Aug 30, 2010

Sista beachdagen?
Igår åkte jag ut till Jones Beach. Vädret kunde inte ha varit bättre med klarblå himmel och 30 grader varmt. Vad som kunde ha varit bättre var trafiken. Tåget ut till Freeport var försenat på grund av brand i ställverk. Sedan så fastnade skyttelbussen i en trafikstockning. Vi var inte dom ända som ville till stranden. Det tog mig två timmar att ta mig ut till stranden istället för den normala timmen. Fast det var det värt. Här kommer lite bilder från årets kanske sista dag på stranden.

Så här fin är stranden.


Vågorna var ganska så höga så jag simmade inte. Jag doppade bara fötterna i det kristallklara vattnet.

East Bathhouse är var gaydelen av Jones Beach ligger. Huset går i något slags arts and crafts stil.

Mer av East Bathhouse med gångvägen till beachen.


Så här mysigt är Freeport. Man kanske skulle ta och flytta hit.

Aug 27, 2010

Sommarfredag
Efter veckans höstrusk och regn så kom solen och sommaren tillbaka lagom till helgen. Sitter just nu i min trädgård och dricker mitt första glas rose sedan jag kom tillbaka till New York. Jag har inte haft rosestund på nästan två veckor. Det har varit lite svårt att klämma in en rosa stund i mitt löpschema. Ikväll är jag dock ledig från tränandet. Det känns skönt. Det är märkligt tyst just nu. Inga grannar som grillar eller sirener som tjuter. Om jag blundar så känns det nästan som om jag sitter ute på landet och inte i en storstad.

Aug 24, 2010

Rynkor
Vattenbubblan i badrummet var större imorse och jag var lite nervös att lämna lägenheten och gå till jobbet. Jag ville inte komma hem efter jobbet och finna min lägenhet förvandlad till en plaskpool. Så var inte fallet. Den stora bubblan hade försvunnit under dagen. Tyvärr hade dock färgen sträckts ut så nu har jag rynkor i målarfärgen. Jag får kolla imorgon om väggen eller taket är fortfarande blöta och om det dykt upp nya bubblor eller fläckar. Flood watch is still on!
Rynkor i målarfärgen. Finns det botox för sådana här rynkor?

Aug 23, 2010

Battle of the bulge
Jag bor i ett gammalt hus och gamla hus har problem. Just nu så håller jag noga uppsikt på en liten läcka som håller på att förstöra målarfärgen i mitt badrum. Det var en läcka på fjärde våningen för några dagar sedan som fixades. Konstigt att jag nu plötsligt får vatten in i mitt badrum som gör att målarfärgen bubblar. Om skiten fortfarande är kvar imogon så blir det ett surt samtal till fastighetsförvaltningen. Jag känner inte direkt för att spackla och måla om hela badrummet igen.

Härlig liten vattenbubbla som vandrar över väggen.

Aug 22, 2010

Regnig söndag
Idag skulle jag och M varit på en picknick i Central Park. Det blev inte av för precis när vi nådde fram till stället där picknicken skulle vara så började det ösregna. Himlen bokstavligt öppnade sig. Vi fick gå hem till M, som bor nära Central Park och käka upp vår picknick mat där istället. M hade en dejt senare på dagen så han sparkade ut mig efter vi käkat.

Jag åkte hem och beslöt mig för att gå på bio. Jag gick och såg filmen Inception på min lokala kvartersbio. Filmen var faktiskt väldigt bra. Jag måste dock erkänna att det var inte lätt att hänga med i svängarna. Det var väldigt många alternativa verkligheter att hålla reda på. Kul att se en film där hjärnan får jobba lite. Jag rekommederar helt klart filmen. När filmen var över så var det dags för mig att återvända till min enda verklighet och röja upp lite i min lägenhet och förbereda inför en ny vecka.

Så här kan det se ut när man leker med perspektivet i en dröm.

Aug 21, 2010

Konsten att nästan dö offentligt
Idag trodde jag att jag skulle dö och det offentligt också. Väldigt pinsamt och inte ens i snygga kläder. Idag sade mitt träningsschema att jag skulle springa 16 km. Sagt och gjort, 16 km är att springa ett varv runt stora loopen i Central Park och sedan springa hem längs med Hudson. Lätt som en plätt om det inte var för den jävla värmen. Det gick hyfsat att springa i Central Park i skuggan under dom stora träden.

