Jul 31, 2010

Regnfritt 90-tal
Igår så passade jag på att shoppa ett par jeans åt mitt ex i LA. Jag var ute och vandrade runt i solen med min kompis E, som behövde luftas lite efter att han varit på skumpartyt på Patricia.

Kvällens party började med en trevlig middag hos mitt värdpar. Efter det blev det en drink på Rival. Min kompis M från London hade förfest där. Vid åtta drog vi oss till parken och 90-tals kvällen där. Det var mindre lerigt den här kvällen och regnet höll sig borta. Däremot så blev det lite kyligt senare på kvällen när Vengaboys spelade. Jag träffade en hel del vänner i parken. Det är kaotiskt men kul när kompisar kommer fram och hälsar från ingenstans.

Nu blir det snart dags för paraden.

Jul 30, 2010

REGN JÄVLA REGN!
Igår verkligen öste regnet ned. Jag skulle leta jeans för mitt ex D på Weekday. Han vill ha ett par Cheap Monday jeans. Jag tog mig dit trots ösregn. Tittade lite på olika modeller men var inte så säker på vad jag skulle köpa och storlek så jag sköt upp köpandet. Tog mig till Patricks och hängde med A och väntade på att ösregnet skulle avta. Det tog ett bra tag. Därefter så åkte jag hem till Lilla Essingen.

På kvällen så gick T och jag till prideparken trots att det fortfarande duggregnade. Vi trotsade vädrets makter vilket många andra hade gjort. Ingången till parken var allt annat än välkomnande. Ösregnet hade omvandlat gräset till en gyttjepöl. Arrangörerna hade försökt lägga ut pressenningar över leran. Det kändes lite ostadigt att gå på presseningar ovanpå lera. Nu så gick det ju rätt bra trots allt.

Regnet avtog så småningom och vi träffade en massa kompisar. M fd New Yorkbo numera från London var där med sin pv. E från Gävle var också där. Vi hade det himla roligt mot slutet tack vare att E var i högform och fick igång partyt.


Jul 29, 2010

Tour-of-duty-dag
Igår var det verkligen en tour-of-duty-dag, fast en rolig sådan. Jag hoppade på ett förmiddagståg till Uppsala. Käkade lunch på Domtrappskällaren med min kompis T. Därefter blev det en lång fika med E. Linnebullarna blir bara större för vart år som går. Efter fikat så tog vi en promenad genom Uppsala innan hoppade jag på tåget tillbaka till Stockholm.

Jag mötte upp med en bunt kompisar vid Sergels torg för att gå på prideparkens invigningsvipmingel. Tack P för att jag fick komma in på din biljett. Där på vipområdet så träffade jag min idol Margareta Ribbing. Det var trevligt att byta några ord med henne och även bli fotad. Fast jag lägger inte upp bilderna av hänsyn till Margareta Ribbings önskemål.

Jag hann även med att åka en sväng till Götgatsbacken och hälsa på A som jobbade. Han var väldigt stressad, men på gott humör. Efter det var det bara att åka hem och bli insläppt av mina eminenta värdar. Jag tror jag somnade omedelbums när huvudet mötte kudden.


Jul 27, 2010

En lugn dag
Idag har jag verkligen tagit det lungt. Jag har varit och fikat på Mälarpaviljongen med min kompis L som kom fram till mig igår och hälsade på mig när jag var på uteserveringen med A. Orsaken till att jag inte fått tag på honom är att han har gift sig med en trevlig karl och bytt namn.

Efter fikat så åkte jag hem till mina värdar och åt en trevlig middag på deras balkong. Vi grillade, drack ett utmärkt rödvin och umgicks. Efter lite TV, så blev det kvällspromenad runt Lilla Essingen. Det har varit en väldigt trevlig dag i lugnets tecken. Imorgon blir det nog att flänga runt en hel del.

Jul 26, 2010

Semesterlugn
Idag har jag bara tagit det lungt hela dagen. Jag hade brunch med A på Grappas uteservering mest hela dagen.

