Feb 10, 2013

Nemogeddon
Meteorologerna i USA har börjat döpa vinterstormarna. Vi som är vana vid snö och vintrar tycker det är löjligt och att ofoget borde få ett snabbt slut. Hur som helst så var stormen Nemo på väg till New York med snö. Visste man inget bättre så verkade det som om armageddon var på väg enligt meteorologerna. Helt hysteriskt!


Det började på fredagen med snöblandat regn. Dock var gatorna varma så ingen snö stannade kvar förrens sent på eftermiddagen. Jag var nästan sist kvar på kontoret strax efter fyra. Jag passade på att ta denna bild på stormen.


På lördagsmorgonen så såg min bakgård ut så här. Det såg inte så farligt ut. Det kom väl knappt tjugo centimeter snö totalt.


Ute på gatan så höll min granne på att slutföra skottandet allt medans solen strålade från en klarblå himmel.


Det verkar ha snöat i tunnelbanan också. Fast det är nog mer så att tåget har varit parkerad utanför i stormen.Gatorna var röjda, men i parkerna låg snön fortfarande kvar djup. Lite vårtecken fanns det dock i vinterstormen. En florist hade vide till salu. 


Snön håller sig inte vit särdeles länge i New York. Den blir mest till gråbrunt slask inom några timmar. Säsongens första snowmageddon var inte särdeles jobbig. Vi får väl se om det blir en till snöstorm den här vintern.

No comments: