Oct 26, 2013

A Whole New World...
Som det sjungs i en disneyfilm. Nu i veckan så var jag på ett alumnievenemang som Uppsala universitet anordnade i New York. Jo, jag är numera en gammal mossig stofil som numera går på alumnievenemang och pratar gamla uppsalaminnen.


Evenemanget hölls på det anrika Harvard Club. Stället är precis som man tänker sig en gammal engelsk herrklubb skall vara.


Evenemanget hölls i ett rum som påminde om ett nationsbibliotek förutom att det fanns en bar där som vi flockades runt innan och efter evenemanget.



Kvällens talare var nobelpristagaren Martin Chalfie som vann nobelpriset i kemi år 2008. Här förklarar han hur green fluorescent protein fungerar.

Oct 21, 2013

World War M(ouse) - The End
Mitt krig mot musen eller mössen har inte gått så bra på sistone. Musen blev bara mer och mer djärv. Jag såg den springa tvärs över golvet mitt på dagen för ett tag sedan. Den gångna natten så levde musjäveln rövare mellan två och fem på natten. Det prasslades i hörnen och sprangs kors och tvärs i lägenheten. Det hela tog abrupt slut klockan fem när musen sprang på en av mina fällor.


Snapp och så var kriget över. Trist att det slutade såhär, men jag ser fram emot att sova ostört inatt.


Annars har jag inte gjort många knop i helgen. Jag åkte på kontorsförkylningen som min kära chef delade med sig frikostigt. Jag har mest legat i sängen och vilat mig hela helgen. Då det inte hände så mycket i helgen så passar jag på att lägga upp några bilder från förra helgen.



Jag käkade brunch med min vän M på Elmo på lördagen. De har rätt trevlig konst där. Ehm...



Senare på kvällen så gick jag på en 40-årsfest. Fast vem har en fest på en bar i Times Squares. Turrar överallt! Jag tror jag trampade några på hälarna innan jag kom fram till baren.



Jag blev på bättre humör efter att ha gratulerat födelsedagsbarnet och några stella. 

Oct 8, 2013

Konferens
I veckan som gick så var jag på konferens. Det var min sedvanliga cancerimmunologikonferens i New York. Lite trist att inte få åka någonstans, men ändå trevligt att få lite avbrott i arbetsvardagen.


Här pågår det forskning i hotellets stora balsal. Jag lyckades fånga min chef sovandes några gånger. Alla föreläsningar var inte så himla roliga.


Det här året hölls konferensen på Grand Hyatt på 42a gatan. Lokalerna var bättre än på det förra stället, men kakbuffen under lunchen var trist. På det andra stället fanns det flera olika sorters tårtor. Här var det bara trista cheese cakes.


Hotellets lobby har häftiga marmorstatyer av spanska konstnären Jaume Plensa.



Här är en av statyerna från en annan vinkel. 


Jag hann dock med lite roliga saker också förra veckan. Min kompis M som har bott i New York, men som nu bor i London var på besök. Vi firade hans födelsedag på Fairytail Lounge. Dom hade en enhörning där, dock bara huvudet.


Min kompis M och jag i den något dunkla baren. 


Jag hade också en grillkväll med J och M i veckan, dvs Bitter Queens Club hade möte. Så här mysigt hade jag gjort det i trädgården.