Feb 29, 2008

Besök
A kom igår vid fyrasnåret. Vi tog en liten promenad i bögghettot och tittade in i de lokala klädaffärerna. Efter promenaden i kylan. (Det är svinkallt i New York just nu.) Käkade vi middag på VYNL. Efter middagen så kollapsade A. Han somnade som en stock. Jag lät honom sova och gick och tränade. Efter träningen så var det bara att gå och lägga sig.

A vaknade supertidigt..ehm...vid sju imorse. Jag var faktiskt på jobbet ovanligt tidigt idag. Jag kom in på kontoret 8.40. Det skall bli skönt att sluta i tid idag och sedan fira långhelg. Jag har tagit måndagen ledigt för att kunna gå ut på söndagen med A.

Feb 28, 2008

A på ingång
Min kompis A har precis landat. Planet var bara en timme försenat. Vilket innebär att jag kunnat jobba en timme längre idag. A kommer nog vara himla trött om han inte sov på planet. Han jobbade till midnatt och gick därefter hem och packade och tog en taxi till flygplatsen. Han får helt enkelt sova när jag går till gymmet och tränar ikväll.

Feb 27, 2008

Trötter
Just nu är jag trött i huvudet. Jag har kämpat hela dagen med att jämföra DNA- och proteinsekvenser. Programmet som jag jobbat med är gratis, men inte direkt användarvänligt. Det var nära att jag använde våld mot min dator då programmet vid ett tillfälle krashade och raderade alla sekvenser jag lagt in. Nu har jag dock löst alla problem och gjort klart projektet. Då återstår bara allt det andra jag måste hinna med idag. Morr!

Ikväll blir det till att städa när jag kommer hem. Min kompis A kommer från Stockholm för en långhelg imorgon. Det lär nog bli en kul, men tung helg.

Feb 25, 2008

Cabel Guy
I lördags hade jag beställt besök av the Cabel Guy. Jag har numera en HD-TV och jag behöver upgradera min kabelbox till digital. Kabelkillen skulle komma mellan tolv och fyra på lördagseftermiddagen. Vid tre så ringde de och sade att han var försenad. Vid halv sex gav jag upp då jag behövde gå ut och fixa kemtvätten och handla mat. Jag fick ringa och boka ny tid till nästa lördag mellan tio och två. Inte undra på att jag dragit mig för att byta boxen. Servicen är som vanligt usel. Morr morr!!!

Jag använde väntetiden till att städa upp lägenheten efter DEs flytt. Jag har väldigt mycket mer utrymme i min lilla lägenhet nu av någon anledning. DE gav mig en tavla innan han åkte. Glaset i tavlan satt löst och jag skulle fixa till det. På något sätt så lyckades jag spräcka glaset i processen. Inte vidare bra omen direkt. Nu blir det till att fixa nytt glas. Suck!

Feb 22, 2008


Snökaos!
Jag vaknade imorse till full snöstorm. Gatorna är antingen snötäckta eller fulla med slask. Bifogar en bild på 7e Avenyn sett söderut från min tunnelbanestation imorse. Just nu öser snön ned för fullt. Jag kan knappt se spiran på Chrysler i snöyran.

Det vinterdeppiga vädret passar mitt humör idag. Det var deprimerande att komma hem till en tom lägenhet igår efter jobbet. Överallt fanns det små saker som påminde om att DE åkt. Det var snarare saknaden av prylar som påminde. Jag kom på mig själv att tänka där brukade DEs bärbara stå och där brukade DEs rakhyvel vara. För att slippa tänka på honom så gick jag och tränade på gymmet. Efter gymmet käkade jag middag och sedan var det i stort sett läggdags. DE ringde strax innan jag somnade. Han var på något hotell i Pennsylvania på gränsen till Ohio. Det var ett bra samtal. Vi diskuterade vårat förhållande och det hastiga uppbrottet. Det var så mycket som inte blev sagt när han åkte.

