Oct 30, 2011

Årets första vinterstorm
I lördags så drog säsongens första vinterstorm in i New York. Det var en klassisk "noreastern" dvs kalla nordliga vindar mötte varm fuktig luft från söder. Då brukar det komma en massa snö. Det föll en hel del snö, men inte i på Manhattan. Det var mest regn här. Hur som helst så var vädret vidrigt och jag tillbringade större delen av helgen hemma i min säng kurerandes min förkylning.

Den här vinterns första snö. Brrr!


Inte undra på att pumpan är glad trots det usla vädret. Pumpan är full.


Snön börjar samlas på bilarna.


Dagen därpå så möttes jag av följande syn. Den blöta snön hade knäckt grannens pergola.

Oct 26, 2011

Heja Sverige!
Såg en annons för årets New York marathon i tunnelbanan. Tog en bild på den när jag var i rörelse så den blev lite suddig. Hur som helst så är det kul att det är en svensk löpare på affischen.

Säg hej till Bernt!

Oct 25, 2011

En Dag i Suddandets Tecken
I lördags så hade min kompis D som bor i Los Angeles ordnat en brunch. Han är i stan för att packa ihop sin lägenhet i East Village. Brunchen var på en bar som heter Destination och ligger på 13e gatan och Avenue A i East Village. Baren var tidigare en gayklubb som hette Boysroom.


Destination har ett gammalt snyggt fönster.


Framme!


Brunchvärden D och jag lite lagom lulliga.


Toaletten på Destination har en tapet bestående av gamla kort. Billigt sätt att fixa en häftig tapet.

Efter brunchen så gick jag ut med min granne R och hade en "girls night out". Vi käkade middag på en ny sushirestaurang i Chelsea och sedan så gick vi till Boxers för några drinkar. Kvällen slutade på XES. Vi rumlade hem vid två på natten. Dagen därpå var vi inte vackra. Vi låg och var bakis i våra lägenheter större delen av dagen.

Oct 17, 2011

Höststädning
Igår så röjde jag upp lite i trädgården. Hösten har kommit till New York och löven har börjat dala ned på min uteplats. Jag hällde upp ett glas rött vin och tog tag i löven.

Jag köpte en stor gul chrysantemum när jag besökte Mazezilla. Chrysantemum heter av någon anledning mums här i USA.

Vin är också mums. Skål blomman!


Efter att jag städat upp i trädgården så grillade jag en stor fet biff. Här är den färdiggrillade biffen i all sin majestät. Mmmmm...meat!

Oct 16, 2011

Skoshopping
I veckan så upptäckte jag att mina favoritskor spruckit. Därmed var det dags att skaffa ett par nya skor. Jag passade på att kombinera min skoshopping med att spana in den nya Century 21-filialen som öppnat i det föredetta Barnes & Nobles lokaler i närheten av Lincoln Center.

Somliga gå med trasiga skor om än i Versace.


Herrskoavdelningen på Century 21 var mindre än jag förväntat mig och mycket lugnare. Turisterna har inte hittat hit än. Det var faktiskt förvånandsvärt välordnat och lugnt.


Den kända musikskolan Julliard sett från Century 21.


Nya italienska skor, dock inte fodrade med rosa skinn som mina kära Versace, men blåfodrade och sköna.

Jag gick en runda på herravdelningen efter att ha handlat skorna. Herravdelningen är mindre än den nere vid World Trade Center, men mer organiserad och fram för allt mindre kaotisk. Jag lär nog komma hit för ytterligare besök.
Personlighetsskillnader
Jag gillar som sagt inte att åka berg- och dalbana. När vi var i Dorney Park så lät jag mig övertalas att åka den största berg- och jävla-dalbanan i nöjesparken. Jag gnydde som en hundvalp när tåget åkte upp för den 70 meter höga backen. Fasen vad jag ångrade mig när vagnen störtade nedför och jag kände mig nästan tyngdlös. Det var mina tre värsta minuter på länge.


Här är bildbeviset. Den enda som ser verkligen lidande ut är jag.

Annat var det i spökhusen. Jag var den som var modigast och fick gå först. Jag blev skrämd några gånger, men "spökena" fick jobba stenhårt. Annat var det med några av mina andra vänner. Dom var skräckslagna. En av mina vänner sprang ut ur en av spöklabyrinterna. Gissa vem!

Det syns ganska så tydligt vem som gillade spökhusen och vilka som skrajsna.

Oct 12, 2011

Road trip
I söndags gjorde jag en roadtrip med några kompisar. Vi hade hyrt en bil och styrde kosan mot Pennsylvania. Här kommer några bilder.


Vårt första mål var Cracker Barrel. Det är en restaurangkedja som serverar soul food.


Infödingarna verkade inte vara så hungriga av deras kroppsform att döma.


Vi mumsade i oss pannkakor, ägg och bacon. Ingen ville dock äta upp all grits. Det smakar som sågspån utrört i vatten enligt en av mina vänner. En ganska så bra beskrivning enligt mig.


Vårt andra resmål var Mazezilla, en jättestor labyrint i ett majsfält. Vi fick åka traktor till labyrinten. Hey! Hey! Hey ride!


Labyrinten skymtar i fjärran. Mitt i labyrinten finns ett nödtorn ifall man går vilse.


Därborta bakom friggebodarna börjar labyrinten.


Efter att ha traskat runt i labyrinten i timmar i det varma vädret så var det skönt att dra på luftkonditioneringen i bilen och styra mot nästa mål Dorney Park, ett nöjesfält. Mina kompisar passade på att kyla ned sig i vattenberg-och dalbanan. Här blir dom dygnsura.


Den största berg- och dalbanan i nöjesfältet med hela 70 meters höjd. Jag tyckte den var superläskig.

Mina kompisar åkte en mass åk i väntan på att solen skulle gå ned och spökhusen skulle öppna. Tog en bild på en läskig berg- och dalbana på väg mot middagen och därefter alla spökhusen.


Så här kuslig var nöjesparken i mörkret. Dimman var inte naturlig utan det fanns en massa dimmaskiner i spöklabyrinterna som gjorde hela parken spoooky.

Oct 8, 2011

Jag vet vad du gjorde förra helgen...
Herr K gjorde ett motbjud förra helgen dvs han bjöd mig på brunch i lördags. Det var inte på vilket fy skam ställe heller. Vi brunchade på DBGB Kitchen & Bar. Det är chef Daniel Bouluds relaxade hamburgare och wurreställe på Bowery.


Restaurangen var mysigt mörk med ett öppet kök. Dekoren bestod av kopparpannor som andra kändischefer hade donerat.


Vi började med att skåla med lite bellinis.


Jag käkade en vanlig burgare, men Herr K är en korvkille så han tog en bratwurst med surkål.


Bäst av allt var nog efterrätten. Vi valde att dela på en bit schwarzwaldtårta med körsbärsglass. Alltid trevligt med lite guldkant på tillvaron. Jupp ett dåligt ordskämt får avsluta detta.