Nov 30, 2009

Julkalender från New York
Jag är lite smått anti vad gäller julen nu för tiden. Jag tycker den är alldeles för kommersiell och blajig. Julkänslan bara vägrar infinna sig.

Därför har jag beslutat mig för att starta min alldeles egna bildjulkalender för att råda bot på min antipati mot julen. Med start imorgon så kommer jag att lägga upp en bild från New York med jultema varje dag i bloggen fram tills julafton. Nu banne mig skall jag ge mig ut på jakt efter den julkänsla som flytt. Jingle balls! Jingle balls! Jingle all the way!

Nov 28, 2009

Vardagslyx,
Löning på måndag och sedvanligt tomt på kontot. Vad göra? Dax för lite vardagslyx. Min stylist kommer över för att klippa mitt hår om en stund. Det skall bli kul med lite hårklippning, gossip och skumpa. Vardagslyx helt enkelt.

Det här är en gammal bild. Det är för kallt för att sitta ute och dricka skumpa.

Nov 26, 2009

Thanksgiving
Idag är det Thanksgiving, en dag att reflektera och fira det som man är tacksam över. Jag har mycket att vara tacksam över.

Jag har fortfarande kvar mitt jobb efter ett år av turbulens.

Jag har förmånen att fått bo på Manhattan i åtta år och att fortsätta bo på Manhattan. (Jag landade i New York för första gången 26e November 2009.)

Efter två år av bihåleproblem så verkar mina bihålor äntligen vara på väg att bli bra.

Jag har en grupp av vänner här i New York och runt om i världen som jag fått förmånen att lära känna.
Äntligen fredag!
Idag var det en kort dag på jobbet. Den blev kortare än beräknat då nätverket fick frispel. Jag kunde inte komma åt mina filer eller mejlservern. De flesta inklusive jag gick hem vid ett då det inte gick att jobba. Det passade mig utmärkt att gå hem tidigt för då hann jag städa lite innan min puertorikanske älskare E kom över.

Vi drack en cosmo, duschade och sedan så blev det "stuff the turkey" för hela slanten. Det var himla skönt att pöka på honom. Dessutom så lekte vi "hide the sausage" två gånger innan han gick hem.

Jag drack en andra cosmo och surfade lite efter det att E gått hem. Jag chattade med P från Colombia. Han var i grannskapet så jag gick och hade en fikadejt med honom. Han hade snygga ögon och var väldigt charmig. Fast jag var slutsexad för idag så det får bli någon annan gång med honom.

Lite senare så var min venezuelanska kompis på Barracuda och drack drinkar. Jag sprang över dit och sade hej. Ja om nu två vodka tonics räknas som att hälsa. Jag berättade den glada nyheten att jag återfått mitt fasta jobb. Vi var båda på glatt humör då arbetsveckan var över och firade med några drinkar. Hmmm, jag som skulle ta det lungt ikväll. Tur att jag kan sova ut imorgon då det är Thanksgiving.

Nov 23, 2009

Härliga tider, strålande tider!
Som Thor Modéen brukade säga. Jag hade ett samtal med min chef idag och han erbjöd mig att stanna kvar på institutet. Jippiiii!!! Jag har återigen ett fast jobb efter att sagt upp mig och gått på förlängningar i nästan ett år. Min chefs motivering var att jag behövdes för att det fortfarande fanns så himla mycket att göra. Min något riskfyllda strategi fungerade. Jag misstänkte att det skulle gå så här, men helt säker var jag ju inte. Han kunde lika gärna ha låtit mig gå och då hade mina kollegor fått slita hund. Det har varit några nervösa månader. Nu blev det inte så utan jag kan andas ut och börja planera för framtiden. Det blir jul i år också.

Nov 21, 2009

Dejtingtrend
Den nya dejtingtrenden i New York verkar vara att promenera. Jag har varit på två promenaddejter idag. Jo, jag vet att det var lite överambitiöst, men det gäller att passa på när man är i ropet. Det är inte var dag telefonen ringer med hugade spekulanter.

Fast två promenaddejter ovanpå ett spinpass och 20 minuter på löpbandet i gymmet var nog lite för mycket. Mina fötter är supertrötta och värker just nu efter att ha promenerat runt i timmar. Jag saknar dom gamla goda tiderna då en dejt var ett par drinkar i en bar och inte kilometerlånga promenader.

Nov 20, 2009

Sex and the City - The Real World
Löneprotesten sprider sig! Mina kollegor hade också sett dokumentet med chefslönerna. De var urlessa idag och vid halv fyra så smet vi iväg till en pub runt hörnet. Inga chefer var kvar på kontoret så ingen av oss kände för att hänga kvar. Vi tog en öl och surade ett tag. När alla med barn var tvugna att gå hem och hämta knodden så gick jag vidare.

Jag mötte upp mina kompisar på Woody's för lite mer öl. Det blev sex öl till innan det var dags att dra hem. En av fördelarna med Woody's är att ölen kostar 3 dollar flaskan. Sex öl orsakade inte något större hål i plånboken.

Väl hemma så nästan brände jag två varma mackor till middag. Jag käkade upp dem medans jag chattade med en kk som ville att jag skulle hoppa i en taxi och komma över till honom i West Village. Han ville sätta på mig fast han precis hade satt på en kille tidigare ikväll. Jag kände inte direkt för att vara efterrätten i hans sexuella smörgåsbord så jag tackade nej. Nu dax för sängen.

Nov 18, 2009

Facts of life
Presidenten för institutet tjänar 1 million dollar om året innan skatt.

Min chef tjänar 500.000 dollar om året innan skatt.

Jag tjänar 72.000 dollar om året innan skatt.

USAs president tjänar 400.000 dollar om året innan skatt.

Jag var tvungen att ge upp mitt avskedsvederlag på 24.000 dollar innan skatt för att få stanna kvar på institutet och få mitt green card.

Det är möjligt att jag inte får jobba kvar efter nyår på grund av att institutet kanske inte har råd att ha mig kvar.

Jag lämnar det till er kära läsare att dra era egna slutsatser.

Nov 15, 2009

Veckans kändisspotting!
Jag såg Anderson Cooper hoppa in i en taxi på hörnet av 23e gatan och 7e Avenyn klockan 19.40. Han är mycket kortare i verkligheten än han verkar i TV. Fast han är lika snygg i verkligheten som på TV.

Så här ser han ut när han jobbar.

Mumsig eller hur?
Outside My Comfort Zone
Idag har jag gjort någonting annorlunda. Jag gick på Furball på The Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender Center. Det var som en skoldans fast en skoldans med hett och svett och rejäla ölmagar. Musiken var dock bra och jag hade kul på dansgolvet. För en gångs skull var jag ung och smal.

Så här såg flyern ut.


Så här såg publiken ut i verkligheten. Obs männen i bilden har inget med historien att göra.

Nov 13, 2009

Beslut
Idag tog jag ett beslut som gjorde mig jätteglad. Idag beslöt jag mig för att jag inte längre bryr mig om mitt jobb. Alltså jag bryr mig om att göra ett bra jobb medans jag jobbar kvar på institutet. Vad jag inte längre bryr mig om är om jag får stanna kvar på institutet eller inte efter nyår. Får jag fortsätta jobba efter nyår så är det bra. Får jag gå vid årsskiftet så känns det också helt okej. Jag har nämligen en plan om jag blir arbetslös. Jag tar en time out och pluggar till patent agent.

En patent agent har rätt att korrespondera med patentverket här i USA. Det är en behörighet som är bra att ha om man vill söka jobb på patentbyråer.

Hur som helst så känns det himla befriande att inte känna mig bunden till jobbet längre. Eventuellt så kanske jag till och med drar från New York i någon månad och pluggar i Sverige. Det var länge sedan jag var i Sverige och hälsade på. Det beror lite om jag kan hyra ut min lägenhet medans jag är bortrest. Vi får väl se. I vilket fall så har jag numera en plan ifall jag blir arbetslös. Det känns himla skönt.
TGIF!
Obs F står inte för fredag utan det är "Thank God I Fucked". När jag kom hem så stod min puertorikanske älskare och väntade på mig utanför min ytterdörr. Det var en trevlig syn. Än trevligare när han var utan kläder hemma hos mig. Vi började med att duscha tillsammans och sedan så fortsatte vi i sängen. Nu så sitter jag här med min postcoitala öl och slappar. Livet kan vara ganska så skönt ibland.
Äntligen fredag!
Jag går omkring med ett fånigt leende idag trots att det är trist väder. Det regnar ute och stormar. Resterna av tropiska stormen Ida drar förbi ida'. (Ja, jag vet att det är ett dåligt ordskämt.)

Orsaken till att jag är så himla glad idag är inte att det är fredag och löning utan att jag har en sexdejt med min puerto ricanska älskare. Han kommer hem till mig efter jobbet för lite fredagsmys. Han vill börja kvällen med en dusch tillsammans. Fast frågan är om vi kommer så långt som till duschen. Det var ett bra tag sedan jag homosexade. Ja alltså det var bara några veckor sedan sist, men det är lång tid för mig.

Nov 9, 2009

Måndag hå hå ja ja!
Fick stiga upp en timme tidigare för att åka upp till Washington Heigts för att mata katterna som jag sitter kattvakt för innan jobbet. Det blev ett kort varv på jobbet varefter det var dags att gå till nässpecialisten och kolla upp min bihåleinflammation.

Farbror doktorn körde upp den sedvanliga fiberoptikkameran i snoken och kollade. Han kom med glädjande besked att det verkade som om antibiotikan fungerade. Det såg bättre ut än förra gången. Han passade dessutom på att dränera den sjuka bihålan. Ut kom världens största snorkråka. Bläh! Inte undra på att jag haft ont i bihålan med ett sådant monster som täppte till. Jag åkte på ytterligare två veckors antibiotikakur. Nu håller jag och ni tummarna för att det är sista gången.

Resten av dagen gick åt att jobba järnet. Pendlingen hem var intressant. Utanför grannskyskrapan så hade tre bussar krockat. Det var poliser, ambulanser och brandbilar överallt. Kaos värre! Sedan så var det en hemlös, alkis eller både ock som hade kräksat på 1ans downtown perrong på Times Square. Mysigt värre! Ugh!

Skulle tränat ikväll, men istället så blir det happy hour på XES med M. Det får bli träning imorgon istället.

Nov 4, 2009

Holy Christmas!
Jag har precis sett den första julreklamen. Fjärde november klockan 00.35. Holy moly! Nu börjar eländet och det känns ovanligt tidigt. Vanligtvis så kommer inte julreklamen förrens närmare Thanksgiving.

Nov 3, 2009

Dålig dejt
Ibland så hamnar jag på riktigt dåliga dejter trots uppenbara varningstecken. Killen hade tjatat jättelänge om att ses när han är i New York. (Han bor i Brighton i England.) Motvilligt så ger jag med mig och säger att after work på måndagskvällen funkar för mig. Efter ett jädra meckande med SMS så bestämmer vi oss för att mötas på Therapy vid sju på kvällen. Lite senare så börjar han tjafsa om att ändra tid. Efter ytterligare en massa SMS så skall vi då ses på Therapy som tidigare bestämt.

När det börjar närma sig för mig att bege mig till Therapy från kontoret så får jag ett SMS att han är försenad och vill ses senare. Jag drar ändå till Therapy och är där vid sju. Hur kul är det att sitta på kontoret egentligen? Tjugo minuter senare så ringer han och frågar var stället ligger. Han är på East 52nd Street och Therapy ligger på West 52nd Street. Det tog honom ytterligare 20 minuter innan han dök upp. Knappast ett bra första intryck att dyka upp 40 minuter sen.

Sedan så var han så jädra tråkig. Jag fick dra hela lasset vad gällde konversationen. Det är ganska så tungt att göra när man inte är på vidare bra humör. Det är inget vidare bra tecken när det är skönt att gå på toa och slippa den andra personen. Tyvärr kunde jag ju inte tillbringa hela kvällen på toa. Therapy har väldigt fina toaletter och sent på kvällen så händer det intressanta saker vid urinoaren, men det är en annan historia. Jag skylde på att jag var trött vid strax innan nio och drog hem. Jag var faktiskt trött om än mer på honom än fysiskt trött. Förhoppningsvis är nästa dejt roligare.

Nov 1, 2009

Restaurangtips
Idag har jag varit småseg och bakis. Fattas väl bara annars efter gårdagens festande. Min kompis C från Philadelphia, hans kompis O och jag hade bokat bord på en turkisk restaurang som serverade brunchbuffe. Vilken buffe sedan, massor av kallskuret, varm mat och givetvis efterrätter stod dukade. Vi åt tills vi rullade ut från restaurangen. Hela kalaset kostade bara 27 dollar inklusive dricks. Inte illa pinkat i New York. Jag kan varmt rekommedera stället som heter Turkish Kitchen och ligger på 3e Avenyn mellan 27e och 28e gatan.

Restaurangen sett utifrån.


Restaurangen sett från insidan.
Halloween
Så här såg jag ut på halloween. Det tog ett tag att klä upp mig såhär.


Jag kallade min kostym Annie Lennox on acid.

Vad som var trist var att när vi kom ut så började det duggregna. Duggregnet övergick till ösregn när vi gick i paraden. Typiskt nog så slutade det regna precis när vi slutat gå i paraden. Skadan var redan skedd. En livsvisdom som jag surt fått erfara är att kläder som är färgade svarta före andra världskriget blöder när dom blir blöta. I mitt fall så blöder min frack och min höga hatt lila.

Så här fint lila blev mina axlar från min dyblöta frack. Notera det krossade vinglaset. Det är inte lätt att vara elegant när ens midjemått ökat markant.

Lite regn stoppade inte oss. Vi tog en drink eller två hemma innan vi drog till barerna och söp lite till. Min kostym var en hit. Jag lyckades fixa två nummer, en israel som var söt och en lite äldre judisk kille som var snygg. I vilket fall som helst så hände det inget mer än att vi bytte nummer. Sist men inte minst, så här peppad såg jag ut när jag kom hem.

Klockan är halv tre på natten. Egentligen halv fyra då klockan flyttades tillbaka en timme på grund av vintertid. Still going strong.