Feb 21, 2008

Not the happiest day in my life
Idag så packade vi det sista inför DEs avfärd. Bilen var packad och klar vid tjugo över ett (efter en massa pusslande). Därefter var det dags att säga farväl. Både DE och jag var tårögda när vi kramades och kysstes farväl ute på gatan. Efter en sista vinkning från bilen så gav sig DE iväg på den 6 dagar långa färden tvärs över USA till Los Angeles. Han har redan flera potentiella jobb på gång i LA så det är ju bra. För mig var det bara att byta till kostym och ge mig iväg till jobbet. Trots att jag egentligen inte hade någon lust. Tur att det är soligt i New York idag så att jag kunde ha på mig solglasögon. Det är inte riktigt allergisäsong så jag kunde inte skylla mina röda ögon på pollen.

Feb 20, 2008

Mer elände
DEs avresa har flyttats fram tills imorgon. Han måste åka tidigare då han måste börja jobba tidigare än planerat. Det är inte direkt någon rolig nyhet då jag hade sett fram emot att åtminstone ha helgen tillsammans med honom. Nu blir det en mer hastig avfärd än planerat. Jag antar att uppbrott är som plåster. Det är bättre att snabbt dra bort dem än att pilla bort dem långsamt. På det här sättet så blir det ett snabbt farväl istället för ett utdraget. Hur som helst så känner jag mig lite vemodig just nu. Jag ser inte fram emot hans avskedsmiddag på Cowgirl Hall of Fame ikväll. Suck!

Feb 19, 2008

Inget varar för evigt
Just nu är det inte så muntert här i New York. DE har nu tillslut bestämt sig för att flytta till Los Angeles. Han flyttar på söndag eller måndag. Vi har hängt ihop mer eller mindre i över ett år. Mitt humör svänger upp och ner hela tiden just nu. Innerst inne så förstår jag dock att han måste åka till Los Angeles för att fortsätta sin karriär inom filmindustrin. Det känns tungt att nu återigen bli 100% singel. Det är en viss trygghet att vara tillsammans med någon som man kan lita på. Nu får jag återigen börja dejta runt. Suck!

Jag tror inte DE riktigt förstått att om han flyttar till Los Angeles så är det definitivt slut med vårat förhållande. Det går bara inte att hålla ett långdistansförhållande vid liv. Det är tre timmars tidskillnad mellan Los Angeles och New York och minst 5 timmars flygresa. Jag skulle dessutom inte ha råd att åka dit så ofta heller. Då är det bättre att vi fokuserar på våra respektive liv i repektive stad. Jag ser inte fram emot att reda ut detta med DE innan han åker.

Feb 15, 2008


Valentine's Day
Igår var det alla hjärtans dag i New York. Det största och mest märkbara tecknet på detta var att Empire State Building var upplyst i rött och rosa. Skyskrapan tornade över New York som min vän E en gång något cyniskt uttryckte "en gigantisk röd penis". Jag kom hem vid sju och gick till VYNL med D och käkade middag. VYNL var befriande fritt från alla hjärtans tjafs. Efter middagen gick jag till gymmet och tränade. Jag behövde röra på mig efter alla kalorier jag stoppat i mig.

Feb 14, 2008


Väderelände
I tisdags snöade det ymnigt. Jag fick halka hem på snötäckta trottoarer efter arbetets slut. Fast Chrysler Building gimmade fint i snön. Nästa dag så ösregnade det och all snö blev till slask. Supertrist. Idag är det isande kallt, men soligt. Jag fick gå och huttra i min utkylda lägenhet imorse. Vad är det med vädret nuförtiden? Jag antar att aprilvädret börjar i februari här i New York.

