Sep 9, 2011

Udda saker
Jag fick en förfrågan om att tipsa om lite udda saker på Manhattan. Eftersom jag numera är en snäll kille så kommer det lite tips på ställen jag gillar.

Jag har ett par favoritrestauranger i stan. Ett av dom heter Cowgirl Hall of Fame och ligger i hörnet av Hudson Street och West 10th Street. Det är en rustik restaurang med vaxduk på bordet som serverar rejäla portioner texaskäk. Det är ett perfekt ställe att bota sin bakfylla på. Deras frozen cherry margarita är stoor och serveras i en syltburk. Dekoren i restaurangen är memorabilia från kofösartjejer, därav namnet.

En annan av mina favoritrestauranger heter Kuma Inn och ligger på 113 Ludlow Street på Lower East side. Stället är lite svårt att hitta då det ligger på andra våningen och skylten utanför är inte alltid utsatt. Det är bara att gå in genom porten och knata upp för trappan även om det känns som om man går in i ett bostadshus. Där på finns en liten restaurang som serverar sydostasiatiska tapas. Dom har inget alkoholtillstånd utan man för ta med sig sitt eget vin. Restaurangen tar dock betalt för att öppna flaskan, men det är inte så dyrt. Det kan vara svårt att få bord där så det lönar sig att boka, men är man där tidigt så kan det gå att få bord utan att ha bokat.

En riktigt udda sak som jag gillar är att gå på burlesque. Det finns ett ställe i DUMBO i Brooklyn som heter Galapagos Art Space. Dom har en burlesque show som heter Floating Kabarette på lördagar. Det är inte varje lördag som dom har show så det lönar sig att kolla upp det på nätet innan man åker dit.

Vill man vara riktigt vågad så kan man kolla in Tranimal som är en talangtävling för transvestiter som går på en bögbar som heter Posh och som ligger på 51a gatan mellan 9e och 10e Avenyn. Den brukar vara på tisdagar och börjar klockan 10 eller lite senare beroende på hur värdinnan Tina Burner känner sig. Det är galet och allt kan hända. Posh är avslappnat så även straighta är välkomna bara man dricksar värdinnan.


Oh Tina! You are so special!

No comments: