Jun 30, 2011

Pride!
Partyhelgen avslutades på söndagen med prideparaden. Vädret var perfekt med halvmulet och bara 25 grader varmt. Jag och Herr K stod redo på 5e Avenyn och 15e gatan klockan 12 när paraden gick av stapeln. Vi fick vänta i nästan en timme innan paraden kom förbi, men det var värt att gå dit tidigt för att få en bra plats.

Först kom givetvis Dykes on Bikes.


Därefter var det balonger i regnbågens färger som gällde.


Det största jublet fick nog Andrew Cuomo guvernören av New York. Han vinkar glatt i bildens centrum bakom banderollen. Det var han som var drivande i att gay marriage lagen i New York röstades igenom på fredagen. Jag fick nästan lite tårar i ögonen i just det här ögonblicket eftersom det är så stort att det gick igenom.


Vad är väl en amerikansk parad utan häst och vagn!


Eller marschorkester...


Många i publiken hade prideflaggor att vifta med dagen till ära.


Min favoritbar, Boxers, hade ett flak med en massa snyggingar. Ingen av dom reguljära snyggingarna till bartendrar var på flaket. Dom var väl upptagna med att jobba.


Det vimlade av folk med fantastiska kostymer i paraden. Här är en mer S & M möter vegas showgirl typ av kostym.


Gaypoliserna marscherade också.


Det är vanligt att olika nationaliteter marscherar i New York. Här är det argentinarna med Evita.


Det var inte bara pride i paraden. Levisaffären hade snappat upp det här med samkönat äktenskap.


Efter att ha tittat på paraden i tre timmar så var vi törstiga och hungriga. Det blev ett par sådana här "mexican bulldogs" på Benny's Burritos. Drinken är en margarita med en upp och ned vänd coronita. Det låter skumt men är väldigt läskande.


På väg hem från restaurangen så träffade jag på följande karaktär. Han går med i alla parader. Jag har sett honom i halloweenparaden och Easter Parade också. Observera att det är en levande papegoja i håret.

Jun 29, 2011

Bondi Beach Party
Dagen efter midsommarfirandet så var det dags för nästa fest nämligen ett äkta circuit party. Det här partyt hette Bondi Beach Party och anordnades på Governors Island. Festen började vid sex på kvällen och slutade vid midnatt. Här kommer några bilder från festen.

Det här är kön till färjan som skall ta oss över till Governors Island. Killen i marininspirerat vitt linne såg vi på tunnelbanan på väg till färjan. Vi slog vad om att han skulle till festen och jag vann.

Herr K är taggad på färjan över till ön.


Festen gick av stapeln på water taxi beach, vilket är en fejkstrand med lysande kulörta palmer och dyra drinkar. Fast utsikten över Manhattans sydspets är vidunderlig.


Go go pojkarna skakade loss på scenen till dansmusik när mörkret lagt sig. Mycket umtz umtz umtz blev det och med tiden åkte skjortorna av på grabbarna. Jag tror till och med att jag såg kändismäklaren Fredrik Eklund vingla förbi skjortlös.


Kvällens huvudattraktion förutom drogerna och barbröstade muskulösa män var Olivia Newton John som uppträdde. Det var ju inte för inte det var australiensiskt beachtema på festen. Vi orkade inte tränga oss fram i massan utan stod och tittade på hennes uppträdande från dansgolvets utkant.

Jun 28, 2011

Midsommar
I helgen var det både midsommar och pride i New York. Det var en intensiv partyhelg med andra ord. Årets midsommarfirande i Battery Park blev väldigt svenskt tack vare vädret. Molnen var oroväckande låga och lagom till att picknicken skulle till att börja så föll det ett lätt duggregn. Fast svenskar är härdade. De flesta hukade under paraplyer tills regnet slutade och festen kunde börja på allvar. Här följer några bilder.
Vädret var väldigt svenskt. Regnmolnen hängde låga i New Jersey.


Efter regn så kommer svensk sprit. OOOO PEEE!


Nej, jag kräxas inte! Jag försöker bara organisera picknicken. Jag glömmer alltid hur obekvämt det är att sitta på marken.


Senare på kvällen så var det dags för den svenska efterfesten på Pacha. Expressen kallade festen för en exklusiv lyxfest där champagnen flödade. Jag kan dock avslöja att festen inte var särdeles exklusiv då man kunde köpa biljetter till den och ingen champagne flödade där jag var. Dock fanns det gratis godisarrangemang tack vare den nya svenska godisaffären Sockerbit. Undrar om säkerhetsvakterna som muddrat alla festdeltagare för vapen insåg att det fanns hundratals vassa grillspett till förfogande inne på själva klubben. Lösgodiset var nämligen spetsat på grillspett istället för i skålar.

Mordvapen!

Alcazar uppträdde på festen och gjorde ett väldigt proffsigt jobb trots den lilla scenen. Dom körde hela fem nummer och ett extranummer till folkets jubel. Enligt Herr K så var det deras näst sista uppträdande.

Crying at the Discotheque anybody?


Jun 24, 2011

Grilltajm!
Det är inte bara lustfyllda stärkande promenader som står på schemat under Herr Ks besök i New York. Vi har även slitit på trädgården. Här grillar vi helt apråpå en tisdagskväll.


Grillmästaren själv i en ganska så osmickrande pose. Beach 2011 verkar ha misslyckats i år igen.


Herr K väntar andäktigt på att maten skall bli klar.


Det vankas grillade kycklingbröst med en honey chipotle grillsås.


Så här fin uteplats har mina grannar som jag delar trädgården med.

Jun 21, 2011

Sex and the city is back!
I söndags så steg herr K och jag upp tidigt och gick efter frukost till Highline parken för att kolla in den nya delen. För någon vecka sedan så öppnades parkens andra sektion från 18e gatan upp till 30e gatan.

Den äldre delen av parken som öppnade förra året har vuxit till sig och jag kunde inte låta bli att fotografera dessa häftiga "dildo" blommor.


Folkträngseln blev bara värre och värre ju närmare vi kom den nya delen av parken. Herr K i rött var inte direkt lycklig över detta.


Den nya delen av parken hade förutom direkt insyn i grannhusen en gräsmatta, som vi inte fick gå på just nu. Tyckte nog lite synd om dom som bott där länge och plötsligt har en massa folk som glor in i lägenheten fastän man bor på tredje våningen eller så. Skrytbyggena som det lutande huset i bakgrunden får ingen sympati från min sida. Köper man in sig i huset för läget vid parken och en berömd arkitekt så får man väl stå ut med att kreti och pleti glor in.

Om det var lustans ängder ovan mark så var det andra lustar som bejakades nere på marken. På 28e gatan så var det Folsom Street Fair dvs en S & M marknad. Det var trångt och svettigt samt alldeles för många bara kulmagar för att vare sig jag eller Herr K skulle stanna en längre stund.
Lite skoj eller snarare skrämmande var nog denna populära piskuppvisning. KA-DISH! "Sex and the city is back in the blog with a bang."

Jun 17, 2011

Surdag
Vaknade imorse med en värkande bihåla till ett hejdundrande åskväder. Blixten måste ha slagit ned i Empire State Building för det dundrade så att fönstrena skallrade. Det var varmt och fuktigt på väg till jobbet. Till råga på allt så hamnade jag dessutom i en tunnelbanevagn utan luftkonditionering. Klibbigt värre! Kronan på verket på morgonen var att jag fick en dollar för lite tillbaka i växel när jag köpte min morgonbagel. Arbetsdagen var superseg och avslutades med att jag välte min nya kontorsstol. Ena armstödet på stolen gick sönder i fallet. Då kände jag att det var dags att ge upp och gå hem. I morgon är en annan dag. Tacka gudarna för det!

Jun 16, 2011

Konst-igt
Torsdagar är vernissagedag i mina kvarter. Det tillfälliga galleriet på mitt hörn hade vernissage när jag kom hem från jobbet. Det verkar vara en examensutställning för en konstskola.

