Jul 27, 2013

Minisemester i Främmande Land
Den här  helgen så blev det ingen utflykt till beachen. Då är det bara att minnas tillbaka till förra helgen då det blev en trip till Jones Beach. Ja, jag vet att jag inte har bloggat om min minisemester förrens nu. So sue me! Det är sommar och jag har varit upptagen.  Min minisemester började dock med middag ute i Flushing Queens. (Jag såg inte till Nanny, men hon var väl på Manhattan.) Jag tog 7ans linje ända till slutstationen. Där väntade A (Mr Hong Kong) på mig. Vi åt på en autentisk taiwanesisk restaurang som låg på en bakgata inte långt från Flushing Mall.


Givetvis serverades te. Kolla in ätpinnarna av stål i bakgrunden. Hard core!


På menyn stog det stekt spenat med vitlök, friterad bläckfisk och kyckling med basilika. Mums!


Trodde att jag var den enda "vitingen" i restaurangen tills jag såg killen på bilden som var där med sin flickvän.


Till efterrätt så blev det taiwanesisk glass i food courten på en kinesisk mall.



Det rosa är jordgubbsglass och det bruna är chokladglass. I bakgrunden skymtar jordgubbar och i främre kanten så finns det stärkelsepärlor.


Nästa dag så åkte vi till Jones beach och solade och badade. Det blev inga bilder tagna där för vi var som sagt på semester. Till kvällen vankades det "Korean seafood BBQ" på en liten restaurang i Murray Hill i Flushing Queens. 


Vi beställde mediumstorleken och fick detta. Under gallret är det en gaslåga som fungerar som grill. 



 "Grillmästaren" i full aktion. Det var egentligen inte så mycket jobb, bara att vänta på att musslorna öppnade sig när dom var klara.


Snipp, snapp, snut, så var det roliga slut. 

Jul 18, 2013

American Sport
Jag fortsätter lite med USA-temat. I tisdags var det "Major League Baseball All Star Game" det vill säga dom största baseballstjärnorna spelade en vänskapsmatch i New York. Dagen till ära så hade dom beslutat att ha en parad på 42a gatan mitt på dagen. Himla bra tid att skapa trafikkaos en stekhet dag då alla som jobbar i kontoren runt 42a gatan skall gå på lunch. Jädrans vad jag var sur.


 
Så här såg det ut på morgonen med den röda mattan mitt på 42a gatan. 



Det såg väldigt häftigt ut från luften och paraden var ungefär lika upphetsande som den här bilden. Det var typ en bil på 3 minuter som åkte förbi med någon baseballstjärna vinkandes. Rena rama snarkfesten om man inte tillhörde klubben för inbördes beundran.

Jul 12, 2013

All-American Boy
Jag fortsätter med amerikatemat. Samhället håller på att förändras här i USA. När jag flyttade hit hade det inte varit möjligt med en gay countryhit. Nu blåser det dock andra vindar. Prisa herren! Steve Grand filmade denna musikvideo för sina egna pengar, 7000 dollar, till sin låt All-American Boy. Videon har gått viral på nolltid. Det skadar ju inte direkt att Steve är före detta modell. Håll till godo med lite öron- och ögongodis!



Jul 9, 2013

4th of July - All American Weekend
Det var USAs nationaldag i torsdags. Det är ju klart att det skall firas att USA fyller 237 år. Här kommer lite bilder från festligheterna.

Jag var över hos P och M och åt middag samt kollade på Macys 4th of July fyrverkeri. Det var över trettio grader varmt och det kändes som våtvarmt omslag utomhus, precis som det skall vara i juli i New York.

Dagen till ära så var jag klädd i "red, white and blue".



Vi började firandet med en klassiker - en cosmopolitan.



Så här fina var fyrverkerierna från terassen.



På lördagen så blev det en tur till Jones Beach. Mystiskt nog så var stranden ganska så tom. Många åker bort över helgen då det är långhelg och det märktes. Gott om plats att lägga ut badlakanet.



Jag hade dock sällskap på mitt badlakan av A. 



På kvällen bjöd A på middag då jag fyllde år i måndags. Han tog mig till Danny Brown Wine Bar & Kitchen. Stället har en stjärna i michelinguiden. Inte illa pinkat för en restaurang i QUEENS! Huuuu!



Så här fin var förrätten, yellow fin tuna tartar. Deeelish!

Jul 3, 2013

New York Pride of Mind

Prideparaden gick av stapeln i söndags bara några dagar efter att DOMA och prop 8 hade gått i graven.  Jag tittade på karnevalsyran med P och M som bor ett martiniglaskast från paradrutten. Tyvärr var vi lite sena till paraden - blame it on the mimosas. Vi missade Edith Windsor som var paradens grand marshal. Den tuffa tantadaran stämde federala staten för att få samma rättigheter för sitt gayäktenskap som för ett straight äktenskap och hon vann i högsta domstolen. Dock fanns det en massa annat att titta på.


Sponsorerna var ute i drösar. Här är det TD bank som åker förbi.


Wells Fargo, en annan bank kom förbi med signaturekipaget.


Gaypoliserna är alltid trevliga att titta på i sina uniformer.


Ingen amerikansk parad är fullständig utan minst en marschorkester.


Alla nationaliteter firade för fullt.


Speciellt representerade verkade heta israeler vara.



Kultur var också närvarande. Här rockar RuPaul loss på LOGOs paradvagn.


Jag lyckades fånga huvudrollsinnehavaren i LOGOs webserie Hunting Season. Han är dock mer påklädd här än i serien.


Politikerna var också ute och marscherade. Här är det Christine Quinn, eventuellt New Yorks nya borgmästare om hon vinner valet som är ute och går i paraden med sin fru.


En av mina favoritbarer, Flaming Saddle hade en väldigt trevlig flotte. Efter det här ekipaget så började det regna. Vi gick inomhus till P och M för lite drinkar.



Kvällen avslutades med middag hos P och M allt medans Empire State glittrade i alla regnbågens färger. Innan middagen så hanns det dock med lite drinkar på XES. Det är nog första gången jag behövet köa in till XES. Fast det var det värt. Det var världens partystämning därinne fastän klockan var bara fem på eftermiddagen.


Här är en närbild på Empire State. Happy Pride!