Mar 31, 2010

March Madness Biathlon 2010
Nu har då resultatet kommit från söndagens lopp. Min tid var 1.24:44, hela 7 sekunder snabbare än förra året då jag körde på 1.24.51. Fast den snabbare tiden räckte inte till placering. Jag kom på 16e plats av 81 totalt i min cykelklass. Jag landade på 6e plats av 19 i min åldersgrupp och cykelklass. Förra året så kom jag på andra plats av 19 i min åldersgrupp och cykelklass. Min enda tröst är att vädret var bättre i år och det var fler deltagare och därmed hårdare konkurrens. Nu väntar en halvmara i slutet på nästa månad i Louisville Kentucky.

Mar 30, 2010

Sunkliv
New York är inte bara gala och glamour. Just nu öser regnet ned utanför fönstret. Jag småsprang till och från tunnelbanan på väg kontoret för att slippa bli plaskvåt. Trots paraply så sitter jag nu och torkar långsamt.

Idag måste jag ringa hyresvärden och gnälla över att dom inte fixat min dörr. Jag vill att båda låsen skall fungera. Tyvärr är reparationen en större grej. Dörren måste hakas av rättas till och hängas upp på nytt. Jag vet att hyresvärden kommer att försöka förhala detta. Morr! Samtidigt så kan jag ju kanske påpeka att någon använt den yttre foajen som pissoar. Det lukade lagom mysigt när jag kom hem igår. Jag kanske skulle slänga en pissoarkaka i ena hörnet så att det luktar lite bättre. I love New York!

Kanske en rosa för lite glamourös doft i foajen.

Mar 28, 2010

Lång dags vandring
Jag steg upp tidigt imorse och sprang/cyklade ett lopp i Central Park. Starten gick halvåtta så det blev till att stiga upp klockan sex på söndagsmorgonen. Jag är ingen morgonmänniska. Det var superjobbigt att stiga upp så tidigt på söndagen. Kallt som sjutton var det också att cykla upp till Central Park. Jag blev dock snabbt varm då loppet började. Först så sprang jag 3.5 km. Därefter så bytte jag till cykel och cyklade två varv runt Central Park vilket är 19 km. Loppet avslutades med 3.5 km löpning. Det tog mig runt 1 timme och 25 minuter att komma i mål. Efter loppet så tog jag ett varmt bad för att tina upp mig. Resten av dagen har jag slappat hemma och vilat min trötta kropp.

Mar 27, 2010

Helgpromenad
Idag så har jag promenerat lite i Central Park. Jag gick till The Boathouse för att hämta upp min nummerlapp till morgondagen biathlon. Fiii faaan, vad kyligt det är just nu! Jag kommer att frysa röven av mig imorgon när jag springer runt i Central Park. Hur som helst så tog jag lite bilder från min promenad.

Kön till Abercrombie & Fitch på 5e Avenyn gick runt hörnet. Crazy
!

New Yorks 5e mest fotograferade motiv. Apple stores glaskub på 5e Avenyn.


Magnolian blommar trots kylan.


Likaså körsbärsträden.


Så här ser utsikten från mitt kontor ut i skymningen.

Mar 26, 2010

Poppers and Porn
Okej, nu får det vara nog med vardagstristessen på den här bloggen. Nu är det dags för lite glamour och homosexande. Jag hade en dejt med Mr Darkside igår. Det är en man som jag ser lite då och då. Min fascination av honom är att han är helt alldaglig med kläderna på. Fast när kläderna åker av så kommer hans mörka homosexsida fram, därav smeknamnet Mr Darkside. Nu var det inte homosexandet med honom jag ville skriva om. Det mesta passar sig inte att skriva i bloggen i vilket fall som helst, utan jag vill diskutera fenomenet poppers.

Mr Darkside gillar poppers och han vill att jag också skall lukta på flaskan. För er som inte vet vad poppers är så är det en kemikalie, amyl nitrit, som man sniffar. Somliga blir sexuellt upphetsade medans andra blir varma och avslappnade. För mig är det mest som att lukta på en gammaldags spritpenna och sedan så blir det svart. Det är ju lagom upphetsande. Nåja, jag ställer upp på det hela då delad poppers är halverad avsvimning eller någonting sådant. Jag gör nog det mest för att vara delaktig i Mr Darksides upplevelse. Det är inte så att jag tokshoppar poppers från porrbutiken runt hörnet och hobbysniffar hemma.

