Sep 30, 2014

Lata lördag och sköna söndag
I helgen har jag inte gjort ett dyft förutom att slappat. Det har varit kanonväder med 25 grader varmt och strålande sol. Här kommer lite bilder från min slöa helg.


Glöm food trucks nu kommer kaffejeepen.Tuut tuut!


Kaffejeepen var del av en gatumarknad på 8e avenyn mellan 14e och 23e gatan. Det var dock mer en "fancy" mat och konsthantverksmarknad än de sedvanliga gatumarknaderna i New York som erbjuder billiga tubsockor och snabbmat.



 
Jag flydde ned marknaden ned till Hudson för lite solbadande. Sista chansen innan hösten.


Jag brukar sola strax norr om Chelsea Pier, men inte på den stora gräsmattan. Den är nedlusad av barn. Barnfamiljer bor trångt i New York så det är vanligt med födelsedagsfest utomhus i någon park. Kanske inte det roligaste för dom som vill ha picknick i lugn och ro.


Jag har löst barnproblemet genom att ligga på en lite mer undanskymd gräsmatta som är garanterat barnfri för i skuggan brukar dom hemlösa ligga och sova. Dom är lite som vampyrer för dom håller sig i skuggan och kommer inte ut i solen och stör oss som ligger och steker.



På vägen hem från solandet så passerade jag en modefotografering precis utanför Comme de Garçons. Make lööööve to the camera!



 
Lite närmare min lägenhet så såg jag att min nemesissy, Fredrik Eklund, säljer ett townhouse. Tvi tvi tvi!



Hela det här huset på sex våningar kan bli ditt för ynka 16.5 miljoner dollar. Som hittat! Dock ligger huset precis bredvid en park med jättestor lekplats. Inga tysta bruncher på bakgården direkt.



I jämförelse så är det 12 lägenheter i mitt hus som är mindre än huset som är till salu. Dock så bor det rätt roliga och kreativa människor i mitt hus. Tydligen så pågick det en audition i huset.



Jag firade sommarens sista suck med en kall öl ute på min bakgård som mer liknar en djungel än en trädgård.

Sep 25, 2014

Sirener! Sirener! Jävla sirener!
Nej, taket brinner inte. Däremot har FNs generalförsamling möte den här veckan och nästa. Alla från hela världen är då här i New York och minglar och håller tal. Det innebär att gator stängs av runtikring mitt kontor med trafikkaos som följd. Jag är lite trött att klämma mig mellan bussar och lastbilar för att komma till jobbet och ändå så korsar jag gatorna på övergångsstället. Bilisterna visar noll respekt och trafikpoliserna gör ingen nytta. Det är snarare så att dom förvärrar situationen. Det är konstant sirener utanför mitt kontorsfönster. Tur att jag har hörlurar.

Fast det finns ju fördelar med FN mötet också. Alla dessa kåta FN-folk som är i New York och vill uppleva syndens näste, New York, medans dom är här. Jag träffade en filipinsk kille i tisdags efter jobbet för några drinkar efterföljt av lite dunka dunka på hans hotelrum. Han var här för att rädda handikappade barn i tredje världen eller nåt. Hur som helst så blev det verkligen dunka dunka för hans rum hade en klassisk ranglig hotelrumssäng med höga sängstolpar. Sängstolpar som glatt dunkade i väggen medans vi höll på. Sexy times! Lite trist att man inte är bjuden på något av alla mingelpartyn som pågår, men en festar så gott en kan.


Här en bild från gårdagskvällens "lilla" event som hölls på Pierpoint Morgan biblioteket. I'm on the list...NOOOT!

Sep 22, 2014

The Roof, The Roof, The Roof is on Fire!
Eller kanske inte... Jag var bjuden på ett roof top party av en advokatfirma i torsdags. Gratis mat och sprit är alltid trevligt. Fast jag tog det ganska så lungt för chefen var med.


Det var top shelf sprit som gällde. Hej cosmo!  



Ett tomt glas gör ju ingen lycklig. Tur att det fanns mer att hämta i baren.



 
Det var fullt med kostymnissar på festen och stämningen var lite stel. Tur att jag hade fixat efterfest på g lounge med M och S. Jag åkte dit och tog några drinkar. De var dock inte gratis, men trots det en trevlig avslutning på kvällen. Shake that booty Mr go go boy!

Sep 17, 2014

Jag mötte Lassie!
I måndags var jag på ett event på en privat klubb som heter Norwood. Klubben ligger i ett gammalt historiskt townhouse på 14e gatan mitt emot Woody's där jag brukade hänga med folk från St Vincents. Vi trodde att klubben var en bordell, men det är faktiskt bara en privat klubb. Evenemanget där var en vernissage för Upright Art galleriet som tagit över väggarna på klubben och visade konst där.

Så här såg paradsalongen ut.


Jag träffade på en svensk tjej som jag träffat tidigare på ett annat event. Vi stod och pratade vid baren och medans vi diskuterade så stirrade jag på en kille som stod i en annan grupp. Han var väldigt lik Ross i vänner. Efter ett tag så anslöt ytterligare en tjej till vårat samtal och påpekade att David Schwimmer var på eventet. Då föll poletten ned! Det var alltså Ross i vänner som stod där och som jag stirrat på aaaalldeles för länge. Jag mötte Lassie liksom! Jag tog dock inte kort på honom för det hade varit pinsamt uppenbart. Istället så fokuserade jag på konsten.


