Jun 30, 2009

Prideparaden part II the bitter end


Denna märkliga figur heter Tinker Bitch.


Ivana Trump har mött sin över man/kvinna i denna gold digger.


Wonder Woman och Super Woman är givna ikoner i paraden.


Lite mer ögongodis i guld och fjädrar. 


Tvättbräda is tha shit!


Peruanska killar kommer med egna fjädrar.


Mer ögongodis.


En riktig homokändis! Michael Urie som spelar Wilhelminas assistent i Ugly Betty.




Jun 29, 2009

Prideparaden part I
Här kommer en bildparad av årets prideparad i New York. 

Så här upphetsad ser jag ut innan paraden.  Min kompis M är mer skeptisk.


Här är min kompis E tillsammans med M.


Paraden inläddes som vanligt av Dykes on Bikes.


Vad är väl pride utan lite färg?


Det var inte bara ballongerna som var färgglada.


Veteranerna från Stonewall som startade hela priderörelsen. 


Alla drugor är inte alltid eleganta.


En söt polis kom marscherande förbi. 


Det var varmt i solen så den ehm fina solhatten från Delta Airlines.


Till alla oss bögars stora glädje så var det varmt och kläder var onödiga. Mums!


Fiddle dee Ashley! The boys are indecent here in the big city!

Jun 28, 2009

Happy Pride!
Det märks verkligen att det är pride i New York just nu. Mina kvarter i Chelsea svämmar över med bögar. Jag har precis kommit hem från Barracuda, min lokal bar som var knökfull med folk. Det var så nära man kan komma sex med kläderna på. Jag träffade min svenska kompis C från Philly där. Min irländske kompis M vägrade gå in så jag träffade honom utanför. Vi fick våra händer spådda av en transvestit utanför. Only in New York! Det var en kul upplevelse. Jag och M gav upp efter ett tag och gick och käkade en burgare på the Dish. Nu är jag hemma och skall strax gå och lägga mig. Min kompis E som är på besök är fortfarande på Barracuda. Vi får väl se när han dyker upp eller om han dyker upp.


Jun 26, 2009

Hold the Drama!
Det mystiska paketet var givetvis inte en bomb utan någonting helt oskyldigt. Vi blev utsläppta på lunch efter en timmes svält. Morr!

Sitter nu och väntar på min kompis E från Stockholm som borde ha dykt upp hemma hos mig vid det här laget. Ringklockan till min dörr är trasig och jag tror inte hans mobil fungerar så jag försöker lyssna om någon öppnar ytterdörren. Jupp, det är så himla lyhört här att jag kan höra folk öppna ytterdörren. Undrar om han villat bort sig eller om han bara stått och tryckt någonstans. Vi hade ett sjujäkla skyfall för bara någon minut sedan. Hmm, dags för en check av ytterdörren för nu har det slutat regna. 
DRAMA!
Jag och mina kollegor är inlåsta på vårat kontor. Någon har upptäckt ett mystiskt övergivet paket utanför grannskyskrapan. Därmed är vi under "lockdown" dvs inlåsta i bygget i väntan på att polisen skall komma och kontrollera paketet. Just nu diskuterar väl dom vem som skall gå fram och sparka på paketet. Att detta skall hända precis lagom till lunchen. Nu sitter jag här på mitt kontor och svälter. Givetvis kommer paketet att vara ofarligt och därmed allt detta drama totalt onödigt. Suck!

Jun 25, 2009

Bad news travels fast!
Jag satt ute i trädgården efter jobbet och surfade lite när jag hörde följande:

Iiiiiiiih, Michael Jackson is dead! Google it!

Det var en av mina grannar som ropade detta åt sin vän eller pojkvän. 

Givetvis googlade jag detta då jag satt vid datorn och mycket riktigt så hade Michael Jackson dött av en hjärtattack. Tragiskt slut på en stor artist. 
Certifierat frisk
Idag fick jag resultaten från min läkarundersökning. Jag är garanterat fri från syfilis, hepatit, HIV och tuberkulos. Dessutom så har jag antikroppar mot röda hund, mässling och påssjuka, vilket jag visste sedan tidigare. Nu har jag dock papper på detta.
Love, Lust and Rose Wine
Jag hade en träff med min mexikanska älskare ikväll efter jobbet. Jag lyckades fånga honom i New York mellan hans jobbresor till exotiska platser som Paris, Colombia och Mexico. Fasen till arbetsnarkoman. Han svarade på jobbmail på sin Blackberry mitt under förspelet. 

Tillslut fick jag dock honom att glömma jobbet. Vi kom inte ens in i sovrummet. Det blev den 60-talsinspirerade stilrena men ack så hårda soffan istället. Jag tror vi båda behövde släppa loss lite. Jag är alldeles varm och avslappnad nu. Fast det kan ju vara att jag känner av de två glasen rosevin som jag drack under kvällen. Nej, jag tror bestämt att det var allt homosexandet som gjort mig avslappnad och lugn.  

Jun 24, 2009

Restaurangdöd
Igår när jag raskt promenerade ned för 8e Avenyn mot L-tunnelbanan (jag skulle träffa R i East Village) så upptäckte jag att La Belle Vie hade slagit igen. Därmed så var Tello's också borta. Tello's var La Belle Vies bakficka, en mysig liten italiensk restaurang. Supertrist!


På vägen hem så upptäckte jag att Tello's återuppstått i ett större format i hörnet av 20e gatan och 8e Avenyn. Happy happy joy joy!

Jun 22, 2009

Sjukvårdsbyråkrati III Stinging Time
Idag var det dags för min läkarundersökning för green cardet. Det var himla skönt att det var min husläkare. Det blev minimalt med tjafs. Tyvärr så var jag tvungen att lämna blod, dels för att jag inte hade några vaccinationspapper från när jag var liten (tack mamma) och dels så behövde dom kolla könssjukdomar. Dom behöver göra ett test för att kolla om jag har antikroppar mot roliga saker som smittkoppor, polio med mera med mera. 

Det skall bli spännande att se vad jag egentligen är positiv för. Jag är dock rätt övertygad om att testen för könssjukdomar kommer att komma tillbaka negativa. Jag testade mig i januari och sedan dess har det inte varit särdeles mycket homosexande. Tack vare den ihållande bihåleinflammationen, dunderförkylningen efter kryssningen och nu senast näsoperationen. 

Jag blev stucken ytterligare en gång till förutom blodproven. De behövde göra ett PPD-test vilket är ett test för tuberkulos. Det var som en minivaccinering i armen. Jag blev testad för tuberkulos när jag flyttade hit 2001. Då var testet negativt. Vi får väl se om jag har skött mig. Hittills så har jag ju inte hostat blod så jag tror nog att chanserna att jag har turberkulos är minimala. Fortsättning följer...

Jun 21, 2009

Midsommar i New York
Det blev traditionsenligt midsommarfirande i Battery Park i år igen. Vädret var mulet och det fanns risk för regn. Trots det så drog jag ned till Battery Park efter jobbet och när jag kom dit så bröt solen fram och det blev varmt och soligt. Här följer några bilder från firandet. 

Traditionell midsommarmat med sill (amerikansk), hemgjorda köttbullar och givetvis nypotatis.

Vi var inte direkt ensamma med att fira midsommar i Battery Park.


Jag är poster boy för svensk matkultur. Det står Köttbulle på min T-shirt om ni undrar. 


Sist men inte minst lite traditionsenlig dans kring midsommarstången. Små grodorna, små grodorna, ej öron have de. 

Efter picknicken så bar det iväg hem för ett snabbt klädbyte innan jag drog till svenskfesten på Union Square Ballroom. Där dansade jag till långt efter midnatt. Jag var inte hemma förrens vid två-tiden på natten. Lördagen blev himla tung. Jag gjorde i stort sett ingenting förutom att ligga i sängen, lyssna på ösregnet och slöglo på TV.



Jun 19, 2009

Ögonblicksbild
Just nu pågår det en iransk protest mot valresultatet utanför grannskyskrapan. Mycket grönt är det och ganska så högljutt. Det är fortfarande uppehåll så picknicken i Battery Park verkar bli av.
Tuff start på midsommar!
Släpade mig till jobbet idag på midsommaraftonen med tunga steg. Jag var ute igår och tog några drinkar med kostymklubben dvs män som gillar kostymer. Vi träffades på Town House klockan 10 på kvällen. Jag kom inte hem förrens efter midnatt. Jag vaknade ganska så trött imorse.

Väl på jobbet väntade ett telefonmeddelande från en patentadvokat. En vetenskaplig tidning publiserade en artikel på nätet tidigare än väntat. Därmed så kan vi inte patentera upptäckten i Europa eftersom uppfinningen är offentlig. Jag var inte glad imorse. Det var bara att bita i det sura äpplet och inse att vi bara kan patentera i USA eftersom USA har en karensperiod för att skicka in patentansökningar efter att uppfinningen blivit offentlig.

I eftermiddag blir det dock midsommarfirande i Battery Park och efter det en svenskfest någonstans nära Union Square. Det verkar bli uppehåll idag så förhoppningsvis blir det trevligt i parken.

Jun 18, 2009

Sjukvårdsbyråkrati II Wet and Furious
Idag så åkte jag upp till kliniken. Det duggregnade när jag lämnade lägenheten imorse så jag var glad över att jag bara behövde gå till E. Det är min närmaste tunnelbanestation. Jag tog E-tåget till 53e och Lexington. Där bytte jag till 6an mot uptown. Det var då trubblet började. På grund av signalfel (signalsystemet i New York är 70 år gammalt och tål inte regn) så gick 6an extra långsamt. Om den nu gick alls! På 58e gatan blev vi alla utkastade ur tåget då det togs ur trafik.

Jag orkade inte vänta utan gick ned en våning och tog expresståget nummer 4 till 86e gatan. Där bytte jag till 6an downtown och steg tillslut av på 68e gatan. Det visade sig vara ett smart drag att åka tunnelbana så mycket som möjligt för det ösregnade när jag kom upp från stationen. Det var bara att plaska på till kliniken. Turligt nog hade jag paraply, men ösregn i New York innebär att man blir blöt nedifrån och upp tack vare all regnstänk.


Riktigt så här illa var det inte, men nästan. Jag har fortfarande blöta skor.


När jag kom fram till kliniken så visade det sig vara en gynekologklinik och inte den klinik som jag gjort testet på. Jag misstänker att testkliniken slagit ihop portarna och en annan klinik fått ta över numret. Det var bara att plaska hela vägen tillbaka till tunnelbanan och åka till jobbet. Nu var det dock rusningstid och allmänt trafikkaos. Jag fick klämma mig in i en tunnelbanevagn där alla stod packade som sillar och åka ned till jobbet. Det var inte en kul början på dagen. Sensmoralen i historian är att det är bra att kommunicera. Bara för att när man ringer till en klinik och kommer fram till en klinik så innebär det inte att det är rätt klinik.

Jun 17, 2009

Sjukvårdsbyråkrati
Jag har i flera dagar ringt till en klinik och försökt få testresultat från ett tuberkulostest som jag gjorde när jag flyttade till New York. Jag har fått beskedet att dom skulle kolla upp och ringa tillbaka när jag frågat om att få ut en kopia på testresultatet. Har dom hört av sig? Givetvis inte! 

Idag så beslöt jag mig för att sluta jobbet lite tidigare och gå till kliniken och försöka få testresultatet personligen. Kliniken fanns på 44e gatan mellan 8e och 9e Avenyn enligt gula sidorna på nätet. När jag väl kom dit så fanns det inte ett spår av kliniken. Den hade flyttat. Jag hade inte telefonnumret till kliniken så det var bara att åka hem och kolla upp vart dom flyttat. 

Kliniken hade flyttat till 70e gatan mellan Park och Madison. Det blir till att åka upp dit imorgon. Förhoppningsvis finns testbeskedet kvar i arkivet och jag kan få ut det. Ibland blir jag bara så trött på byråkratin här. Jag skulle skita i detta om det inte vore så att jag behöver bevis på att jag inte haft tuberkulos. Har jag inte detta testresultat så måste jag kanske ta om testet och det kostar pengar. 

Jun 16, 2009

Go'dag yxskaft
I helgen gick jag Landmark Advanced Class. Det var en intensiv helg med föredrag och övningar för att lära sig att bli en bättre människa och ledare. (Väldigt amerikanskt, fast bra för mig som är messvensk.) Jag fick en insikt under helgen. Jag har varit distansierad med min mamma på grund av att jag inte "kommit ut" till henne.

Vår familjetradition är att inte prata om saker, speciellt inte om känslor eller sex. Jag har misstänkt att hon nog vet om att jag är en homosexande kille, men helt säker har jag ju inte varit. Det kom som en chock för min pappa när jag kom ut för flera år sedan.

Hur som helst så tog jag tag i saken i söndags morse och ringde min mamma. Här följer ett utdrag av komma ut samtalet.

