hem. Den här gången var det bara en tiggare.

Vi satt faktiskt vid bordet längst till vänster i bilden. Bordet hade fortfarande samma rödrutiga vaxduk som på bilden.