Det hände en kul sak medans vi satt där och pratade. Plötsligt inser jag att en volvo har stannat utanför restaurangen och någon kommer målmedvetet marscherande mot oss. Det är min kompis L som jag har försökt kontakta innan jag åkte till Stockholm. Vi kramas vid och byter telefonnummer. Ut kommer också hans man och han får också en kram för han är så trevlig. Tänk hur bra slumpen kan vara ibland. Att jag bara satt på rätt uteservering i rätt tidpunkt och att just dom åkte förbi restaurangen.

Resten av dagen har gått åt till att försöka fixa ärenden och misslyckats med det. Det får bli bot och bättring imorgon.

Nu skall jag föröka sova igen. Dom ljusa kvällarna är inte bra för mig att bli av med min jetlag.

Jul 25, 2010

Saker jag inte saknar med Sverige
1. Folk som hänger i baren och blockerar för oss som vill beställa.

2. Duggregn

3. En timmes väntetid på nattbussen om man missar den.

4. Betala 240 kr för en taxi som skulle kostat typ 100 kr i New York.

Jul 24, 2010

Underbar middag!
Jag hade en underbar middag idag. Jag blev hembjuden på middag hos en god vän i Vasastaden idag. Han är en utmärkt värd och middagen var helt enkelt otroligt fantastisk med god mat, goda viner och intressanta diskussioner. Jag måste säga att jag saknar det europeiska sättet att umgås med middagar. Nu har jag full koll på vad som händer "behind the scenes" i den svenska politiken. Superkul!
Sverige, Sverige fosterlad...
Efter 12 timmars resande med tunnelbana, flyg, buss och promenerande så är jag nu i Stockholm. Jag var supertrött och gick i princip och lade mig när jag kom innanför dörren till min värds lägenhet.

Somnade omedelbums och vaknade upp fyra timmar senare till gråmulet och duggregn. Sverige är fantastiskt! I New York kommer det bli över 36 grader varmt idag. Så skönt att slippa det svettiga vädret och njuta av det underbara vädret i Sverige.

Jul 22, 2010

Dagens panikattack
Idag var det sista jobbdagen innan semestern. Jag flyger till Stockholm imorgon eftermiddag så jag är ledig hela dagen. Precis innan jag skall gå för dagen så skall jag ta fram mitt pass som jag förvarar på jobbet. Den ligger inte i den säkra foldern. Oj, jag blev lite smått orolig, men tänker att den ligger nog i byrån hemma.

Väl hemma så kollar jag byrån och den ligger inte i dokumentlådan eller någon annan låda. Jag börjar få panik. Vart har jag gjort av passet. Jag börjar kolla lite överallt på mina "bra ställen" men kan inte lokalisera passet. Trots paniken så tänker jag till lite extra. Jag börjar gå igenom mina kostymer. Minsann! Passet ligger i en innerficka i en kavaj som jag inte använt på ett bra tag.

Jag måste ha gjort någonting med passet och sedan lagt den i kavajfickan för att ta det tillbaka till kontoret, men glömt att lägga det i säkert förvar. Hur virrig får man vara? Nu har jag dock allt jag behöver inför resan. Dock återstår det att packa väskan. Jag har inte riktigt kommit igång än. Jag är alldeles för bra på att skjuta upp saker. Nej, nu skall pappas pappkappsäck packas!

Jul 20, 2010

Abercrombie & Fitch
Idag gjorde jag min kompis tillika värd för mitt boende i Stockholm lycklig och gick till Abercrombie & Fitch och shoppade lite åt honom.

För er som inte vet vad Abercrombie är så är det ett amerikanskt klädmärke som har specialiserat sig på den lite mer slappa college stilen, snygga fotomodeller, snygga expediter och det faktum att dom sprejar allt i affären med sin egna parfym. (Jag kände doften ett kvarter från affären. Jag svär!).

Jag gick inte till flaggskeppsaffären som ligger på 5e Avenyn och 58e gatan. Där är det alltid kö att få komma in. Istället åkte jag ned till South Side Seaport och shoppade där. Dock ligger inte affären direkt i anslutning till tunnelbanan närmast mitt kontor så jag fick promenera en bra bit i den trettiogradiga värmen. Pust!

Det hände dock en rolig sak. När jag närmade mig affären så träffade jag på min granne G. Han var ganska så förvånad att se mig och det var nog jag också. Jag vet att han jobbar inom finansvärlden, men jag trodde inte att hans kontor var där nere i finansdistriktet (också kallad FiDi). Aja, det var ändå kul att träffa honom. Världen är bra liten ibland.

Jul 19, 2010

Ja, så har det då äntligen hänt!
Ska det va', så ska det vara hundra procent. Hundra procent green card! Idag så fick jag veta att mitt green card har blivit godkänt. Min advokat skickade ett email och berättade att mitt green card har blivit godkänt. Inget mera visumkrångel utan jag kan gå igenom immigrationen som vilken amris som helst.

Fast dramat var inte över än. Jag frågade min advokat via email om jag kunde komma in på mitt temporära green card eller om jag behövde mitt nya green card som jag inte fått än. Hon bad mig ringa upp och det är nu dramat började.

Jag måste ha mitt green card för att komma in i landet. Jag hade några alternativ att välja mellan.

1. Jag åker till Sverige utan kortet och ber en kompis skicka mig kortet när det kommer. Det uppstår dock ett problem om kortet inte kommer. Jag blir fast i Sverige.

2. Jag kan boka tid hos immigrationsverket och få en stämpel i passet. Problemet är att närmaste besökstid är den 28 juli och jag skall resa den 23 juli.

3. Vi kontaktar någon som för 500 dollar får in mig på immigrationsverket och fixar allt utan någon bokad tid. Det låter särdeles skumt och jag har inte direkt någon lust att punga ut 500 dollar extra strax innan min semester.

Jag blev superstressad och började nästan hyperventilera. Jag visste inte vad jag skulle göra. Jag sade till min advokat att jag skulle tänka på saken tills imorgon. Min advokat försökte trösta mig med att hon var förvånad att jag inte fått kortet ännu. Hon trodde att jag fått det i helgen. Hon sade att jag kanske skulle kolla i brevlådan idag när jag kom hem. Det kunde ha kommit idag

Jag kunde inte vänta längre än till fem innan jag åkte hem. Väl hemma så låg ett brev med beskedet att mitt green card har blivit godkännt. Fast själva kortet låg inte i det brevet. Jag blev väldigt besviken och kollade igenom resten av mitt post. Bland räkningarna så låg det ett kuvert som såg ut som reklam för någon bank eller försäkring. Jag kände efter genom kuvertet och mycket riktigt så låg det ett kort i brevet. Jag slet upp kuveret fort som attan och där låg DET! Mitt alldeles egna finfina GREEN CARD! Min semester är räddad!

Jul 16, 2010

Myskväll i Brooklyn
Igår så åkte jag ut till Brooklyn och hälsade på min kompis M som bor i Clinton Hill. Han bjöd mig och några gemensamma vänner på fettfri lasagne. Efter middagen så gick vi upp på taket. Det var en perfekt kväll. Lagom varmt och från taket så kunde vi se Manhattan skyline. Mina kompisar rökte vattenpipa och drack vin. Jag höll mig till vinet då jag fortfarande är lite förkyld. Vi satt och pratade om allt möjligt ända tills klockan var ett. Det tog mig modiga 45 minuter med tunnelbanan att ta mig hem. Jag var inte hemma förrens vid två. Jag har varit småtrött idag på jobbet, men det var ett helt okej pris att betala för att ha tillbringat en skön sommarkväll i goda vänners lag.

Jul 14, 2010

Flashmob en uppföljning
Jag råkade ju ut för en flashmob för inte så länge sedan när jag åkte ettans tunnelbana. Allt kan hända och händer i New York. Bara för att bevisa detta så har jag lagt upp en liten video som några improvskådisar gjort. Dom spelar upp en scen ur Star Wars på 6ans tunnelbana. Det är verkligen himla bra gjort. Bara en sådan sak som Galactic Rebellion for Dummies (Princess Edition) Håll till godo och njut.

