Mar 28, 2012

Helgutflykt
I söndags blev det en överraskningsutflykt till Bronx botaniska trädgård med M och hans pojkvän J. Vi gick och såg den årliga orkideshowen där.


Vädret var gråmulet och ruggigt, men de senaste dagarnas värme har fått körsbärsträden att slå ut.


Väl inne i växthuset så var det varmt och skönt. En landskapsarkitekt/konstnär hade skapat vertikala trädgårdar/konstverk utav orkideer och andra växter.


Fast huvudattraktionen var nog alla orkideer. Här är en blå vanda.


Ytterligare en fin orkide.


Här är en guckskoliknande orkide fast mycket större.


En vackert röd orkide.


På väg till tåget tillbaka till Manhattan så stötte vi på en gul magnolia. Så himla fin. Jag har faktiskt aldrig sett en gul. De flesta är antingen vita eller rosa.


Kvällen avslutades med värmande mexikansk mat och drinken bulldog, frozen margarita och Corona.

Mar 20, 2012

Ett annat New York
Igår var det minnesstund för institutets förre vetenskapliga ledare Dr. Old som dog förra året. Gamla och nya medarbetare samlades från jordens alla hörn för att hedra honom.

Efter minnestunden så var det mottagning på Colony Club. Det är en privat medlemsklubb endast för kvinnor. Troligtvis så är Dr. Olds syster medlem i klubben.


Så här ser den stora balsalen ut på Colony Club. Det påminner lite om en nationssal i Uppsala om än mer lyxig.

I en av sidosalongerna hänger dom prominenta kvinnorna på väggen.


Jag var som vanligt en av dom sista som gick från tillställningen. Som bonus så delade dom ut bordsdekorationerna. Jag fick med mig denna uppsättning.

Taxiresan hem var en aning för guppig. Jag kände hur blomvattnet skvalpade ur vasen mer än en gång under resans gång. Det var dock värt det för att ha dessa fina blommor prunkandes hemma.

Mar 12, 2012

Drama på jobbet
Vid lunchtid idag så förlorade en taxibil kontrollen och kraschade in i skyskrapan där mitt kontor ligger. Taxichauffören förlorade medvetandet ett kort tag. Han borde nog ha haft säkerhetsbältet på. Det borde nog passageraren också haft för hon blödde näsblod enligt min kollega som såg resultatet av kraschen. Jag var tvungen att gå ut och "köpa en muffins" för att kolla in olyckan.

Det dröjer inte länge i New York innan det finns åskådarskaror. Jag räknade till tre brandbilar som inte direkt hade någonting att göra vid olyckan. Ambulansmännen som var där hade full kontroll på läget.


Taxin stoppade på hörnet av skrapan, precis där vi brukar stå och vänta på att trafikljuset skall slå om. Turligt nog så skadades ingen fotgängare i kraschen.

Mar 10, 2012

Du är vad du äter.
Här kommer en bilddagbok från förra lördagen. Jag fotade allt jag och herr K åt och drack den dagen.

En klassisk frukost när Herr K är hemma, en bagel och en latte från Starbucks.


Det blev lunch på min lokala kinakrog, Won ton-soppa till förrätt.


Huvudrätten var sesame chicken.


Det blev lite rosa vitaminvatten till sista delfinalen av melodifestivalen.


Jag hade planerat en överrasknings date night för Herr K. Kvällen började på Rubin Museum med lite näring för själen. Det är ett litet museum i Chelsea som specialiserat sig på konst från Himalaya. Det blev tillslut väldigt många buddhor. Här en fin en från 1400-talet.


Museet har en fin rund trappa som går genom hela mitten av museet, lite som Guggenheim.


Det finns också lite modern konst i samlingarna som en motpol till alla buddhor och mandalas.


När vi blivit utmattade av alla buddhastatyetter och konst så tog vi en taxi till Schiller's Liqour Bar på Lower East Side. Stället var fullpackat fastän klockan var bara halv sju på kvällen. Vi lyckades få plats i baren där dom snygga bartendrarna tog våran beställning.


Det blev några martinis. Jag beställde en manhattan för skojs skull då vi var på Manhattan. Det blir nog inte några fler sådana. Den smakade hostmedicin. Hurrr!


Efter drinkarna gick vi över till en vinaffär för att köpa vin till midagen. Min favoritrestaurang på Lower East Side, Kuma Inn där jag hade bokat bord har nämligen inget sprittillstånd. Restaurangen serverar South Asian tapas varav min favoriträtt är grillade bläckfiskar med inlagda bambuskott.

Mar 8, 2012

Friday Scary Friday!
Herr K var och hälsade på förra helgen så det var bråda dagar och jag har inte hunnit blogga. Istället så kommer att lägga upp lite bilder på våran helg så här i efterhand. Jag jobbade i fredags, men efter jobbet så gick vi till en lesbisk bar i West Village. Vi skulle träffa några väninnor från Sverige som var på jobb i New York. Dom var lite sena så vi vågade oss in i baren trots att den var en läskig lesbisk bar, nåja baren är bögvänlig. Vi såg några killar bland alla tjejer och alla var snälla mot oss.

Det var trångt och ganska mörkt därinne. Jag vågade inte använda blixten i kameran. Jag ville inte skrämma stammisarna.

Efter några öl så gick vi vidare till en av mina favoritrestauranger i New York, Cowgirl Hall of Fame. Vi svullade i oss "comfort food" och ett par frozen cherry margaritas.


Restaurangen är dekorerad med cowgirl memorabilia, men jag fastnade för denna snygga soffa.


I skyltfönstret har dom en häst i verklig storlek gjord av mossa. Kitchigt värre!

Mar 1, 2012

Mörkaste manhattandjungeln
Igår så hjälpte jag en kompis hem efter att han genomgått en smärre operation. Jag fick lära mig någonting nytt. Det finns en aveny på Manhattan som heter Pleasant Avenue. Jo, for realz! Det finns en aveny som heter så i östraste Harlem som även kallas Spanish Harlem numera. Läskigt värre! Fast jag överlevde den långa promenaden till Lexington och tunnelbanestationen på 116e gatan efter att ha sett till att min kompis var okej hemma hos sig.