Jan 18, 2014

Post New Year's partying
K kom till stan efter nyår och om det var lugnt dagarna fram till nyår så var det bråda tider efter nyår, åtminstone vad gällde festandet. Här kommer lite bilder från första veckan efter nyår.

Jag tror att K tog med sig vintern från Sverige. "Polar vortex" gjorde intåg med buller och bång. Vi hade planerat att ta en martini på Bar 89, men stället är tyvärr stängt. Vi fick itsället ha "storm watch" på andra barer.

 
Här prövar jag en cosmo på Temple Bar när stormen precis har börjat. Fast det märkte man inte så himla mycket i den mörka och varma baren.


Vi mixade upp drickandet med lite bubbel. Mer champanja åt folket (speciellt i snöstorm).


Efter bubblet var det dags att inspektera stormen Hercules lite närmare. Här ett tragiskt offer för julen.


Det var inte så mycket snö på trottoarerna än. Vilket gjorde det enkelt att promenera vidare till nästa bar. Det var ju inte direkt trafikstockning.


Vi hamnade på en mysig rysk vodka bar som heter Pravda. Stället var rätt tomt så vi fick snabbt plats vid ett bord.


Jag prövade en cosmo på det här stället.  Det blev bara en drink här för K ville sluta kvällen på Barracuda.



Nu var det avsevärt mer snö på gatorna. Det började ansamlas på trottoarerna också.



Äntligen en riktigt bra cosmo! Det verkar som om bögbarerna är dom ända barer som kan blanda riktigt bra cosmos.


Tur att Barracuda ligger nära mitt hem för det var riktigt sörjigt när jag skulle hem.


Nästa dag så var stormen över och det hade väl kommit runt 15 cm snö. Det var inte tillräkligt mycket snö för att jag skulle stanna hemma. Det var bara att gå till jobbet.


Senare på kvällen så hade K och jag bestämt att vi skulle träffa P och M och äta middag. Det var dock arktisk kyla så vi hade beslutat oss för att träffas på en speakeasy nämligen Raines Law Room. Man fick ringa på en dörrklocka för att komma in. Väl inne väntade en mysig liten och VARM bar.
 

Så här såg baren ut. Det var nästan som ett kök.


Min första drink hette Paper Plane. Det var ganska så mörkt i baren så det var inte direkt lätt att fota.



Snygga spegellampetter!



Min andra drink var bourbonbaserad och stark som attan. Jag fick smutta på den långsamt allt medans den gigantiska iskuben smälte långsamt.


Toaletten hade väldigt instruktiv tapet.

Nej nu får det allt vara nog med drinkbilder för den här gången. Folk kan ju tro att vi bara dricker hela tiden här i New York.

Jan 6, 2014

Nyårsafton eller party like it is 1899!
Jag hade inte planerat något nyårsfirande så jag hade lite panik dagen innan nyårsafton. Turligt nog fick jag då en inbjudan till middag hos P & M.


Jag piffade upp mig inför middagen med en hög hatt och en ny scarf modell 1800-tal. Det var ju nyår.


Jag var lite sen så det blev inte så mycket fördrink. Det tog längre tid än väntat att få mitt hår klippt. Jag var dock i tid till middagen. Här är förrätten, en supergod "salmon cake".


Det blev ingen bild på den goda steken vi fick till huvudrätt. Jag var alldeles för upptagen med att prata med min bordsdam som är en fd spion. Här är en bild på den goda efterrättspajen istället.



Jag var yngst på festen, men vi visade grannarna att vi minsann också kan föra oljud. P & M hade skaffat tutor och festliga hattar. Här förbereder vi oss för tolvslaget och skumpan.


Här är några glada festare efter tolvslaget. 


Det blev fler drinkar och plötsligt var det väldigt sent. Min plan att svänga förbi några barer hem gick om intet eftersom dom redan var stängda när jag skyndade mig hem i gryningen. Empire var fortfarande tänd fast det var morgon.