Sep 29, 2009

Familjetrubbel
Min äldsta brors fru vill ha en vit amrisjulgran av plast. Det är lite farstaglitter över det hela. Hon hittade en på rea här i New York och övertalade mig att beställa den åt henne. Företaget skeppade inte granen utomlands så jag fick den hemskickad utan kostnad här i New York.

Idag stod lådan med granen utanför min dörr, hela 150 cm lång och 30 kg tung. Vad i helvete! Är granjäveln gjord av betong? Nu måste jag fundera ut hur jag skall få granen skeppad till min svägerska i Finland. Det blir till att prata med fraktföretag. Förhoppningsvis så kommer det inte kosta en förmögenhet att få schabraket fraktat till Finland. Skoj med ytterligare ett projekt i helgen. 

Sep 28, 2009

Absolutely Fabulous
Så har helgen varit, A som Patsy och jag som Edina. Det har varit brunchdrinkar i baren på Barneys efterföljt av shopping på Bergdorf Goodmans. En massa besök på VYNL för att äta fett och dricka margaritas eller öl. Vi hann även med en spelning av Peter Rauhofer och ett besök på As favoritklubb Hiro.

Nu är dock måndagen här och vardagslivet. A åker tillbaka till Stockholm i eftermiddag och jag skall återgå till mitt liv som asket. Det blir tonfisksallad och träning igen för fulla muggar. Trist, men jag kan ju alltid liva upp mig genom att minnas As orgasmiska förtjusning över ett par Gucci-sneakers på Bergies. Tack A för en fullkomligt galen helg.


Dom enda pillrena jag poppade var antibiotika.

Sep 24, 2009

Mindre lyckad kombo
Bihåleinflammation + antibiotika + partysugen A + öl = mindre lyckad kombination. Jag har kämpat som sjutton idag på jobbet. Hela dagen har gått åt till att hetsläsa två patentansökningar trots att jag känt mig ruggigt sliten. Jag har klämt runt 150 sidor text idag. Nu känns huvudet fullproppat och tomt på samma gång.

En av patentansökningarna var fullproppad med kemiska strukturer. Jag insåg snabbt varför jag sadlade om i mina studier från kemi till genetik. Organkemiska strukturer är inte min grej. Nu är det snart dax att möta upp A och se vad vi skall hitta på för fuffens ikväll. Öl kanske?

Sep 23, 2009

New York update
Utanför mitt kontor så väsnas en protest för demokrati i Iran för fulla muggar. Det verkar som om dom kör karaoke just nu. På vägen tillbaka till kontoret från Grand Central med våra köpta indiska lunchlådor fastnade vi i Putins kortege. Hela karavanen av bilar kom körande för fulla muggar ned för Lexington Avenue och givetvis så fastnade dom på 42a gatan. Där stog alla bilar och blockerade trafiken. Min kollega och jag passade på att smita igenom kortegen precis när en av bussarna öppnade dörrarna och nervösa secret service män började myllra ut. Dom var mer upptagna av att rusa och skydda limousinen än av oss. Jag antar att två blonda män i affärskostym med lunchlådor inte direkt ingår i någon hotbild.

Sep 22, 2009

Så var det dags igen...
Jag hade ett återbesök hos min öron-näsa-hals-specialist. Han körde som vanligt upp en fiberoptikkamera i näsan och kollade läget. Det enda han sade när han kollade min höger sida var: "Time for antibiotics." Så nu är det dags för en ny kur antibiotika mot en ytterligare bihåleinflammation. Hej och hå! 

En sådan här "rhinoscope" brukar jag få uppkörd i näsan hos doktorn.

Sep 21, 2009

Dagens doldis
Igår såg jag filmen September Issue igår med L. Filmen är en dokumentär om Anna Wintour och Vogues största septembernummer någonsin. Anna Wintour är skräckinjagande precis som Meryl Streeps karaktär i Djävulen bär Prada. Fast filmens stora behållning är stylisten och tillika Anna Wintours vän Grace Coddington. Hon är den enda som kan säga emot Anna Wintour och hennes syrliga kommentarer med torr brittisk accent får hela publiken att skratta. 