Här är en intressant tavla.
 


Huset hade massor av bevarade orginaldetaljer. Vad sägs om det snygga takfönstret. 



 
Restaurangen på andra våningen såg mörk och mysig ut.

Sep 14, 2014

Mer sommar!
Det känns som hösten har kommit till New York den här helgen med duggregn och svalare temperaturer. Annat var det förra helgen. Jag tog ledigt förra fredagen och åkte ut till Fire Island med K som var på besök. Jag brukar åka ut dit en gång per år minst, men det här året hade jag inte varit ut dit än.

Det är en ganska så omständig resa ut dit. Vi tog ett tidigt tåg ut till Sayville ute på Long Island. Där hoppade vi på en skyttelbuss till färjan som tog oss till Cherry Grove en gay badby på Fire Island.


Vi åkte bakom färjan som åkte till the Pines, en annan gay sommarby på Fire Island.



Fire Island är en barriärö som ligger utanför Long Island.



Belvedere är ett gaypensionat som är byggt av återanvända byggnadsdelar därav alla torn och tinnar.



Vi började vårt öbesök med lunch på en restaurang i hamnen.



På väg till stranden så gick vi förbi en dockkyrkogård med rester av dockor som spolat upp på stranden. Creepy!


Det var inte så mycket folk på stranden. Lungt och skönt.



K doppar tårna i havet.


Vi hade turen att bli bjudna att stanna över natten i en sommarstuga i the Pines. Min kompis D hade hyrt ett hus över helgen, men hans gäster skulle inte komma förrens på lördagen så han var ensam där så han bjöd oss att stanna.


Det var dock ingen liten sommarstuga utan ett stort hus precis vid beachen. Dessutom hade huset pool.





Huset hade en öppen planlösning. Här är vardagsrummet med en fantastisk utsikt över stranden.



Huset låg verkligen precis vid stranden. Här är utsikten från poolterassen.

Vi hade en kul kväll på Fire Island. Vi började med att dricka drinkar vid poolen och bada på eftermiddagen. Därefter gick vi till hamnen i the Pines och tog några drinkar på en bar där. Det kallas High Tea ute på Fire Island. Vi passade också på att handla middag när vi var där. Sedan gick vi tillbaka till huset och grillade. Vi orkade inte gå ut och fortsätta festa efter middagen. Istället så stannade vi kvar i huset och festade lite. Kvällen slutade på klassiskt Fire Island-maner med nakenbad i polen. "When in Rome" liksom. 

Sep 3, 2014

Mitt sommarlov
Mitt sommarlov från bloggen var jätteskönt och varade i någon månad. Jag kände att jag behövde en paus från bloggandet. Nu är det dock höst och dags att ta nya friska tag. Här kommer lite bilder av vad jag har gjort under tiden.


 
Jag firade USAs nationaldag, 4th of July, i Bar Harbor i Maine. Dom har en traditionell parad den dagen.


 
Fast paradens höjdpunkt var nog lastbilen med alla skogshuggare. Mmmm lumberjacks! 


Efter paraden var det hummerfestival och skogshuggarna tuppade sig med att springa på stockar i vatten.



Maine påminner väldigt mycket om västkusten i Sverige, även väderleksmässigt.



Dock finns det nog inte många sådana här sommarstugor på västkusten. 


 
Tyvärr uppnådde jag inte riktigt mina viktmål för sommaren, men jag överlevde ändå. För fet för ett fuck stämmer inte här i USA. 


Årets enda hemgjorda bakverk, en vaniljkrämsfylld frukttartlett, gjorde jag till min födelsedagsfest. Jag bakade den utan att ha använt halvfabrikat. Den var mycket god och gjorde absolut ingenting åt min viktminskning.


Jag fick en jättefin cerise orientalisk lilja i år i trädgården. Dom jävlarna har vägrat blomma i säkert 4 år, men i år så kom det en blomma.


Det blev pride i Stockholm i år igen. 



Det gick åt mycket vätska i det varma sommarvädret under min semester i Stockholm. 



Årets dogtag var fin.


Det blev lite drag queens också. Här har vi eftermiddagsvärdinnan på Berns, Carmen Zeta.


Carmen Zetas sidekick Barbro Bånge.



Mälarpaviljongen hanns det med ett par gånger också.


Min galna kompis A stod för årets nakenchock.


Givetvis var jag på den bästa efterfesten efter prideparaden. Champagnen flödade i timmar.



Det blev detox eller snarare retox i Finland efter priden. Här några gamla fina trähus i Åbo.



Lite modern konst i Auraån i Åbo.



Semestern avslutades på pappas lantställe. Här är sommarstugan.



Det bästa var nog den vedeldade bastun.


Vädret hyfsade till sig de sista veckorna av sommaren i New York så det blev lite beachhäng ute på Jones Beach. Snipp snapp snut så var sommaren slut!