Feb 27, 2011

Oscars
Sitter och slöglor på Oscarsgalan. Den är i sedvanlig ordning lite småseg, men det kommer inte så mycket annat på TVn att glo på så här på söndagen. Än har alla vinnarna hållit sina tacktal inom den önskade tiden. Ingens tal har blivit dränkt av bakgrundsmusiken.

Annars har min söndag varit lugn. Det enda jag har gjort idag har varit att gå och gymma och sedan fikat med min kompis A. Skönt med en lat dag ibland. Idag kändes lite som den första vårdagen här i New York. Solen sken och det var ljust ända till klockan sex på kvällen.

Feb 24, 2011

Shopping
Jag fick skynda mig hem igår för att vara hemma i tid för en leverans. Jag hade beställt lite färglada strumpor av märket Happy Socks. Jag hann precis hem för att ta emot dessa glada strumpor.


Det bästa var att dom kostade bara 2.09 dollar inklusive frakt. Jag brukar shoppa kläder från ett sajt på internet som har väldigt bra priser (50-70% rabatt på ordinarie pris). Tyvärr så strular dom till det ibland. Jag hade beställt kalsonger runt jul, men dom hade sålt slut. Trots det så gick min beställning igenom. Som plåster på såren för att jag inte fick mina kalsippers så fick jag 25 dollar i kredit att shoppa för. Jag använde dessa 25 dollar till strumpköpet. Jag kände att jag behövde lite färg att pigga upp mig i vinterträsket.

Feb 21, 2011

Vinterjävel!
Det var 18 grader varmt i fredags när jag gick hem från jobbet. Om det var en trevlig start på helgen så avslutades helgen mindre trevligt. Det har kommit snö under natten och idag är det svinkallt. Jag är rejält less på vintern. Så här såg det ut när jag kom ut från min port.

Äh men vafan! Jävla snö!

Feb 18, 2011

Hemmakväll
Är hemma sjuker och trötter efter arbetsveckan. Fredagar verkar vara en usel TV-kväll i New York. Det kommer absolut ingenting jag vill se och jag har säkert 100 kanaler. Istället surfar jag lite på nätet. Hittade den här pärlan. Ja, jag vet att det är förra sommarens sommarplåga till låt. Det är dock fascinerande att se hur synkroniserade dom är och killen är ju också lite söt.

Handslag, famntag, klapp eller kyss? Det verkar vara mer frågan om klapp här.

Feb 17, 2011

Trött och sliten
Idag känner jag mig trött och sliten. Min förkylning har övergått från ont i halsen till snor och lock-i-öronen-svullnad. Trots det har jag jobbat idag. Jag har en rapport som jag vill få klart den här veckan. Rapporten har tagit över en vecka att sammanställa, men imorgon så blir den klar. Det skall bli skönt att ha en ledig långhelg efter slitet med rapporten. Det är President's Day på måndag och vi är lediga. Jag ser fram emot att vila i dagarna tre. Förhoppningsvis är jag frisk nästa vecka.

Feb 16, 2011

Vit som snö
Idag kom den! Efter månader av tjat så har jag äntligen fått en ny spis. Min gamla spis var säkert 30 år gammal. Ugnen slutade fungera strax innan jul. Det fanns bara ett läge på ugnen och det var grill. Det är inte direkt många rätter som man kan laga i en ugn med grilläge. Efter månader av tjat på hyresvärden så har jag äntligen fått en sprillans ny ugn. Det skall bli roligt att laga mat i ugnen eller kanske till och med baka. Något som jag inte gjort på åratal.

Glimmande vit som en oskuldens brud! Snart kommer den vara korrumperad.

Feb 14, 2011

Trött och bitter
Det är Valentine's Day och jag firar genom att vara sjuk hemma. Trots att jag är sjuk så jobbade jag över idag för att försöka få klart ett projekt. På vägen hem såg jag folk bära omkring på blomsteruppsättningar, röda rosor, rosa plyschnallar och what not. Jag trodde att jag skulle kräkas om jag såg ytterligare en tacky alla hjärtans dags present innan jag kom hem. Väl hemma så fick jag i alla fall en glad nyhet. Hyresvärdeskontoret hade ringt och lämnat ett meddelande på min telefonsvarare. Jag får en ny spis på onsdag. Äntligen så kommer jag att kunna använda ungen igen. Jag må vara, sjuk, överarbetad och bitter men med en ny ugn. Progress!