Anna Wintour i sina mörka solglasögon samt den rödhåriga Kristina Lugn look aliken Grace Coddinton

Gissa vem som stod utanför min port när jag kom hem idag från jobbet om inte Grace Coddinton i egen hög person. Fatta bara en av dom bästa fashion editors för Vogue! Det verkade som om hon scoutade takterasser på min gata. Jag hade bråttom att hinna hem och byta om till ett spinnpass så jag stannade inte och lyssnade på vad hon pratade med sin assistent om. Det var dagens doldiskändis från New York. 
Oljud
FNs generalförsamling är i New York den här veckan. Det märks med råge. Konstant sirenojud och tutningar utanför kontorsfönstret. Det är skönt att få arbetsro på jobbet.

Sep 20, 2009

Girls Night Out
Igår så kom min stylist hem och klippte mig. Jag har en ny superkort frisyr. (Jag skall försöka fixa bild på den senare.) För att fira min nya frisyr så beslöt min granne R och jag att gå ut och ha en "girls night out". Nej, fullt så gay är jag inte att en ny frisyr behöver firas med utgång. Vi hade bestämt att gå ut tidigare i veckan då Rs pojkvän är i Vegas på batchelor party i helgen och R var ensam hemma.

Vi fixade till oss. R körde en tuff lite rocker chick stil medans jag körde något slags sent 70-tal disco stil. Jag har en glittrig discoskjorta som jag ibland använder. Den är väldigt gay, men jag kom på ett sätt att göra den än mer gay. Vit sidenhalsduk om halsen och tjolahopp en supergay outfit. 

Usel bildkvalitet, men så här såg vi glada partytjejer ut. 

Vi började kvällen på Angelo & Maxie's som ett steak house på Park Avenue South. R jobbar där så hon känner personalen. Personalen var väldigt trevlig och frikostig. Vi fick superbilliga cosmos och gratis tequila shots. Jag är egentligen emot tequila för det brukar gå väldigt fort utför när jag dricker tequila. Fast gratis är ju gott och när restaurangvärden står bredvid och tar en shot med en så är det bara att hutta i sig den. 

När restaurangen stängde vid midnatt så drog vi till Therapy, som var fullproppat med snyggingar. Både jag och R gick omkring och dreglade. R var superförtjust i en av bartendrarna och vi hade en lång och djup existensiell diskussion huruvida han var gay eller inte. Jag trodde han var straight för han hade fula baggy straightjeans på sig. Hon trodde han var gay för han hade en tajt t-shirt. 

Vi diskuterade inte bartendrars sexuella läggning hela kvällen. Resten av natten gick åt till att dricka drinkar som om alkoholen skulle förbjudas nästa dag samt springa runt och dansa och flörta. Vid två-tiden så gick luften ur oss och vi tog en taxi hem. Fast det blev inte direkt hem. Vi gick och fylleåt burgare och mozzarella sticks på Venus Diner tills klockan var tre på morgonen. Jag dök i säng supertrött vid halv fyra på morgonen. Det var en riktigt lyckad girls night out. 

Sep 19, 2009

Sex och småkryp
Jag hade en dejt ikväll. Jag hade bestämt träff med B på XES klockan nio på kvällen. B visade sig vara australiensare fast med libanesiskt påbrå. Trevlig var han också och efter två öl så släpade jag hem honom. Han hade gjort det klassiska tecknet för intresse tidigare på kvällen dvs lagt sin hand på mitt lår. Jag visste då att det vara bara för mig att säga till så var sexet fixat. 

Vi höll på som bäst att kyssas i sängen när jag tittade upp och får till min fasa syn på en STOR water bug som lojt promenixar mellan våra avslängda kläder på golvet. Det var bara att hångla på som bara fan allt medans kackerlackan försvann under soffan. Det hade varit lite pinsamt om B hade fått syn på kackerlackan Orvar mitt under homosexandet. Turligt nog så skedde inte detta utan jag hittade besten senare på kvällen när B dragit hem. Kackerlackan Orvar låg och sprattlande på rygg bakom soffan. Jag tyckte synd om den och slängde ut den i trädgården. Där kan den gott spankulera omkring.

Sep 16, 2009

Karen Walker - The Musical
Jag läste just i bögblaskan Metro att Megan Mullally som spelar Karen i Will & Grace har planer på att sätta upp en musikal baserad på Karen. Handlingen är att Karen får för sig att sätta upp en Broadway show om och av henne. Eventuellt skall hennes ärkefiende Beverly Leslie dyka upp i någon form. Jag hoppas verkligen att det blir av. 'I'd pay to watch that!" (Som jag brukar säga om snygga killpar.)

Mer Karen åt folket!

Sep 15, 2009

Oväntat
Imorse stötte jag på min mexikanska älskare precis tvärs över 8e Avenyn från var jag bor. Jag var på väg till jobbet och kom stormandes över Avenyn vid 22a gatan när jag får syn på en kille som stirrar på mig vid övergångsstället. 