En av nackdelarna med poppers är att luftvägarna blir rossliga dagen efter, som om man rökt ett paket cigaretter. Dessutom så brukar jag få huvudvärk. Sitter nu här och rosslar lite lätt som en astmatiker. Sent skall syndaren lära sig. Host host!

Mar 23, 2010

Veckans drama, en updatering
Det är mycket som har hänt den senaste tiden. Min kavaj blev förväxlad i lördags. Jag fick dock tillbaka den i måndagskväll. Givetvis lämnade jag tillbaka den felaktiga kavaj som jag hade.

Min dörr som blivit misshandlad under ett inbrottsförsök blev lagad idag. Nåja inte helt lagad, men mitt halvtrasiga lås är utbytt mot ett sprillans nytt. Tyvärr är dörren fortfarande lite böjd och sned. Vaktmästaren sade att det skall rättas till inom några dagar. Vi får väl se hur det blir med den saken. Det blir nog till att ringa till managementkontoret och påminna om några dagar.

Jag har haft väldans tur de senaste dagarna. Jag fick tillbaka min kavaj som försvann. Jag hade nästan inbrott, men tjuven kom inte in. Jag kände att det var dax att spela lite på lotto. Kvällens jackpott är på ynka 43 miljoner dollar vilket är väl bara runt 300 miljoner kronor. Hmm, det kan man väl leva på?

Mar 22, 2010

Law & Order
Idag när jag kom hem så fick jag en obehaglig överraskning. Min ytterdörr till lägeheten såg ut som om den blivit intryckt en bit. Jag tyckte det var märkligt för så såg det inte ut imorse och låste upp dörren. Det övre säkerhetslåset kärvade och det var när jag öppnade dörren och såg att övre säkerhetslåset var halvt sönder jag insåg att någon har försökt bryta sig in i min lägenhet. HUGA! Turligt nog så höll säkerhetslåset för trycket. Nu måste jag tyvärr stanna hemma imorgon från jobbet och ringa managementkontoret och få dom att komma över och fixa dörren. Trist, men ändå tur i oturen.

Mar 21, 2010

Sommar sommar sommar...
Helgen var inte bara party. Jag drog faktiskt arbetshandskarna på och röjde upp i trädgården också. Vädret var perfekt för att jobba i trädgården, runt 20 grader Celsius och sol.

Det var varmt nog att ha shorts och T-shirt.


Bara några dagars värme så tittar vårblommorna fram i trädgården. Jag hittade dessa i rabatten under en massa löv.
Mysteriet med servetterna i kavajfickan
Igår så var jag bjuden på en Michael Buble konsert. Fast jag satt inte med pöbeln. Min kompis Ms partner är partner på en advokatbyrå som har en suite på Madison Square Garden. Den privata skyboxen kom med en bar full med öl och läsk. Vi satt där och njöt av konserten i godan ro med öl och snacks. Den privata toaletten kom också väl till pass under konserten. Lyxliv är trevligt.

Vi var dock inte själva i skyboxen. Det fanns plats för 14 så det var fler från advokatbyrån som var där och såg konserten och festade. Jag hade hängt min kavaj på klädhängaren vid dörren. När vi skulle gå så tog jag på mig min kavaj. Jag stack handen ned i fickan och upptäckte att någon hade lagt en massa servetter i min kavajficka. Mystiskt!

Jag tänkte inte mer på detta förrens vi kom hem till M och P och jag hängde av kavajen där. Jag insåg då att det inte var min kavaj! Någon hade tagit fel och tagit min kavaj och lämnat kvar sin istället. Det var rätt mörkt i skyboxen så jag såg inte att kavajen jag tog på mig hade en lite annan färgton än min. Dessutom så passade kavajen mig så jag märkte inget. Det enda som var skumt var servetterna. P lovade att undersöka på måndag på sitt jobb om någon saknade sin kavaj. Det skall bli spännande att se om jag får tillbaka min kavaj.