Trötter del två
Idag var jag rejält trött, men det var självförvållat. Jag slöt upp med M på XES vid tiotiden på kvällen. Föga anade vi att drag queenen Tina Burner hade drag off tävling där. Det var den första delfinalen med två tävlanden som fick visa upp var sina två nummer. Vinsten var 100 dollar. Dock blev det oavgjort då publiken applåderade lika mycket för båda. Jag antar att det blev 50 dollar var. Det blev senare än planerat för mig. Öl är ju så gott när det är varmt ute. Jag kom inte hem förrens strax efter ett efter fyra härliga stora glas Stella.

Jul 12, 2010

Trötter
Ibland blir jag lite trött på min chef. För det mesta så är han på hyfsat gott humör, men idag var han det inte. Vi hade ett möte idag och där diskuterade vi bland annat en knepig patentansökan. Min chef förhörde mig på när det deadlinen var, när jag skulle gå på semester osv. Han vet mycket väl när jag skall gå på semester för det har jag talat om för honom flera gånger. Trots det så såg han förvånat på mig när jag berättade om mina semesterplaner och frågade sedan spydigt. "When is this going to be done?"

Jag rörde inte en min, fastän jag blev ganska så sur. Jag släpade mig till jobbet förra veckan trots att jag var sjuk för jag inte har tid att ligga hemma. Jag går i stort sett alltid sist av alla i gruppen och försöker verkligen få klart de projekt jag har liggandes på mitt skrivbord. Allt man får som tack är en spydig kommentar från chefen. Morr! Tur att det finns rosevin. Sitter just nu och tar mig ett glas och lugnar ned mig efter att igen ha gått sist hem av alla från jobbet.

Jul 11, 2010

Flashmob
Igår så gick jag på inflyttningsfest med min kompis M. M kom och hämtade upp mig vid nio. Vi var tvugna att gå över till 7e Avenyn och ta ettans tunnelbana då lokala tågen inte gick på 8e Avenyn. När väl tåget kom så fick vi en chock. De tre främre vagnarna var fulla med folk som var klädda för karneval. Det fanns tom två killar på styltor. Hur dom kom in i tunnelbanevagnen är ett mysterium. Dom var i princip dubbelvikta. Det var i vilket fall en ganska så trevlig flashmob. Turlig nog så åkte vi bara en station. Det var lite fööör intensivt för min smak.

Inflyttningsfesten var trevlig. Det var kul att se hur den andra 10% lever i New York. Lägenheten var i ett luxury rental building med doorman och en lobby som hade mer marmor partenontemplet i Aten. Lägenheten var inte fy skam heller med alla lyxattiraljer som högglansiga köksluckor, granitbänkskivor och rostfritt stål. Frågan är bara hur himla dyr hyran är. Säkerligen mer än jag tjänar i månaden. Ja ja, en dag så kommer nog min prins också.

Jul 10, 2010

Sjusovaredagen
Idag har förkylningen verkligen tagit ut sin fulla rätt. Jag var vaken och hostade ända tills klockan halv på natten. Min imitation av kameliadamen resulterade i att jag låg och sov ända tills ett idag. Vaknade upp lagom till att kolla på Tyskland - Uruguay fotbollsmatchen, givetvis från sängen. Livet i New York är oftast så hektiskt att jag glömmer att lyssna på min kropp.

Det straffar sig i längden och nu har min kropp bestämt sig att jag behöver vila. Fast helt slö kommer jag inte att vara idag. Det blir en inflyttningsfest ikväll. Det är egentligen min kompis Ms kompisar som har festen. M vill ha lite moraliskt stöd på festen för han vill inte stanna för länge. Han har gett mig stränga order om att vi skall gå klockan elva. Vi får väl se hur det blir med den saken.

Jul 9, 2010

Födelsedagsfirande
Min kompis M släpade ut mig på födelsedagsfirande igår. Det blev middag på en trevlig fransk restaurang i Chelsea som heter Gascogne. Vi åt god mat och diskuterade i några timmar tillsammans med en bunt vänner. Därefter blev det en promenad till Boxer. Det var gott med lite kall öl i sommarhettan. Tyvärr så jobbade inte min favvobartender igår. Kvällen avslutades på XES med ytterligare öl. Jag kom inte hem förrens efter ett på natten. Tydligen är min kropp less på nattsudderiet. Den beslöt sig att hämnas imorse. Jag vaknade med kramp i vaden klockan 5 på morgonen. Aj aj aj! Det blir till att ta det lungt i helgen.