Jag inser att han ser bekant ut och till sist så tänds det en luma. Det är ju min mexare. Jag har inte sett honom sedan han drog till Europa på semester för någon månad sedan. Vi stod och snackade ett tag. Han berättade bland annat att han varit i Stockholm och att han älskade staden. Tyvärr så kunde jag inte prata så länge med honom då jag var sen till jobbet. Vi kom i alla fall överens om att försöka träffas nästa vecka och "catch up". Vi får väl se om det blir av.

Sep 13, 2009

Bitterfittmiddag
Idag var jag värd för en bitterfittmiddag. Jag, ambulansföraren M och hans kompis J satt och käkade middag i min trädgård. Middag och middag förresten, vi grillade korv och drack rose. Nåja, mest rose för vi konsumerade 4 flaskor rose under kvällen medans vi satt och diskuterade män. 

Vi hade alla våra historier att berätta. Jag hade min senaste resa till Los Angeles och mitt ex D att berätta om. M hade sin historia med sin kollega T som dumpade honom innan dom ens fick ihop det. 

Js problem var att han bråkat med sin pojkvän under hela fashion week. Hand pojkvän använde fashion week som en ursäkt för att inte ta itu med grälet. Män är svin, men vad fan vi gillar ju bacon. 
Så var det lördagkväll igen...
Jag var ju tvungen att fira den gröna (vita) lappen igår. Min kompis ambulansföraren M slutade jobba vid två på eftermiddagen. Han bjöd mig på lite bira på Woody's. Klockan halv tre på eftermiddagen. Vi satt där och ölade lite tills klockan var fem. 

Jag gick hem och tog en tupplur och nyktrade till lite. Senare på kvällen så åkte jag ned till Nelson Blue, en New Zeeländsk restaurang i South Side Seaport. Jag åkte dit för att fira min kollega som fyllde år. Det var kul att träffa mina kolleger och dricka några bira med dem. 

Vid halvtolv så drog jag därifrån och åkte hem till Chelsea. Jag gick dock inte hem utan träffade min svenska kompis C från Philly som var i stan. Vi sågs på Barracuda som var "packed to the rafters". Det är fashion week i New York och alla jävla fashion fags verkade vara på Barracuda. Jag hatar fashion week. Alla jävla modebögar gör mina vanliga ställen outhärdligt fullpackade. Det var lite som gamla tider på Häktet i Stockholm. Så trångt att det var så nära man kan komma sex utan att ta av kläderna. Svettigt värre. Jag gav upp vid ett och gick hem. 

Sep 11, 2009

Big Gay Musical
Jag har precis varit på premiären av filmen Big Gay Musical. Jag är faktiskt med i filmen. Min roll i filmen är  "Man walking and talking to a woman on street". Jag är väl med i filmen i hela 12 sekunder eller så. 

Filmen handlar om att acceptera sig själv som gay och såklart livet som musikalartist i en gay musikal. Kolla in ögongodiset nedan.



Dessutom hittade jag min nya "theme song" i filmen som passar mig på pricken. Jag menar textrader som, "To hell with romance. Just drop your pants. I want to be a slut.", är ju som skrivet för mig. 

Oh My God! Oh My god! Oh My GOD!
Mitt "green card" kom i posten idag! Jag kan knappt fatta det. Jag är fri att söka vilka jobb jag vill. Det gröna kortet är förresten inte grönt utan vitt. Givetvis så finns det en bild på mig på kortet. Jag ser ut som någon som borde sitta inspärrad på "institution for criminally insane". 

Nu skall jag fira kortet genom att gå på filmpremiär och se "Big Gay Musical". Det skall bli kul att se om jag finns med i filmen. Troligtvis går jag en sväng på afterpartyt och tar en drink och minglar lite efter bion. Fast det blir nog faktiskt bara en drink. Roligare än så blir det inte idag.

Det blev rätt sent igår så jag är lagom seg och jetlaggad idag.  Jag hade en dejt med L igår som kom över ganska så sent, kom och därefter gick. Jaaa, jag vet att det är en dålig ordvits. Än sen då? Jag är trötter idag och då blir det dåliga ordvitsar. 