I hörnet av galleriet så satt det en tjej alldeles blickstilla iklädd en mossig klänning. Konst eller bara konst-igt?

Jun 14, 2011

Tony times
I söndags så var det dags för Tonys det vill säga Broadways version av Oscars eller som Karen Walker i Will & Grace sade. Honey, that's an award they invented to keep gay men off the street for a night.


Årets gala började med ett brilliant inledningsnummer av Neil Patrick Harris. "If you seen a show. Then you already know. How magical theater can be. It's a 2 hour, live action, barely affordable, un-lip-synched version of Glee." Superfyndigt skrivet!

Jun 12, 2011

Shopping
Helgens väder har varit lagom småtrist. Det har varit mulet och lite duggregn emellanåt. Jag passade dock på att gå över till Union Square i lördags och shoppa lite blommor till min rabatt på Farmer's Market.

Årets tema i rabatten är ganska så lätt att gissa. Vitt! Jag köpte plantor med vita blad samt vita blommor. Förhoppningsvis så överlever dessa plantor i min rabatt. Det brukar vara lite si och så med överlevandet hemma hos mig.

Jun 9, 2011

Black Eyed Peas..not so much!
Gratiskonserten i Central Park med Black Eyed Peas blev inte av precis som jag förutspått. Vi stog i kön och i någon timme och hade precis blivit insläppta i parken när åskovädret bröt loss. Det började lite försiktigt och ett tag verkade det som om konserten skulle bli av. Vi hade hunnit halvvägs när det utlystes att konserten var avbruten innan den ens hade börjat. Triiist!

I got a feeling oooh that tonight is going to be a good night! Only if you like thunderstorms. Not so much if you are Black Eyed Peas.
Svettigt värre
Det är värmebölja i New York. Klockan är inte ens nio på morgonen och det är 30 grader varmt. Luften är gul och dallrande av hetta. Jag vaknade tidigt imorse och gick extra tidigt till kontoret. Jag skall sluta lite tidigare idag och träffa några kompisar och gå på Black Eyed Peas gratiskonsert i Central Park. Jag räknar iskallt med fruktansvärt åskoväder 5 minuter innan konserten skall börja. Det brukar vara så i New York på sommaren. Så fort man planerar något slags utomhusaktivitet så blir det åska och ösregn.

Jun 6, 2011

En liten värld
Idag var det en tung dag. Jag har gått runt hela dagen och känt mig som om jag varit bakis. Det kändes väldigt orättvist för jag har inte gjort någonting roligt för att förtjäna baksmällan. Jag tror att jag drabbats av allergier. Alla på mitt kontor går omkring och nyser och snörvlar just nu. Vi newyorkare är inte vana vid grönska.

Trots att jag mådde risigt så träffade jag min tyska kompis M och åt middag på en kvarterskrog nära mig. Efter middagen så gick M och jag till G lounge och tog några drinkar. Då han och jag var mer än lovligt slitna så beslöt vi oss att gå hem strax efter nio.

Jag sade adjö till M vid hörnet av 19e gatan och 8e avenyn. Jag hade väl gått kanske ett halvt kvarter då jag får syn på min kompis H och hans dotter A, som kommer gåendes emot mig. Jag visste om att de var på väg mot New York från Rhode Island, men aldrig att jag trodde att jag skulle stöta på dom på gatan bara sådär. Jag tog en drink med dem medans de åt middag på VYNL. Världen är bra liten, åtminstone New York är alldeles för litet.

Jun 5, 2011

Söndagsäventyr
Idag har min granne R och jag varit ute på vift. Nu var det dock inte några vilda äventyr direkt. Vi gick till Farmer's Market i Union Square för att köpa blommor till våran delade trädgård. Tyvärr så var det ingen marknad idag. Vi åkte besvikna till en handelsträdgård som ligger på 44e gatan och 11 Avenyn istället.

Jag shoppade en vit flitiga lisa och en krypande växt som blommar med små vita blommor. Nu är en del av rabatten fixad. Jag behöver shoppa lite mer blommor till rabatten, men det får bli nästa helg.