Problemen började på allvar när jag sprang ut ur parken och ned till Hudsonfloden. Ingen skugga och solen brände på. Jag svettades som bara den och vattenflaskan blev snabbt tom. Mitt lagom snabba löptempo från Central Park blev nu till småjoggande. Lyckligtvis kom jag ihåg att det fanns en vattenfontän på 34 gatan så att jag kunde fylla på min vattenflaska innan jag fick värmeslag. Väl hemma var det att dricka en massa kallt vatten samt ta en sval dusch för att svalka ned min heta kropp. Het som i värmeslagshet och inte som porrstjärnehet.

Nu sitter jag och funderar på vad jag skall ha på mig ikväll. Jag har lovat att gå på min kompis Ms room mates födelsedagsfest ute i Brooklyn. Room maten V är rabiat progayrättighetsaktivist och jag är lite rädd för honom. Jag skulle helst inte vilja gå då M inte är där utan i Tyskland. Jag har dock lovat vår gemensamma kompis S att gå som moraliskt stöd. Det har utlovats italienskt mat och tårta. Vem kan säga nej till sådant!

Aug 20, 2010

Hemresa
Jag har varit alldeles för jetlaggad för att ha orkat blogga i några dagar. Här kommer dock slutet av min resa. Jag sov över i Stockholm hos K. Samma kille som jag hade bortamatch hos på priden. Det var väldigt trevligt att återse honom. Favorit i repris kan jag lungt säga. Här följer mina sista bilder från hemresan.

Ett vackert hus på St Eriksplan där jag tog flygbussen. Det var typ det sista jag såg innan det var dags att kliva på bussen ut mot Arlanda. Det blev inte några bilder från Arlanda för incheckningen tog så lång tid att jag hann bara springa direkt till gaten för att borda planet mot Amsterdam.

Stora öppna ytor verkar vara väldigt populärt på Shiphol. Jag hann inte shoppa särdeles mycket här heller för jag var tvungen att gå igenom en massa säkerhetskontroller. När blev KLM det nya El Al Air? Jag fick visa mitt pass tre gånger och gå genom metalldetektor. Det räckte minsann inte utan dessutom så blev jag muddrad. Här snackar vi inte någon lätt nedklappning utan killen som muddrade mig körde in sitt finger i min jeanslinning och kände runt hela min midja. Jag höll på att säga att så här lång går inte jag på en första dejt om det inte inbegriper en middag. Fast han var inte så snygg så jag höll tyst.

Flygresan från Amsterdam till New York var tortyr tack vare en unge som var obstinat och kunde inte tala ännu. Det enda sättet att kommunicera för honom var varierande högljudda skrik. Mot slutet av resan så övervägde jag allvarligt talat att strypa ungen. Turligt nog så fungerade mina frontallober så jag hade full impulskontrol och kunde låta bli att ha ihjäl ungen. Hopplöst med föräldrar som inte vet att man kan ge barn allergimedicin som gör dom dåsiga.

Aug 15, 2010

På resande fot
Här kommer lite bilder från min långa resa tillbaka till New York.

Åbo flygplats. En ganska så intim och blek historia. Dock med odrägliga skrikande småbarn som givetvis myllrade runt mig.

Skrämmande litet plan som tog mig till Helsingfors. Det var behagligt halvtomt. Jag satt så långt som möjligt från barnen.


Helsingfors flygplats trevliga lilla shoppingarkad. Hittade en liten present åt M som passat min lägenhet.


Robert's Coffee är det som gäller här. Inget Mr Starbucks än. Grrrr!!!
Resfeber
Nu börjar min semester lida mot sitt slut. Jag har två resdagar kvar innan jag börjar jobba. Ikväll skall jag flyga till Stockholm från Åbo via Helsingfors. Där skall jag övernatta och förhoppningsvis ha lite skoj innan jag flyger tillbaka till New York via Amsterdam på måndag. Mycket resande blir det i dagarna två. Förhoppningsvis så fungerar allt smärtfritt. Jag är lite nervös att någonting går åt skogen med alla dessa flyg.

Det har varit en skön vecka i Finland med lungt familjeliv. Mycket bastu har det blivit samt lite svampplockande och badande. Vi hade släktträff igår. Vilket gick över förväntan, inga skandaler med andra ord. Bilder från de olika evenemangen kommer senare när jag är i New York.

Aug 13, 2010

Playa del Mustfinn
Idag är det värmebölja här i Finland. Det är väl runt 30 grader varmt där jag ligger och slöar på terassen. Det är skönt att det fläktar lite. Det känns lite som om jag är i the Hamptons fast alla talar finska liksom.
Nästan lika lyxigt som i the Hamptons.

En mer avslöjande bild. Här syns både grillen och woktunnan. Kanske inte riktigt Hamptonsstyle, men ändå praktiskt och trevligt.

Idag har jag faktiskt varit och badat för första gången i år. Vi åkte till den glamorösa stranden Mustfinn. Där fanns det både badhytter att byta kläder i och utedass ifall man behövde uträtta ärenden. Inte direkt the Hamptons standard! Fast vattnet var klart och stranden extremt långgrund. Vattnet var också väldigt kallt till en början. Något som mina brorssöner uttnyttjade obarmhärtigt genom att stänka ned mig och min bror.

Aug 11, 2010

Lantliv
Nu lever jag lantliv hos min äldsta bror med familj i Pargas. Pargas ligger tre mil söder om Åbo ute på en ö i finska skärgården. Fast det är en ganska så stor ö då Pargas har 12.000 invånare. Jag har hunnit med att göra en hel del saker här sedan måndags. Jag har badat bastu och varit i svampskogen och plockat en massa kantareller. Idag har jag varit och spelat frisbeegolf med mina brorssöner och förlorat stort. Ikväll skall jag träffa en kompis R på stan. Nåja, det blir väl mest att driva runt i centrumet då Pargas inte har särdeles mycket att erbjuda en vardagskväll.


Runt 4 liter kantareller som vi fick ihop på två timmar i svampskogen. Ja och min brors hand då som håller hinken.
Bildbevis
Jag måste säga att Arlanda flygplats är bara så mycket trevligare än JFK eller Newark. Flygplatsen påminner mer om en blandning av lyxvaruhus och en trevlig lounge. Här kommer några bilder från Arlanda.

En välkänd syn mötte mig på Arlanda. Starbucks! Så skönt att sjunka ned i en fåtölj med min grande soy latte.


Hinner jag med en till latte? Nej, det är dags att springa till min flight!

Aug 10, 2010

Tårar av lycka!
Lämnade in hyrbilen aka "road warrior" i måndags efter att ha kört 6 timmar från Färgelanda till Uppsala. Jag passade på att fika hos min äldsta barndomskamrat jag fortfarande har kontakt med. F och jag har känt varandra i 30 år nu. Gah!

Jag var tidig för mitt flyg på Arlanda och irrade planlöst runt i väntan på flyget. Det var då jag såg skylten. Grön och vit lyste den hemvant i den stora transithallen. STARBUCKS! Jag hade stött på Sveriges ända Starbucks. Jag fullkomligt tjurrusade till disken och bad den snygga baristan om en grande soy latte. Jag satt i en pösig fotölj och bara myste. En fåtölj som jag hade fått slåss om i New York. Det kom nästan tårar av lycka när jag kramade min latte.

Aug 7, 2010

Ångest!
Jag har precis gått igenom alla mina foton från högstadiet fram tills att jag flyttade till New York. Det kändes lite som här är ditt liv. Vilket liv sedan! Så många roliga fester och goda kamrater som jag har haft nöjet att uppleva i mitt liv. Jag hoppas att mitt liv fortsätter i samma spår.

Jag har dock lite ågren över att jag blivit äldre. Jag kollade på mina högskolebilder och tänkte bara på hur ung jag såg ut. Nästa tanke var...Va i helvete har jag på mig?! 80-talet var en intressant tid vad gällde modet. Jag tror att jag har fått en ide till ett inlägg, the evolution of DOA.

Aug 6, 2010

Road Trip
Jag gjorde en road trip igår till det glamorösa Bengtsfors. Jag hälsade på min kompis A som var där och hälsade på sina föräldrar. Vi åt middag på Rosellmagasinet. En trevlig restaurang som ligger vid vattnet i centrala Bengtfors. Maten var supergod och vädret var väldigt svenskt. Det regnade inte när vi gick till restaurangen, men väl när vi satt där. Dock var det regnfritt när vi gick hem till hennes föräldrar.

The road warrior! Volvo javisst!


Downtown Bengtsfors.


Utsikt från restaurangen.

Vi satt i gäststugan fd hönshuset där jag bodde och delade en flaska rött och pratade till sent. Det var trevligt att umgås med A. Vi pratade om allt mellan himmel och jord som vanligt. Jag slocknade på en gång efter att A hade gått till stora huset utan att ha stött på den arga älgen som brukar stå i trädgården och äta äpplen. Livet på landet!

Mina trevliga rumskamrater.

Jag hade också ett par nattgäster hos mig. Det var ett par dvärgvaktlar som kuttrade så mysigt på morgonen när jag vaknade. Hemresan var allt annat än trevlig i ösregnet.

Rehab
Jag är på rehab i Färgelanda efter en veckas festande i Stockholm. Det finns inte så mycket att göra i Färgelanda. Samhället är inte vidare stort. Jag var på en timmes sightseeing och såg då följande saker.


Färgelanda kyrka bygd 1868-1870.


Färgelanda centrum.



En gigantisk mördarsnigel. Supervanliga i Färgelanda.

Aug 4, 2010

Det svenskaste som finns
Idag har jag gjort det svenskaste som finns. Jag tog min volvo och mamma och körde till ett köpcentrum. Jag tillbringade tre timmar på Torp köpcentrum utanför Uddevalla. Det var mest mamma som shoppade. Jag var fullt upptagen med att bögspotta. Jag tror jag hittade två norska bögar på Kicks.

Resten av dagen har jag jobbat med att uppdatera min mammas dator samt att installera skype och en ny webkamera. Nu är jag helt slut. Förhoppningsvis så kan jag testa skype senare ikväll eller imorgon.

Aug 3, 2010

På väg
Igår så lunchade jag med några gamla kollegor från min tid i Uppsala som doktorand. De jobbar numera på Karolinska sjukhuset. Det var kul att sitta och skvallra om den gamla goda tiden och vad gemensamma bekanta gör numera. Dock kom vi fram till att vi börjar bli gamla.

Efter lunchen bar det iväg till Arlanda för att plocka upp bilen. Efter några pinsamma stopp på parkeringen så kom jag iväg. Det gäller ju att komma på dragläget på bilen. Det blev en 6 timmar lång körning till Färgelanda större delen av tiden poppade jag Rix Megapol för att hålla mig vaken. Jag skrålade med ibland för att inte somna.

Årets svenska "road trip moment" kom när jag var i närheten av Götene. Solen höll på att gå ned och lyste upp Skara-slätten med sina bondgårdar och vindkraftverk i ett milt sommarljus. Vägen var nästintill bilfri och i radion spelade Oskar Linnros låten Från Och Med Du. Jag kände bara att nu är det semester.

Aug 1, 2010

Postpride
Jag är just hemkommen från gårdagens festligheter. Det blev en bortamatch igår hos K på Kungsholmen. Det var en oväntat trevlig avslutning på en rolig dag. Igår var det prideparaden som gällde. Jag och min kompis T började festandet med en champagnepicknick på Mariakyrkans kyrkogård. E anslöt sig senare när paraden började. A kom också och stod och tittade på paraden med sina tjejkompisar innan han var tvungen att jobba.

Jag hade med mig 50 mardi gras beads som jag och T tjoade och slängde ut på snyggingar som gick förbi. Efter paraden så tog vi oss till Sjöhistoriska museet på Gärdet och prideparken. Vi satt ett tag utanför parken och drack lite skumpa innan vi gick in. Där träffade vi på M och hans pojkvän J. Sedan så blev det en massa springa runt och kolla på tälten, uppträdanden och mer skumpa i vipsektionen på champagnebaren.

Där träffade jag K som är vän med T och U. Vi blev förtjusta i varandra och hamnade hemma hos K på Kungsholmen. Väl där så blev det hångel och homosexande. Jag sov över där och fick till det på morgonen igen. Det var dock lite jobbigt att släpa sig tillbaka till Lilla Essingen på morgonen. Turligt nog så hade jag inte på mig en rosa glittertop eller någonting annat tokigt. Walk of shame var därmed mindre uppenbar.