Jul 31, 2012

Fun in Fire Island
Igår tog jag ledigt från jobbet och åkte ut till Fire Island med M och J för lite sol och bad. Fire Island är en barriärö utanför Long Island där många gays har sommarhus. Vi åkte till Cherry Grove som är lite mer bohemisk (läs lesbisk) och inte like gymuppumpat som Fire Island Pines. Här kommer en massa bilder.


Vädret var lite småruggigt när vi åkte ut från Sayville mot Fire Island. Fast det blev ju bara bättre ute på Fire Island.



Downtown Cherry Grove med affärer, barer och restauranger.


En läskig dockkyrkogård.


Calvin Kleins före detta sommarstuga.


 
Beachen är underbar. Nakenbad är tillåtet. Floppy bits anyone?


Det finns inga bilar på ön utan man promenerar runt på trägator.


Lokalbefolkningen är ganska så framfusig.


 
Crazy for Coronitas. Lite afterbeach är ju aldrig fel. Här är vi på Cherry's i Cherry Grove.


Fire Island by night. Vi väntar på sista färjan ut från ön.

Jul 27, 2012

New York life


Det glamorösa livet är inte alltid så glamoröst. Vi har väntat i 40 minuter på att få bord på Morandi, en Keith McNally restaurang i The Village. Vi hade bokat bord till klockan åtta, men dom var sena. Vi noterade att en hel del av det "vackra" folket drog för att dom inte orkade vänta. Dock var den italienska maten helt okej och vi hade en trevlig kväll trots den långa väntan. Vi hade beslutat oss för en finare restaurang för att fira att två i vårat gäng förlovat sig på sistone. Going to the chapel....

Jul 25, 2012

Det kom ett paket.
Det kom ett fint paket på posten. Nu dags för lite "show and tell".


 
Spännande, vad kan väl finnas inuti paketet?


 
Jo, en försenad födelsedagspresent från E vackert inslagen. 


Fick andra delen av Mats Strandbergs och Sara Bergmark Elfgrens triologi om den påhittade staden Engelsfors. Det skall bli roligt att ligga på beachen här i New York och läsa om att vara tonåring i en stad man inte trivs i. Jag känner igen mig så otroligt mycket i det som berättas i boken. Ja, inte om magin, för boken handlar ju om häxor, utan om att vara mobbad och hur jobbigt det är att vara tonåring i en stad som man egentligen inte trivs i.

Jul 20, 2012

Födelsedagsfest
Igår så var det överraskningsfödelsedagsfest för min kompis J. Han fyllde hela 29 år. Festen var på en takbar till ett hotell på 26e gatan. Jag tog med mig min svenska kompis P alias Magic Mike. Jo, jag skrämde min kompis J med att P var en strippare jag tagit med och att han skulle strippa.


P och födelsedagsbarnet J efter att jag avslöjat att P var en kompis till mig och inte en strippa. 


 
Vattentorn sett från takbaren.


P och "yours truly" efter några öl.


Bright lights, big city! Downtown och Wall Street glittrar i fjärran.


Efter att ha firat födelsedagsbarnet i några timmar så bar det av till Brgr runt hörnet. Vi satt där och käkade burgare innan det var dags att släpa sig hemåt och sängen.

Jul 17, 2012

Lyxlunch
Vad göra när man tröttnat på alla dom vanliga lunchställena?

 
Jo, lyxa till det med en lunchlåda från Cipriani.


Dagens rätt i restaurangens cafe var fläskkarre med potatismos och morötter. Det var gott, men stället var packat och det tog en evighet att få betala för maten. Det dröjer nog innan jag går dit igen. 

Jul 16, 2012

Sno-ball
Helgen gick åt i en virvel av bruncher och middagar. Jag käkade någonting som jag aldrig ätit förut. Jag träffade min kompis N som var gräsänkling i lördags. Vi åt middag på en koreansk restaurang. Efter middagen gick vi till Imperial Woodpecker på 124 McDougal Street i the Village för att dela på en sno-ball.

Sno-ball är en dessert från New Orleans. Det är i princip hyvlad is som blandats med en smaksirap. Vi tog key lime smaken och betalade lite extra för att få kondenserat mjölk på toppen. Det var en perfekt svalkande efterrätt en varm sommarkväll.

Jul 13, 2012

Fredag
Jag såg fram emot att njuta av lite iskall rose ute i den sommarvarma trädgården. Tyvärr så är det fuktigt i luften och vindstilla så myggen är rabiata. Det gick inte att sitta ute och njuta.


Så här mysigt var det i typ 20 sekunder innan myggen anföll och började kalasa på mig. 

Jul 9, 2012

Födelsedag
Idag så fyllde jag år. Jag firade ganska så lungt. Det blev brunch med mina grannar och senare så blev det grillning i trädgården.


Lagom till min födelsedag så slog mina liljor ut. Så har fin är blomman och doftar gudomligt.


Dock så hade en stängel brutits av i nattens åskstorm. Jag var tvungen att skära av stängeln och sätta den i vatten. Lite småtrist att blomman gick av precis när den skulle till och blomma ute i trädgården.


På kvällen så blev det grillning med grannarna. Wurrarna kom från Whole Foods. Sweat italian sausages. Yummy!


Min vän rose var också med.


Kvällens överraskning blev en tårta som R hade bakat. Tomtebloss gjorde det hela så mycket festligare. 

Jul 8, 2012

Hazy Days of Summer
Det var fruktansvärt varmt i New York igår så jag drog till Jones Beach. Jag steg upp tidigt och tog 9:38 tåget från Penn Station ut till Freeport på Long Island. Där hoppade jag på skyttelbussen ut till Jones Beach. Jag promenerade österut till ett lite mer öde område. Det är skönt att kunna slappa på beachen utan en massa strandgrannar.


Det var disigt, men solen bröt igenom efter ett tag. Jag doppade tårna i Atlanten, men det var alldeles för kallt för att bada. Det blev till att vada lite stället.

Jul 7, 2012

4th of July
Det var USAs nationaldag den fjärde juli, det vill säga i onsdags. I sedvanlig ordning, okejrå andra året i rad, så var jag bjuden till P & M på middag med efterföljande fyrverkeri. Nåja, Macys stog för notan för fyrverkeriet, men det var inte fy skam utsikt från deras terass. Jag hade tagit med en mumsig flaska champagne till underhållningen. Det gäller att lyxa till sig ibland.


Här är en bild från fyrverkeriet.



Här är en video av en del av fyrverkeriet. Det var många skimrande fyrverkeripjäser i årets show. Av någon anledning så är bildkvaliten bättre i videon än i kameran. Aja, håll till godo!

Jul 2, 2012

The Outs
Jag låg däckad större delen av helgen med en bihåleinflammation som bröt ut på allvar. Nu har dock äckelpäckel snoret runnit ut och jag känner mig mycket piggare. Vad kan man göra när man ligger sjuk hemma i sängen mitt på sommaren? Jo, man kan kolla på web-TV. Här kommer ett tips på en bra webserie om ungdomar i New York. Det är lite som Sex and the City fast mer realistiskt. Det är inte så att ungdomarna bor i fina lägenheter på Manhattan utan mer ute i Brooklyn eller så.


The Outs: State of the Union from Adam Goldman on Vimeo.

Serien heter The Outs och finns alltså på Vimeo. Det finns tre avsnitt varav ovanstående är den första. Klicka på länken om du vill ha storbild och se dom resterande avsnitten.