Tackorama! Ulka ulka!

Feb 11, 2011

Frustrerad
Idag har jag varit trött och frustrerad. Jag undrar om det är ett tecken på att min vårdepression är på intåg. Jag tillhör de få procent av befolkningen som blir deprimerade utav ökningen av dagsljus på våren och inte bristen på ljus på hösten och vintern som är normen. Symptomen är dock mildare och kortvarigare här i New York än i Sverige. Dessutom så kommer dom tidigare. I Sverige brukade jag vara som mest deprimerad i maj. Här kommer symptomen redan i slutet av februari början på mars.

Fast det kan också vara så att jag är frustrerad för jag går igenom en slitsam period på jobbet. Jag har mycket att göra och det känns som om jag aldrig är i kapp med arbetsprojekten. Till råga på allt så känner jag mig inte vidare uppskattad för min arbetsinsats. Jag vet inte riktigt vad jag skall göra åt det. Förhoppningsvis så löser det sig så småningom. Nu tänker jag dock se om lite sömn hjälper.

Feb 7, 2011

Super Bowl
Det var Super Bowl igår dvs finalen i amerikansk fotboll. Själva matchen var ganska så tråkig. Det är ett dåligt tecken när reklamen faktiskt är det roligaste. Här är min personliga favorit bland all reklam.



The force is strong with this one... or maybe NOT!
Kommentar
Tittade just på bilderna i förra inlägget. Det slog mig att det är tur att jag inte har en matblogg för bilden på maten är ju totalt misslyckad. Maten ser ju otroligt äcklig ut. Det var det inte. Maten var faktiskt riktigt good. Bilden är dock en "giant fail".

Feb 6, 2011

Burläsk
Igår så mötte jag upp några av mina kompisar i DUMBO = Down Under Manhattan Bridge Overpass. Det är ett område i Brooklyn som ligger mellan Brooklyn Bridge och Manhattan Bridge. Området är ett gammalt lagerområde som nu är lyxloft befolkat av yuppie hipsters, yuppsters. Vi ville gå på en burlesqueshow och på lördagskvällar så finns det en sådan show, Floating Kabarette, i en teater som heter Galapagos Art Space. Vi började dock kvällen på en pub/restaurang i området som heter ReBar.

Min tyska kompis M, hans pojkvän A och jag beställde in mac & cheese och fried sweet potato cakes i väntan på att tjejerna som var sena skulle dyka upp.


Tjejerna H och M var väldigt sena.


Efter middagen så blev det burlesque för hela slanten. Shake those boobies!

Efter burlesqueshowen åkte vi tillbaka till Manhattan för en drink på Woodys och en efterdrink på GYM bar. Vi rumlade in på GYM vid tre på morgonen och då var stället nästan tomt. Vi stannade dock kvar där trots den något ödsliga stämningen tills baren stängde vid 4 på morgonen. Ytterligare en bar till att sätta upp på stängningslistan.

Feb 2, 2011

Jävla skattemyndigheten!
Idag har jag varit och deklarerat. Jag tog F-tunnelbanan till Park Slope i Brooklyn där min revisor har sitt kontor. Jo, jag anlitar en revisor att deklarera. USAs skattesystem är så komplicerat att jag gav upp försöken att deklarera själv. Det är enklare att betala en expert att deklarera åt mig. Dessutom så blir skatteåterbäringen alltid så mycket bättre när min revisor deklarerar. Jag lyckades alltid bli skyldig staten en massa pengar när jag deklarerade.

Det här året är jag tidig med min deklaration. Det var ganska så folktomt på kontoret vilket var skönt då det tog bara 20 minuter att fixa min deklaration. Jag fick dessutom tillbaka en rejäl summa dollars i återbäring. Tjoho!

Tråkigt nog så tänker inte skattemyndigheten processa min deklaration förrens 14 februari. Orsaken till denna slöhet är att skattemyndigheten behöver 1.5 månader att fundera över förändringar i skattelagen som klubbades igenom innan nyår. Det är bara frågan om några jävla procentsatser. Hur jävla svårt kan det vara? Nu får jag vänta till slutet av februari innan jag får mina stålar istället för om en dryg vecka. Jag som ville boka en resa till Sverige i början av mars. Nu får detta vänta. Morr! Spott! Fräs!