Jul 8, 2010

Domedagen
Idag är det då dags för ytterligare en födelsedag i mitt liv. Nu är jag ett år närmare domedagen. Det är ju allmänt kännt att man är kliniskt död i bögvärlden här i New York när man fyllt 40. Då är det bara att ta fram rulatorn och börja mata duvor i parken och hälsa homosexandet adjö.

Jul 7, 2010

Hett och Svett
Det är typ världens värmebölja i New York just nu. Morgontemperaturen idag var över 30 grader och det förväntas bli närmare 40 grader varmt i eftermiddag. Jag släpar mig till kontoret trots min förkylning för luften är sval och skön på mitt kontor. Min luftkonditioneringsanläggning klarar inte riktigt av att kyla ned min lägenhet lika effektivt, så jag föredrar kontoret just nu.

Att ta sig till kontoret däremot är ett gatlopp i hettan. Missar jag ett tunnelbanetåg så vet jag att jag kommer att bli genomsvettig medans jag väntar på tåget. New Yorks tunnelbanestationer hare inte luftkonditionering och blir stekheta under sommaren.

Hittills har jag haft tur med tågen. Vi får väl se hur det går i framtiden. Det är lite absurt att titta på väderleksrapporten och önska sig svalare väder som svensk. Tyvärr så verkar det inte finnas någon lindring i sikte den närmaste tiden. Det är bara att svettas.

Jul 6, 2010

Sommar och sol och grönt snor
Jag var ledig i måndags tack vare att det var 4e juli dagen innan. Jag hade planerat en utflykt till gaydelen av Jones beach. Jag vaknade redan vid sju och kände mig inte alls pigg. Jag insåg snabbt att jag blivit förkyld. Det var därför det var så tungt att springa i söndags.

Jag släpade mig dock iväg till beachen. Jag kunde lika gärna vara på beachen och må risigt som att ligga hemma med luftkonditioneringen på fullt ös medvetslös. Det var lite svalare på beachen tack vare havsbrisen, men solen sken obarmhärtigt från en klarblå himmel. Jag klarade inte av att vara många timmar på stranden trots att jag sprejade mig med solskyddsfaktor 70. Solen var bara för stark. Det var bara att åka hem till ett stekhett Manhattan för att undvika brännskador.

Väl hemma så ville M träffas och ta en bira på Woody's. Jag släpade mig dit med i slow motion och i skuggan bara för att upptäcka att stället var stängt. Jag som hade sett fram emot en bit mat och lite iskall bira. Istället blev det Benny's Burritos. Det var dock inte helt fel med lite texmexkäk och några iskalla Coronas. Vi hamnade också en sväng på Boxer så jag såg min favvobartender B. Vi blev dock inte långvariga för jag var ganska så slut efter att ha varit ute i den friska havsluften och M var trött efter att ha jobbat hela dagen.
4 juli fortsättningen
Jag fortsatte firandet av USAs nationaldag på traditionellt vis med, sex, BBQ, alkohol och fyrverkerier. Just precis i den ordningen. Jag hade faktiskt en sexdejt med en australiensisk man på eftermiddagen. Det var trevligt att börja nationaldagsfirandet med lite homosexande så att jag hade det ur vägen.

Lite senare på dagen så grillade jag lite kött på grillen ute på min bakgård. Till det blev det några glas rosevin. Vid halv åtta så gick jag till Eagle, som är en klassisk läderbar och tittade på Macys fyrverkerier. Eagle ligger nämligen nära Hudson där fyrverkeriet gick av stapeln och har en trevlig takbar. Jag var där i god tid för att få en bra plats och kunde verkligen njuta av fyrverkerierna med en kall öl i handen.

Jul 4, 2010

4th of July
Idag är det USAs nationaldag. Jag började firandet genom att stiga upp halv åtta och äta en lätt frukost. Därefter bar det iväg för en längre löptur längs med Hudson medans det fortfarande var svalt. Nåja, svalt och svalt, det var säkert över 20 grader Celsius redan vid åtta. Det var jäkligt tungt att springa idag. Jag fick dock en liten promenadpaus nere i Battery Park. Jag stötte nämligen på min kompis R som var ute på morgonpromenad med sin hund Joey. Vi gick och pratade en stund innan det var dags för mig att fortsätta springa. Jag var helt genomblöt av svett när jag kom hem. Nu sitter jag och trycker i skuggan i min trädgård. Det är alldeles för varmt i solen. Lite senare idag så skall jag grilla för det är det man gör i USA på nationaldagen.

Jul 2, 2010

Pride
New Yorks prideparad gick av stapeln i söndags. Det var typ årets varmaste och fuktigaste dag. Jag träffade mina kompisar vid två för att gå och titta på paraden. Vi var alla varma, svettiga och griniga. Det slutade med att vi hamnade på en mexikansk restaurang istället. Dom hade iskalla frozen margaritas där. Mer stolthet än så hade vi inte. Efter att vi kylt ned oss i någon timme så gick vi faktist till prideområdet och kollade lite. Det var dock alldeles för varmt för att vi skulle orka stanna där en längre stund. Istället så beslöt vi oss för att gå till en bar.

Vi prövade med Pieces som låg närmast men dom hade kö in. Vi pallade inte med detta utan gick till Boxer. Stället var knökfullt och tyvärr så fungerade inte luftkonditioneringen. Det var som en mänsklig ångbastu därinne. Vi tog dock en öl där för vi träffade på gemensamma vänner där. Jag noterade att min favvobartender B minsann hade jock strap under sina shorts. Trevligt!

Efter en snabb öl så drog vi till XES som också var packat, men dom hade i alla fall fungerande luftkonditionering. Prisa gudarna! Vi stannade där resten av kvällen och festade rätt vilt. Det slutade med att vi dansade på borden. Nämde jag att det var trångt där? Det enda ställena som det fanns plats att dansa på var borden och sofforna. Kul var det även om det kändes i hela kroppen dagen efter. Min hjärna må tro att jag är 25 och pallar med att dansa på bord till sena natta, kroppen har en annan ide. Jag var rätt leabröten dagen därpå, men det var det värt.

Jul 1, 2010

Midsommar och stolthet
Det har varit lite trögt med bloggandet för mig den senaste tiden. Jag har varit lite sliten efter den senaste helgens festande. Det var ju midsommar och då var jag stolt svensk. På söndag var det prideparad i New York och då var jag stolt bög.

Vädret på midsommaren var underbart med strålande sol och trettio grader varmt. Jag jobbade bara halvdag och drog sedan ned till Battery Park för den traditionella svenska midsommarfirandet. Vi hade tur och hittade ett bord att duka upp all mat på.

Ett fint picknickbord med hälsningar från New Yorks renhållningsverk.


Så här fint hade vi dukat upp vår midsommarmat.


Andra hade mer snygga bord. Är det där ett Josef Frank måntro i bakgrunden av bilden?


Så här stolt svensk var jag på midsommar.

Det var trevligt att ligga att sitta och käka sill och potatis, samt sjunga snapsvisor och snapsa. När det började skymma så packade vi ihop och gick på efterfesten. Den gick av stapeln på en klubb på 29e gatan som heter Amnesia. När jag kom dit i god tid för att ta del i "open bar" så hade stället ännu inte öppnat. Tydligen hade elen gått och dom var tvugna att fixa det innan dom kunde släppa in oss. En timme senare så var det dags att komma in.

Dom var snälla nog att ha open bar från och med öppnandet av klubben. Gratis sprit är farligt. Resten av kvällen gick i minnesluckans tecken. Fast turligt nog så betedde jag mig hyfsat enligt mina kompisar. Baksmällan dagen därpå var inte att leka med. Jag har glömt bort hur dåligt jag mår efter att ha druckit en massa starksprit. Jag får ta pridesöndagen lite senare i ett annat inlägg.