Sep 10, 2009

Första gången i livet
För första gången i livet har jag missat ett flyg. Jag skulle ha flugit hem från L.A. igår kväll, men så blev det inte. Det hela berodde på en del olyckliga omstädigheter. Mitt ex hade tänkt fel på avgångstiden med en timme när han planerade att köra mig ut till flygplatsen. Jag kan ha sagt fel tid också, men han hade fått biljettinformationen skickat till sig. Hur som helst så tog det längre tid att köra till flygplatsen än jag tänkt i min planering och Ds planering hade en timme senare avgångstid. 

Summa summarum, jag kom till flygplatsen försent för att checka in bagaget och jag skulle aldrig ha hunnit igenom den långa kön till säkerhetskontrollen med bara handbagage. Det var bara att bita i det sura äpplet och boka om resan. Ombokningsavgiften var facila 200 dollar. Argh! Det var nästan lika mycket som min biljett kostade ursprungligen. Sedan fick exkexet vackert hämta mig igen. 

Jag fick sova en till natt hos honom. Nåja, sova och sova, jag fick kanske 3 timmars sömn innan det var dags att stiga upp och ta skyttelbussen till flygplatsen klockan 4 på morgonen. Ugh! Nu är jag dock äntligen hemma efter en ganska så dramatisk avslutning på semester. Fick just ett mess från exet som hoppades att jag skulle komma på besök igen snart. Yeah right! Nu kommer det dröja evigheter innan jag tänker resa igen. 

Sep 8, 2009

Beach
Inget besök i Californien vore väl fullständigt utan ett besök till beachen. Vi firade Labor Day igår med att åka till Hermosa beach i Los Angeles. Det tog säkert 40 minuter att köra dit och sedan minst 30 minuter att hitta en parkeringsplats. Själva Hermosa är en liten ort vid stranden. Det är mest sommarhus staplade på varandra och turistfällor till affärer. 


I bakgrunden skymtar Hermosa. Där folk myllrade runt och gjorde turistiga öh bröl saker. 


Stranden är dock stor så det finns plats för alla. Jag doppade faktiskt mina fötter i Stilla Havet, men simma det vägrade jag bestämt. Det var alldeles för kallt för mig. 


Det stora och KALLA oceanen.

Vi tillbringade några timmar på beachen tills solen började sjunka och det blev alldeles för svalt för att vara på stranden. Sedan var det bara att sätta sig i bilen och köra hem längs motorvägarna, "California style baby!"


Min expojkvän D (liggandes) och hans nya flamma J (sittandes).


Sist men inte minst ett självporträtt där jag försöker le som en fotomodell och ta kort samtidigt. Det är inte så himla lätt. 
Semester
Sitter ute och käkar lite frukost, samt bloggar efter att ha stigit upp och sprungit min sedvanliga runda. Idag var det första gången som det kändes helt okej att springa. Jag hade inte nära döden upplevelse i varje uppförsbacke. 

Dagen är i stort sett fullbokad med saker jag gillar att göra när jag har semester. Jag tänker kolla några episoder av Mad Men, fixa lite nyttig lunch, blogga lite mer, sola och läsa lite. Jag vill bara gå omkring och njuta av att inte måsta vara ute och flänga. 

Mitt ex undrade igår om jag ville åka med honom till Beverly Hills för en heldag när han jobbade. Jag kände bara att jag inte orkade med att vara ute och flänga en hel dag. Jag har inte pejl vart någonting ligger i den här staden och jag skulle säkert gå vilse. Det är dessutom grymma avstånd mellan sevärdheterna i den här staden då L.A. är designad för bilar. Jag har ingen lust att promenera runt i timvis för att titta på sevärdheter. Jag är helt enkelt en dålig turist som inte gillar sightseeing. 

Sep 7, 2009

Acceptans
Det är alltid svårt att se sitt ex med en ny pojkvän. Fast ibland kan det vara en ögonöppnare också. Mitt exs nya pojkvän ser inte alls ut som mig. Han är kortare än jag, mörkhårig, skäggig och tatuerad. Ändå är vi lika som personer. Det är en märklig känsla att se honom interagera med mitt ex. Det är lite som att se mitt gamla förhållande från en tredje persons synvinkel. 

Fast frågan är om det egentligen är så bra. Det blir som en ständig påminnelse om vad som varit. Ibland så hugger det till i mig när de tittar på varandra och rör varandra som folk som är kära gör, självklart och intimt. 

Det är då jag inser att jag har ett val. Jag kan antingen avsky exets nya pojkvän och det faktum att exkexet har en ny eller jag kan acceptera det som är och glädjas över att mitt ex har någon som bryr sig om honom. Jag väljer nog det sista. Det som jag hade med mitt ex var fint, men det tog slut och livet går som sagt vidare. 