Mar 20, 2010

TGIF
Jag har firat in helgen ikväll på Therapy. Det är en av mina favoritbarer i New York. Jag har spenderat ett otal kvällar och tusentals kronor på drinkar där.

Ikväll så träffade jag S, min amerikanska kompis som numera bor i Amsterdam och C min svenska kompis som bor i Philly på Therapy. Vi hällde i oss ett par cosmopolitans (utan tequila) den här gången och pratade om gamla goda tider då vi alla bodde i New York och röjde som sjutton. Good times helt enkelt.

Mar 17, 2010

Cosmoqila
Idag råkade jag ut för en ny drink. Jag träffade en av mina bästa vänner S, som numera bor i Amsterdam efter jobbet. Vi gick till XES för deras happy hour. Den söta nya bartendern jobbade idag. Jag beställde en cosmopolitan från honom, samtidigt som jag flörtade lite med honom.

När jag väl kom tillbaka till min kompis S, satte mig ned och tog en smutt av drinken så smakade den konstigt. Jag hade fått en ny drink, en cosmoqila. Vad som hände var att det var mörkt och bartendern var stressad och bytte flaska. Han måste ha tagit en flaska tequila av misstag när han blandade min drink. Jag fick en cosmopolitan gjord på tequila. Uj uj och jag som blir "fucked up" av tequila. :-)

Mar 16, 2010

Måndagstristess vadå?
Måndagar är per definition tråkiga. Det är en ny arbetsvecka. Man är trött efter helgen. Vardagstristessen slår emot en. Vad bättre än att pigga upp sig med en middag ute med vänner? Jag kände bara inte för att laga mat så jag träffade min paramedickompis M på Woody's efter jobbet. Han hade med sig sin tjejkompis S. Vi käkade middag där och drack några bira.

M hade ont i knäet så vi gick till akuten på S:t Vincents som ligger runt hörnet från Woody's. M ville få knäet röntgat. Det gick väldigt fort då M känner personalen där. S satt och drack ur sin drink som hon fick med sig från Woody's i en "sippy cup". Väldigt trevligt, jag önskar fler barer körde med "doggy bag".

Kvällen avslutades på XES med mer drinkar och party tillsammans med en brittisk porrstjärna, brittlebba, fotomodeller och folk inom modeindustrin. Snacka om en salig blanding. Kul var det ända tills kroppen sade ifrån. Nu är det daxs att sova.

Mar 13, 2010

Företeelser som borde göra comeback.
Jag tycker den numera bortglömda företeelsen luktdosa borde göra en comeback. En luktdosa är en liten dosa, de finaste gjorda i silver som innehåller en svamp doppad i parfym. Rika personer bar med sig dessa. När de stötte på odörer som var mindre trevliga så öppnade de bara dosan och luktade på den goda doften. Dessa var vanliga på 1700- och 1800-talet.


En särdeles fin 1700-tals luktdosa, givetvis i silver.

Jag tycker dessa borde komma tillbaka åtminstone i New York. Jag tog F tunnelbanan ut till Park Slope i Brooklyn idag för att göra min deklaration. Jag anlitar alltid en revisor att deklarera för mig då skattesystemet i USA är obegripligt komplicerat.

Vädret är superdåligt idag med regn. Regn eller snö innebär hemlösa i tunnelbanan här i New York. Jag hamnade givetvis i en vagn med en hemlös som luktade "less then fresh". Fördelen att kunna få en sittplats under färden ut till Brooklyn uppvägde nackdelen att känna lukten av "Stinky". En luktdosa hade varit perfekt att ha med sig och sniffa på under färden.

Mar 10, 2010

Trötter
Min paramedickompis M hade familjekris igår och behövde lite terapi. Vi hamnade på XES runt midnatt då han gick av sitt skift. Det blev några öl för mig och vi satt och snackade tills klockan var två på natta och baren stängde.