Jag: Jo, det är någonting som jag vill berätta för dig.
Mamma: Vad är det?
Jag: Ehm, jag är gay.
Mamma: Det har jag vetat om sedan du var fem.
(Jag tänker: Fan också! Kunde du inte ha sagt någonting när jag var typ 10 så hade jag sluppit mina identitetsproblem i livet.)
Jag: Jag trodde väl att du visste, men jag ville ändå berätta det för det har avhållit mig från att vara mer öppen med dig. Jag vill ha ett mer öppen relation med dig.
Mamma: Vi pratade aldrig i min familj (min mammas) så det är jag som aldrig pratat om detta.
Jag: Jo, det är ju så det har varit. Fast jag vill ha detta sagt så att vi kan vara mer öppna med varandra.

Jun 10, 2009

QX does NYC
Tidningen QX hade varit i New York, härjat runt och intervjuat svenskar boende i New York. Porr-Fredrik var givetvis dryg som vanligt. Fattas väl bara annat. Kul att det verkar gå bra för honom trots krisen. (lite skeptisk) De andra svenskarna som intervjuades var trevliga och mer jordnära. Annars så tyckte jag väl att artiklarna var bra. Stadsdelarna och uteställena reportrarna besökte var korrekt beskrivna och representativa.

Fast en enda liten detalj irriterade mig otroligt. Alla reportrar verkade tro att the Village har döpts om till West Village. Magnolia Bakery ligger inte i West Village utan i The Village. West Village ligger väster om 8e Avenyn/Hudson Street och söder om Meat Packing för oss alla som bor i New York. Vad hände med faktacheckingen?

Det är kö in till Magnolia Bakery på helgerna. Själv föredrar jag Billy's på 9e Avenyn mellan 21a och 22a gatan. Billy brukade jobba på Magnolia, men startade eget så cup cakesen är minst lika goda som på Magnolia. Dessutom är det mindre kö till stället.


She works hard for the money!
I New York så jobbar alla otroligt mycket jämfört med i Sverige. Jag känner folk som har två eller tre jobb samtidigt. Inte jag, jag har svårt nog med att få en karriär att fungera. Igår var jag tvungen att jobba sent. Fast jag satt inte på kontoret och jobbade. Nej, istället så gick jag på ett evenemang på en pub och minglade runt med folk som sysslade med technology transfer. Visst är det roligt att kunna ta en öl och prata skit med folk som sysslar med det jag gör, men för mig var det jobb igår. Jag var en man med ett uppdrag.

Mitt uppdrag var att skapa nya kontakter inför ett framtida jobbyte. Att nätverka är ett hårt jobb och som jag jobbade igår. Jag "workade" rummet som om mitt liv berodde på det. Fast konsten är att inte vara påstridig eller alltför uppenbar i sitt nätverkande. Jag brukar köra med en kombination av charm och frågor. Folk gillar att prata om sig själva och känner sig smickrade över att man frågar dem saker och ting. När dom väl har börjat prata om sin organisation och sitt jobb så kan man flika in lite om sig själv samt berätta om sina egna erfarenheter. Det är min strategi. Jag delade ut mitt visitkort till en massa nytt folk som jag lärde känna under kvällens lopp. Kvällen kändes väldigt lyckad eller var de dom fyra ölen som kastade ett rosigt skimmer över kvällen ehm...

Jun 9, 2009

Blixtar och Dunder!
Jag vaknade imorse av att blixten troligtvis slog ned i Empire State Building. Det small till så högt att jag nästan föll ur sängen. Klockan var bara halv tre på natten så det var bara att mysa i sängen och lyssna på åskan och ösregnet. Nästa runda med åska kom klockan åtta på morgonen. Jag passade på att ta sovmorgon. Jag avskyr att gå till jobbet i kostym och finskor när det ösregnar så jag sov lite extra medans det åskade.

Så här kanske det såg ut. Vad vet jag? Jag låg i sängen och trynade.

Jun 8, 2009

Allmänna händelser
Irritationsmoment: Min nya granne ovanför mig behagar välta över fläkten så att den brakar i golvet dvs taket precis ovanför huvudet klockan två på natten. Jag blir klarvaken och tvingas sedan lyssna på vibrationerna som sagda fläkt orsakar i min lägenhet. Resultatet är att jag varit aptrött idag. Jag skall strax upp och ringa på hos henne och ha ett allvarligt samtal angående fläkten. 


Underlig känsla: Äckelmagade slutar läsa här! Idag var jag på uppföljningsbesök hos farbror doktorn. Han kikade in i min näsa, gav avsvällande och fortsatte sedan med att suga ut utfyllnadsmaterial med ett litet rör kopplat till en vacumpump. Inte undra på att jag känt mig täppt. Jag har ju haft näsan full med bomull eller dylikt. Himla märklig känsla att känna någonting stort dras ut ur bihålorna. 

Minitriumf: Efter att ha rotat igenom en massa papper och inandats alldeles för mycket damm så har jag äntligen hittat mitt internationella vaccinationskort. Det tog ju bara två dagars letande. Snacka om att det var på ett säkert ställe. 


Jun 7, 2009

Lata sommardagar
Idag har jag haft en latdag och inte gjort någonting. Jag tog en promenad på Manhattan med min grande caramel frappuchino från Starbucks i högsta hugg och min iPod i öronen. Jupp, någon måste ju vara gay stereotyp i den här staden. 

Just nu sitter jag ute i den sommarvarma trädgården och myser med en kall öl. Det luktar grillos och sparvarna chirpar. Luftkonditioneringsaggregaten susar lite diskret i bakgrunden. Jag älskar mitt lilla krypin i Chelsea. Det känns nästan som att bo i en småstad när jag sitter på min uteplats. Fast hyran är ju definitivt mer storstadsmässig än lantlig. Smakar det så kostar det!

Jun 6, 2009

Progress Report
Idag är det dryga fem dagar efter operationen. Numera klarar jag mig utan "drip pad" Fast det kommer ju fortfarande saker och ting ut ur näsan. Ni som är kräsmagade hoppar över nästa stycke.

Jag vaknar fortfarande upp med blodig gegga i näsan på morgnarna. Dessutom så har jag insett att min uppkleggade dåliga bihåla på högra sidan håller på att dräneras ut. Jag blöder mest på vänstra sidan där farbror doktorn rättade till mitt septum. Däremot så kommer det segt gulaktigt var från högra sidan. Urk urk urk! Tur att jag äter antibiotika. Nu vet jag som sagt vad som fyllde upp bihålan på röntgenbilderna.

Jag ser ut som sju sorger och åtta bedrövelser på bilden.

För övrigt har min dag varit väldigt oglamorös. Jag har inte gjort någonting speciellt. Jag är helt enklet för trött för att orka med någonting. Jag sitter ute i trädgården nu och bloggar, men det blir snart till att gå in. Myggorna är fasiken så bitglada ikväll. Jorå, det finns myggor på Manhattan. Tysta och ettriga små blodsugare som ger superhårda bulor som kliar i veckor när dom biter en. Inget vidare kul eller lyxigt för den delen. Jag får återkomma med mer glamorama när jag är frisk.  

Jun 2, 2009

Post-op dag ett
Idag har jag varit hemma hela dagen förutom ett snabbt besök på apoteket för att hämta ut smärtstillande (vilket jag inte behöver) och antibiotika för att motverka infektion. 

Gårdagens stilla blödande har övergått till något slags snorande. Föga trevligt då snoret är blodblandat. Dock är det avsevärt mindre blod än igår så jag antar att jag är på bättringsvägen. 

 Se vilken ren och fin "drip pad" jag har under näsan. Sexy sexy!

Jag loggade in och kollade mitt jobbmail vilket var ett stort misstag. Jag hade jobbat hårt för att få den här veckan fri och på mindre än två dagar så har jag två "emergencies" som jag måste lösa. Nu är dessa i och för sig lösta, men roligare kan man ju ha när man är konvalecent. Apropå roligare så undrar jag varför dom riktigt snygga killarna stöter på mig online när jag inte kan träffa dem. Den här lilla puddingen ville homosexa med mig idag. Suck!


Jun 1, 2009

American nose job
Idag var jag och opererade näsan. Tyvärr så opererade jag insidan av näsan så jag har fortfarande kvar min gamla vanliga tråkiga näsa. Jag försökte få en riktigt snygg romersk kran, men min läkare vägrade av någon anledning. Det enda jobbiga är att min läkare var tvungen att rätta till mitt septum (?) så operationen blev större än den planerade dräneringen av en bihåla. 

Nu sitter jag då hemma och blöder i stillhet.