Sep 6, 2009

L.A. Lifestyle
Gårdagskvällen avslutades med middag ute på terassen. Vi åt grillade fläskotletter, fransk potatis sallad och drack iskallt rosevin. I den ljumma californiska natten. Allt medans syrsorna chirpade i buskarna. Vi var rejält trötta så vi kom i säng tidigt.

Idag så vaknade jag vid åtta och beslöt mig för att springa lite innan det blev för varmt. Trots att det var på morgonen så var jag rejält svettig och uttorkad när jag kom tillbaka till huset. Efter lite brunch bestående av äggröra så tyckte mitt ex att vi skulle åka och gymma. Det var bara att haka på för efter gymmet så utlovades det L.A.s bästa fish tacos på Tacos Baja. 

Stället såg inte mycket ut för världen. Det var ganska så skabbigt och var mer ett ruckel än en snabbmatsrestaurang. Det var väl lite si och så med personalens engelska, men vi lyckades beställa vår mat. Det var det godaste tacos jag har ätit i mitt liv med precis lagom blanding av kryddstark hetta och milda smaker. Jag slukade snabbt mina tre tacos. Mums! 

Dagen kommer snart att fortsätta med att vi skall gå och dricka lite bira på någon bar. Dom har beer blast Sundays här då ölen är extra billig. Det skall bli kul att dricka lite öl så här på sena eftermiddagen och motverka dagens träning. 

Sep 5, 2009

Bildtajm!
Jag har löst problemet med att överföra bilder. Mitt ex D hade en miljon sladdar i en låda och en av dem passade min kamera och min kära Mac. Här kommer nu därför lite semesterbilder. 

Detta är utsikten från uteplatsen.


D hade fixat värsta blomsteruppsättningen till min ära. Nåja, räddat den. Hans chef tyckte följande: "It is hideous! I do not want it in the building!"


Molnet i bakgrunden är rök från den stora skogsbranden. 


Berömda Sunset Boulevard. 


Om man tittar riktigt noga uppe i bergen i mitten av bilden så ser man den berömda Hollywood-skylten skymta. 


Sunset Junction i Silverlake området. L.A.s hipsterville. Det är här alla hippa unga människor bor. 

Pinsamt värre
Jag har en stenhård policy att mörka saker och ting för mina ex. Vissa saker behöver inte exkex veta. Ibland fungerar inte den policyn så himla bra. Mitt ex D har haft en hel del papper hemma hos mig efter att han flyttade ut. Jag passade på att ta med en bunt papper när jag flög över till L.A. Jag gav dem till honom idag. 

Det pinsamma inträffade när han gick igenom papprena. Han hittade en leveransfaktura på några katetrar jag beställt (don't ask, because a lady never tells). Han kom till mig med fakturan och frågade om jag beställt katetrar. Jag blev röd som en tomat när jag när jag såg att han triumferande höll i leveransfakturan för katetrarna. Pinigt värre! Fråga mig inte hur den fakturan hade hamnat bland hans papper. 

Sep 4, 2009

Semester
Sprang min sedvanliga runda i parken idag. Hett värre. Jag trodde jag skulle dö av värmeslag. Jag har kollat igenom 3 avsnitt av Mad Men, läst klart en bok, käkat lunch och snart skall jag sola lite. Det gäller ju att jobba på brännan när man är på semester. 

Jag vill ladda upp bilder, men saknar sladd att göra det. Hmm, jag får kolla med mitt ex när han kommer hem om det finns möjligheter till att ladda upp bilder på något sätt. Annars får det bli semesterbilder i efterhand. Nu dax för att sätta på mig pyttesmå speedos och sola fläsket lite. 
Trött
Man blir trött av att ha semester. Så här såg min dag ut. 

8.23 Sade adjö till mitt ex som åkte till jobbet. 

8.30 Drack en kopp the.

9.00 Drog på mig träningskläderna och sprang i 30 minuter.

10.00 Duschade och åt frukost.

11.00 Satt ute i trädgården och surfade lite.

13.15 Fixade lunch.

14.00 Kollade jobbmail.

14.30 Läste lite.

15.00 Låg och solade i trädgården samt läste lite till.

15.45 Duschade

16.00 Fikade lite och kollade på 3 episoder av Mad Men

19.00 Diskade.

19.30 D kom hem. 

20.00 Käkade middag och kollade på TV

24.00 Surfar i sängen. 

Sep 3, 2009

It should have been me!
Precis den frasen från den gamla hitten från Motown dök upp i mitt huvud igår. Jag fick nämligen reda på att mitt ex D har en ny pojkvän. Det var inte direkt så att D berättade detta utan jag fick reda på det via tekniska omvägar. Jag var kartläsare i bilen på väg hem från flygplatsen och satt med Ds iPhone som GPS, när det mitt i kartläsandet poppade upp ett SMS. Jag förstod av tonen på meddelandet att dom var mer än vänner. Därefter lyckades Js (pojkvännens namn) nästla sig in i konversationen mer än en gång. Det var en märklig språklig "pas de deux" under samtalets gång där vi tassade runt ämnet som katter kring het gröt. Ordet pojkvän användes aldrig. Jag frågade aldrig och D nämde inte några detaljer, men situationen blev ändå kristallklar. 

Jag fick faktiskt träffa honom igår, J alltså. Han sov över hos D. Han är väldigt olik mig till utseendet, vilket gjorde mig lättad. Jag hade nog blivit ganska så ledsen om jag blivit utbytt mot en kopia av mig själv. Istället är förvirrad och fylld av motstridiga känslor. Känslomänniskan inom mig morrar "It should have been me!" medans min mer analytiska sida av hjärnan säger att livet går vidare vare sig jag vill eller inte. "It was just not meant to be" så att säga. Jag borde istället vara glad över att han hittat någon. 

Jag tror att däri ligger en hel del av min känslostorm, det vill säga att han hittat någon ny och gått vidare i livet. Det känns aldrig bra när ens ex hittar en ny före en själv. Nu känner jag mig stagnerad och misslyckad för att jag är singel. Mitt roliga Sex and the City-liv i New York känns gammalt och solkigt. Lite som när solen skiner in i ett ostädat rum och man verkligen ser hur dammigt allting är. 

Fast innerst inne så vet jag att jag är inte solkig eller stagnerad utan jag har en massa bra sidor. Nej, inte min vänsterprofil utan en massa bra egenskaper. Jag är ett kap eller åtminstone ett halvbra kap. Svensken inom mig protesterar mot ordet kap. Nu gäller det bara för mig att "get over it". Situationen är som det är, sörja det som varit och gå vidare. "Life goes on."
Go West!
Likt Pet Shop Boys låten har jag flugit västerut idag. Jag flög till Los Angeles för att hälsa på mitt exkex D. Jag har kommit fram till att jag inte längre gillar att resa, åtminstone inte med flyg. Jag är inte rädd för att flyga utan det är bara stressen att komma med flyget som  jag inte gillar. Ta min senaste flygresa som exempel. 

Jag startade klockan två för att i god tid komma ut till flygplatsen och mitt flyg som gick klockan 16.45. Jag tog E tunnelbanan ut till flygplatsen. Allt gick som smort. Jag var vid flygplatsen klockan 15.00. Jag checkade in elektroniskt och dumpade väskan på mindre än 15 minuter. Därefter började problemen. Det var en evighetslång kö till säkerhetskontrollen. Det tog 30 minuter att komma igenom säkerhetskontrollen. Var det på grund av det var kö till röntgenmaskinerna? Nej, kön berodde på att dom hade bara en kille som kollade biljetter och ID! Bakom killen så fanns det tre metalldetektorer utan kö. Morr! Jag var igenom säkerhetskontrollerna klockan 15.45. Handlade lite att äta och dricka innan flyget. Därefter gick jag till gaten, eller till vad jag trodde var gaten. Men, hej vad man bedrar sig...

Min gate var gate 22B. Jag hittade gate 22 men inte gate 22B. Jag följde skyltningen och kom till en skylt där det stod att det var utgången till skyttelbussen till gate 22B med flera. Tydligen så var alla B gater i terminal 4. Jag var i terminal 3. Det var bara vackert att vänta in bussen och åka över till terminal 4. Bussen gick klockan 16.05 (bordningen började klockan 16.15). Det tog en evinnerlig tid innan vi kom fram till terminal 4. Busschauffören var inte direkt någon fartdåre. Turligt nog så låg gaten precis där bussen släppte av oss. Det tråkiga var att jag hamnade nästan sist i kön in till planet. När jag väl kom ombord så fanns det inte plats för mitt handbagage i bagagehyllan. Jag höll på att bli supersur, men då hade jag tur. Jag var ensam på en rad med tre säten. Min väska fick åka under stolssätet bredvid mig. Resten av flygningen var väldigt odramatisk.