Jul 3, 2013

New York Pride of Mind

Prideparaden gick av stapeln i söndags bara några dagar efter att DOMA och prop 8 hade gått i graven.  Jag tittade på karnevalsyran med P och M som bor ett martiniglaskast från paradrutten. Tyvärr var vi lite sena till paraden - blame it on the mimosas. Vi missade Edith Windsor som var paradens grand marshal. Den tuffa tantadaran stämde federala staten för att få samma rättigheter för sitt gayäktenskap som för ett straight äktenskap och hon vann i högsta domstolen. Dock fanns det en massa annat att titta på.


Sponsorerna var ute i drösar. Här är det TD bank som åker förbi.


Wells Fargo, en annan bank kom förbi med signaturekipaget.


Gaypoliserna är alltid trevliga att titta på i sina uniformer.


Ingen amerikansk parad är fullständig utan minst en marschorkester.


Alla nationaliteter firade för fullt.


Speciellt representerade verkade heta israeler vara.



Kultur var också närvarande. Här rockar RuPaul loss på LOGOs paradvagn.


Jag lyckades fånga huvudrollsinnehavaren i LOGOs webserie Hunting Season. Han är dock mer påklädd här än i serien.


Politikerna var också ute och marscherade. Här är det Christine Quinn, eventuellt New Yorks nya borgmästare om hon vinner valet som är ute och går i paraden med sin fru.


En av mina favoritbarer, Flaming Saddle hade en väldigt trevlig flotte. Efter det här ekipaget så började det regna. Vi gick inomhus till P och M för lite drinkar.



Kvällen avslutades med middag hos P och M allt medans Empire State glittrade i alla regnbågens färger. Innan middagen så hanns det dock med lite drinkar på XES. Det är nog första gången jag behövet köa in till XES. Fast det var det värt. Det var världens partystämning därinne fastän klockan var bara fem på eftermiddagen.


Här är en närbild på Empire State. Happy Pride!