Dec 30, 2009

Årskrönika
Jag tänkte sammanfatta året som gått i listform. Det är en salig blandning av bra och dåliga händelser. Förhoppningsvis så ger det en bild av mitt 2009.

Hjälpt min kompis föda sitt barn.
Har varslats tre gånger från samma jobb, men jobbar kvar.
Min green card-ansökan godkändes.
Opererade min näsa fast bara insidan.
Åkt på gaykryssning i Karibien.
Hälsat på mitt ex i Los Angeles och missat mitt första flyg någonsin.
Gått på organiserat sexparty.
Nakenbadat på Fire Island.
Haft fler än 10 men mindre än 20 sexpartners (tror jag).
Varit på inflyttningsfest i Philadelphia.
Haft inflammation i båda knäna.
Förlorat en av mina bästa vänner som flyttade till Louisville i Kentucky.



Sista timmarna på jobbet
Tillbringar mina sista timmar på kontoret för det här året. Jag är egentligen ledig, men sitter av några timmar på kontoret. Orsaken till detta är att det är varmt och skönt på kontoret.

Igår så började mitt kolmonoxidlarm tjuta hemma hos mig. Jag misstänkte att det var min janssons frestelse som utlöst larmet. Jag kockade för fullt hemma. Jag var lite i valet och kvalet angående ringa brandkåren eller strunta i larmet. Jag kände inte för drama runt elvatiden på kvällen så jag vädrade ur lägenheten och omstartade larmet. Larmet var tyst hela natten. Vaknade imorse till en något kylig lägenhet. Dessutom så sprang folk upp och ned i källaren hela tiden. När jag skulle duscha så fanns det knappt något varmvatten.

Oj då, värmepannan i källaren måste ha lagt av. Kolmonoxidlarmet kanske var på riktigt. Nåja, jag överlevde och nu så sitter jag på jobbet och "shreddar" papper.

Dec 26, 2009

Juldagen
I USA så firar man jul på juldagen. För oss som inte har någon familj att leva ut våra agressioner med återstår det inte så många alternativ förutom kinakäk och bio. Det kallas i folkmun för det judiska julfirandet. Jag väktes vid elva-tiden av ett ihärdigt SMSande. Min kompis A undrade vad jag gjorde. Jag svarade ingenting och han kontrade med att han skulle dyka upp om en halvtimme. Jag panikduschade och träffade sedan A. Vi köpte biljetter till Avatar och därefter så gick vi och käkade kinamat. Efter filmen så käkade vi middag på en sushibar och fikade hos mig.

Senare på kvällen så dök min kompis M som är ambulansförare upp efter att ha jobbat ett skift. Vi drack glögg och skvallrade. Han hade haft en tråkig dag då ingen hade dött. Nu sitter jag här och lyssnar på Jackie Beats version av Santa Baby. Här kommer en alternativ julhälsning från New York.

"When I heard that HO HO HO I spread my legs beneath the mistletoe. "

Dec 24, 2009

Julkalender 24
På Spaning efter den Julkänsla som Flytt

Paketöppning framför julbrasan i öppna spisen. Tack E för dom fina presenterna. Julaftonen är snart över. Åt traditionsenligt julbord på Aquavit. Lika traditionsenligt rullade jag ut därifrån proppmätt. Resten av dagen har gått åt till julstök och glöggkokning. Jag är nu officiellt däst och allmänt glöggfryntlig. God Jul åt alla!
Julkalender 23
På Spaning efter den Julkänsla som Flytt

Här är en bild på årets skörd av julkort (tack allihopa som skickat kort till mig) och julklappar från E som kom idag. Alltid en trevlig överraskning att komma hem och finna ett paket lutat mot dörren till lägenheten. Fast hur brevbäraren kommer in är ett mysterium då ytterdörren är låst.

Hade uppesittarkväll på Woodys. Vi stängde baren. Ja ja, olycksfall i arbetet. Huvudsaken att jag kommer upp i tid för julbordet imorgon.

Dec 23, 2009

Julkalender 22
På Spaning efter den Julkänsla som Flytt

Jag träffade min kompis G efter jobbet för lite sushi. Han hade med sig en julklapp till mig som tack för att jag tar hand om hans katter lite då och då. Jag fick 5 hemgjorda bakelser. De två vita är kokos/lime och de tre röda är red velvet. Det skall bli gott att smaska i mig på julafton.

Dec 22, 2009

Julkalender 21
På Spaning efter den Julkänsla som flytt

Jag har julpyntat i lägenheten. Traditionsenligt så har jag en grankrans över min öppna spis. Det finns inte plats för en gran i min lilla lägenhet så grankransen är ett substitut för ett helt träd.

Dec 21, 2009

Julkalender 20
På Spaning efter den Julkänsla som Flytt

Den här märkliga scenen finns i våran nya julgrupp i lobbyn på jobbet. Björnen verkar torteras genom att bränna rumpan i elden.

Det påminde mig lite om vad som hände förra natten. Jag ville ha lite raj raj på lördagskvällen så jag träffade en rödhårig israelisk kille. Mums! Att hans profil innehöll termen rough borde ha varnat mig lite för vad som komma skulle. Auch! Jag fick värdens sugmärke på ena axeln (senast jag hade en så stort blåmärke var när en häst bet mig) och ont i rumpan som souvenierer från nattens homosexande.

Dec 19, 2009

Julkalender 19
På Jakt efter den Julkänsla som Flytt

Precis vad jag alltid önskat mig i julklapp. En alldeles egen bar! Jag hade faktiskt en riktigt trevlig dejt med en brasse över några glas vin i den här lilla baren för några dagar sedan.
Julkalender 18
På Spaning efter den Julkänsla som Flytt

Idag hade vi våran julfest på kontoret. Det blev några glas vin till maten. Efteråt roade jag mig lite med min kamera.

"Say what Santa! I am getting something long and hard for Christmas! What could that be?"

Notera den vintriga vitprickiga flugan. Jag bar den idag för att fira att vi kommer att få snö imorgon.

Dec 17, 2009

Julkalender 17
På Spaning efter den Julkänsla som Flytt

På mindre än två dagar så var "gift basket" plundrad till bara kartongen och alla i riskzonen för diabetes.

Dec 16, 2009

Adventskalender 16
På Spaning efter den Julkänsla som Flytt

Igår var jag bjuden på en "holiday party". Det var en advokatbyrå som hade en lyxig fest på en privat club i New York som heter New York Athletic Club. Nej, vi partade inte i en gympasal. Det här var "old world style" med träpaneler och ljuskronor. Tres Chic! Fast det bästa förutom buffen och gratisdrinkarna var utsikten. Festsalen hade stora fönster ut mot Central Park. Flådig värre. När jag gick hem så fick jag en "svag bag". Jag tog en bild på gratisgrejerna. Jag tror att jag skall ha strumporna på fredagens julfest på jobbet.
Adventskalender 15
På Spaning efter den Julkänsla som Flytt

Det vankas "holiday gift basket"-tider på jobbet. Den här underbara skapelsen dök upp på kontoret från ett advokatkontor. Den var fyllt med snacks och choklad. Mums!

Dec 14, 2009

Adventskalender 14
På Spaning efter den Julkänsla som Flytt

Jag fick mina första julklappar i lördags av min kompis M. Jag har lovat att inte öppna dem förrens på juldagsmorgonen. Fast jag kan ju alltid ta en bild på dem.
Adventskalender 13
På Spaning efter den Julkänsla som Flytt

Här komme en bild på en riktigt stoor julkrans som hänger utanför Gay, Bath & Beyond. Jag tog den när jag var ute och shoppade julklappar. Resten av dagen gick utför eller uppför beroende på hur man ser på det. Jag träffade M på Woody's för öl vid halv fyra. Kvällen slutade med drag queen kabaret klockan ett på natten. Det här kommer att göra ont imorgon. Glad lucia!

Dec 13, 2009

Adventskalender 12
På Jakt efter den Julkänsla som Flytt

Idag var jag på en otraditionell julfest hos min kompis M i Brooklyn. Vi åt pizza, drack öl och klädde julgranen. Tog en bild på min kompis adventsljusstake från IKEA. Fick lite hemlängtan till Sverige när jag såg den.

Dec 12, 2009

Adventskalender 11
På Jakt efter den Julkänsla som Flytt

Idag åkte min adventsstjärna upp. Fast jag köpte den på en julmarknad här i New York som en "kwanzaa star". Kwanzaa är en alternativ jul som firas av svarta här i New York. Den högtiden baserar sig på gamla afrikanska dygder. Jag är inte direkt så insatt i den högtiden, men jag fick i alla fall min adventsstjärna.

Dec 11, 2009

Adventskalender 10
På Jakt efter den Julkänsla som Flytt

Idag var jag och köpte lunch inne i Met Life Building. Deras julgran i lobbyn var gigantisk. Så var också de gyllene prydnadskottarna i granen. Voila en kotte stor som en vattenmelon! Sug på den du.

Dec 10, 2009

Adventskalender 9
På Spaning efter den Julkänsla som Flytt

Julen är ju inte bara granar och ljus. Skyltfönster är en viktig del av julen. Klappar klappar klappar! Jag lägger upp en bild på den stilfulla julskyltningen från en av mina favoritaffärer, Paul Smith på 5e Avenyn. Lägg märke till den sovande isbjörnen. Grrrr!!!

Dec 8, 2009

Adventskalender 8
På Spaning efter den Julkänsla som Flytt

Här kom en bild på amerikanernas förtjusning i att klä in träd i julgransbelysning. Dom riktigt ambitiösa lindar in träden ända ut i yttersta kvistspetsarna. Detta är ett exempel på en mindre ambitiös lindning.
Adventskalender 7
På Spaning efter den Julkänsla som Flytt

Slänger in en bild av förra årets jultablå från lobbyn i min jobbskyskrapa. Det var lite "Children of the Corn" känsla över det hela. Det enda som saknades var en kniv i handen och en hackande rörelse för julgruppen att få en helt ny innebörd.

Orsaken till att det blev en gammal bild var att jag somnade igår innan jag hann updatera julkalendern. Jag var ute på dåligheter och kom hem sent.

Dec 6, 2009

Adventskalender 6
På Spaning efter den Julkänsla som Flytt

Här är en suddig bild på mig och värden D från säsongens första julfest. Den gick av stapeln på en bar på Avenue A som heter Destination. Det var fullpackat med folk och drinkarna flödade. Efteråt var det skönt med en promenad hem i vinterkyliga New York. Kylan gjorde så att jag nyktrade till lite.

Dec 5, 2009

Adventskalender 5
På Spaning efter den Julkänsla som Flytt

Idag hämtade jag ut ett rött juligt paket på posten. Jag undrar vad som finns i det.

Dec 4, 2009

Adventskalender 4
På Jakt efter den Julkänsla som Flytt

Såhär i glåmtider behövs det lite ljus och värme. Här får ni mina härliga röda ljuslyktor från Crate & Barrel.

Dec 3, 2009

Adventskalender 3
På Jakt efter den Julkänslan som Flytt

Idag kom dom upp, kontorets julkransar. Fast guld mot fejk björkpanel är lite väl ton i ton. Det är inte direkt så att kransen sticker ut. Trots detta så skadar det inte med lite julkänsla på kontoret.
Låt den rätte komma in
Gårdagens frivoliteter fick ett skumt efterspel idag. När jag skulle gå till jobbet i morse så upptäckte jag att min plånbok var tom på pengar. Jag tyckte det var lite konstigt då jag borde ha haft lite stålar kvar efter gårdagens drinkar. Alla mina kontokort var ju kvar.

Till saken hörde att min plånbok vid ett tag hade fallit ur min bakficka när jag satt i baren på View. Bartendern upptäckte den på golvet och jag stoppade den i rocken. Jag betalade dock en runda efter det så mina pengar hade jag kvar, åtminstone vad jag minns.

Än mer förargligt blev det när jag skulle ta tunnelbanan till jobbet. Mitt månadskort var borta! Det blev till att lägga ut för ett nytt kort. Nu funderar jag på om killen med endast en kula lade rabarber på mina kulor och tunnelbanekortet igår. Han verkade inte vare sig fattig eller oärlig, men han var den enda som var inne i min lägenhet och hade tillgång till plånboken medans jag var på toa. Tur i oturen var ju att inget annat försvann. Jag hade två iPods liggande på bordet som hade varit lätta byten.

Ja ja, jag får väl arkivera denna händelse i filen för livsvisdom. Man lär sig så länge man lever. Jag lärde mig idag att man kan spärra sitt stulna eller tappade månadskort och få en del av pengarna tillbaka om man köpt kortet med betal- eller kreditkort. Det hade jag ju gjort så nu är kortet spärrat. HA! Snopet värre för kleptomanen.

Dec 2, 2009

Jingle balls -1
Jag surfade runt lite på nätet och kollade mail på gaysites efter jobbet när en kille kontaktade mig och frågade om jag ville gå ut och ta en drink. Jag tvekade lite då jag egentligen skulle ha gått till gymmet och tränat. Fast han var väldigt charmig så jag gick med på att träffa honom på Barracuda 20 minuter senare. Barracuda var väldigt högljutt så vi hamnade på View. Fyra drinkar senare (Happy Hour så det var 2 4 1.) så hamnade vi hemma hos mig.

Det var då jag upptäckte eller snarare fick reda på att killen bara hade en pungkula. Den andra ramlade aldrig ned när han var liten. Det hindrade mig inte från att ge honom den bästa avsugningen på år och dar. En kula är ju alltid en kula. Jingle ball! Jingle ball!
Adventskalender 2
På Spaning efter den Julkänsla som Flytt

Välgörenhet är stort i USA, speciellt i juletider. Ett av företagen i den skyskrapa jag jobbar i visar stolt upp i lobbyn leksakerna som köpts in och som skall doneras. Märkligt not är det ingen som stjäl dessa leksaker. Kan det bero på den stiliga om än något träiga soldaten?

Dec 1, 2009

Adventskalender 1
På Spaning efter den Julkänsla som Flytt

Inbjudan till kontorets Holiday Party i all sin vintrighet har kommit idag. Passar bra nu när det är kyligt ute. Dock käns den ju inte sådär klockrent julig.