Jag gillar att gå till barer på vardagar. Gärna lite sent då det är lite folk. Bartendrarna är inte så stressade och har tid att snacka med en. Vi pratade lite med nytillskottet på XES, Patrick. Min kompis M blev lite väl framfusig mot slutet och försökte tussa ihop oss båda. Visst, jag tyckte att Patrick var söt på ett "Midwestern corn fed"-sätt, men jag föredrar att ha ett proffesionellt förhållande med personalen. "Don't fuck where you drink."

Enda nackdelen med att gå ut sent på vardagskvällar är att jag blir så himla trötter dagen därpå. Nåja, det finns ju te att dricka på jobbet så jag skall nog orka mig igenom den här dagen också.

Mar 7, 2010

En vanlig lördag
Mina planer att bara ta två öl med min kompis D som precis kommit tillbaka från en lång resa gick i stöpet. D höll hov på sin favoritbar Destination fd Boysroom. Jag kom dit vid tretiden på eftermiddagen. Baren hade halva priset på allting så det blev 5 stora stop öl. Jag rumlade hemåt vid sju.

När jag kom hem så såg jag att min granne Rs gaypolare gick in till henne. Jag skickade ett SMS till henne och undrade varför jag inte var bjuden när hon hade bögbesök. Hon skickade ett svar och sade att jag skulle komma över. Jag gick över och blev övertalad att åka till Angelo & Maxie's för en drink. R har jobbat som bartender på Angelo & Maxie's så hon känner personalen.

Jag drack bara en cosmopolitan där, men den var droppen som fick bägaren att rinna över för mig. Jag rumlade hem från restaurangen rejält rund under fötterna. Trots att jag mumsat på en suverän tuna tartar och friterade kalamariringar till min cosmo, så gick jag förbi MacDonken och köpte mig en big mac med mig hem. Fyllehunger!

Det enda som är bra med att börja parta tidigt är att åtminstone jag slutar kvällen tidigt. Jag slocknade redan vid midnatt.

Mar 5, 2010


Walk rage
Jag har sett filmer om "road rage" där bilister blir som aptokiga av ilska. Idag såg jag gångtrafikanernas motsvarighet till "road rage" dvs "walk rage". Jag höll precis på att komma till hörnet av 42a Gatan och 3e Avenyn och skulle till att svänga söderut när en kvinna framför mig tvärstannar, vänder sig om och fulkomligt rosenrasande med hög röst säger till kvinnan bakom henne: Om du inte slutar trampa mig på hälarna så lappar jag till dig. Jag blev minst lika häpen som den stackars kvinnan som blev åthutad.

Till saken hör att den arga kvinnan hade på sig ett par "fuck me boots" med väldigt höga klackar och hon kunde inte riktigt gå i dem. De flesta har ju brottom till jobbet på morgonen och har inte tid med att flanera bakom någon som vinglar gatan fram i porrstövlar.

Ett par riktiga "fuck me boots" från Vuitton. Obs! Kvinnan i historien hade inte råd med dessa.

Jag höll nästan på att säga till arga kvinnan: "Why are you wearing fuck me boots if you can't walk in them? You'll get trampled in the rush hour." Jag beslöt mig dock bara för att glida förbi. Hon var arg nog som det var.

Mar 4, 2010

Snabbdating New York style!
Jag hade en dejt idag efter jobbet. Jag träffade min dejt G på XES vid halvsju. Det var happy hour så det var 2 4 1 som gällde, dvs. 2 till priset för en. Vi köpte var sin öl och satte oss ned och snackade. Efter den andra ölen så meddelade min date att han måste gå. Hans kusin hade kommit till stan tidigare än planerat och han ville träffa honom. Dejten tog slut efter 1 timme och 10 minuter. Jag tror nästan det är nytt rekord för mig. Dessutom så har jag känslan att det inte lär bli en andra dejt. Ja ja, jag överlever. Det finns en massa bögfiskar i den gaydamm som är New York.

Mar 2, 2010

Snor var det här!
Vaknade i måndags morse med att ena halvan av ansiktet var snor och slemfyllt. Det verkar som om min dåliga bihåla har blivit infekterad igen. Morr! Jag hatar att vara småkrasslig. Ja ja, det är bara att släpa sig runt i snordimman. Jag hoppas det här går över snart.