Feb 12, 2008

Aldrig på en måndag
Jag trotsade kylan igår och gick på en "benefit" på sushibaren Bamboo 52. Det var någonting med "marriage equality". Jag var bjuden dit av min kompis DS, som sitter i välgörenhetskommiteen. Det var gratis bar och sushi. Jag måste erkänna att jag var oproffsig och drack alldeles för mycket. Min kompis DS hade precis börjat fasta så han kunde bara dricka vatten. Själv så hinkade jag glatt i mig fem drinkar. Turligt nog så tog tillställningen slut vid nio så jag var hemma i tid att nyktra till mig inför morgondagen. Fast det var lite segt att komma ur sängen imorse.

Jag sprang på en bekant på tillställningen, M, som gjort en helomvändning. Han jobbade som advokat och blev tillslut trött på det och bytte jobb. Numera bakar han kakor istället. Han har en cateringfirma som specialiserar sig på cookies. Det var lite överraskande. Jag har aldrig tänkt på honom som ett kakmonster. Han tränar som sjutton och har en bra kropp. Fast han kanske säljer mer kakor än han faktiskt äter.

Feb 11, 2008


Attans kallt
Den här vintern är konstig. I onsdags hade vi 15 grader Celsius och inatt så föll temperaturen till - 10 grader Celsius. Det blåste dessutom storm så min dragiga lägenhet blev superdragig. Det drar som sjutton från min gistna trädgårdsdörr när det blir kallare än - 5 grader Celsius. Jag sov dåligt inatt på grund av att min lägenhet var så himla kall och det var väldigt motigt att stiga upp imorse. Det enda som tröstar mig just nu är att köldknäppen bara kommer att vara i dagarna två. Det skall tydligen regna imorgon kväll. Hur som helst så glänser Chrysler himla fint i solen.

Feb 9, 2008


Billig fylla
Igår gick jag ut och tog några öl med J efter spinn passet. Vi beslöt att träffas på Ritz som är en bar på 46e gatan mellan 8e och 9e Avenyn. Stället var packat men J hade ändå lyckats få plats vid baren. Vi drack två öl och därefter blev stället bara för trångt. J skulle dessutom jobba på lördag så vi drog från Ritz vid tio. När jag väl kom hem så hade ölen slagit till ordentligt. Jag var riktigt på lyran. Snacka om billig fylla.

Feb 8, 2008

Rapport från TV-soffan
Jag tillbringade gårdagskvällen tittandes på TV och isandes min häl. Jag har troligtvis fått inflammation i hälsenan av all löpträning. På menyn stod premiäravsnittet av Lipstick Jungle, Candace Bushells efterföljare till Sex and the City. Serien verkar vara hyfsat bra, även om kvinnorna och serien verkar vara mer vuxen och allvarlig på något sätt jämfört med Sex and the City. Dock är New York sceneriet lika sexigt som i Sex and the City. Det känns lite märkligt att föröska räkna ut var de filmat olika scener. Ibland känner jag igen mina kvarter i Law & Order som filmat rätt flitigt i Chelsea. Det är alltid lika skoj.

Feb 7, 2008

Audition
Idag hamnade jag i en audition på väg till jobbet i morse. Snarare så var det i kön till någon audition. Kön började på 22a gatan mellan 7e och 8e Avenyn och gick runt kvarteret till 23e gatan. Jag fick krångla mig igenom kön av hoppfulla artister eller komiker eller vad det nu var för att komma till tunnelbanan på 23e och 7e. Det var en blandad grupp av människor som köade så jag hade ingen aning om vad för typ av talang som söktes.

Feb 6, 2008

Askonsdag
Idag är det askonsdag i New York. Inte för att jag skulle märka någon skillnad mellan idag och en vanligt onsdag, om det inte vore för folk med smuts i pannan. Tydligen är traditionen för katoliker att man går i mässa på morgonen och får ett kors ritat i pannan mitt emellan ögonen med sot. I de flesta fall så ser korsen mer ut som plustecken eller en sotfläck. I vilket fall som helst så ser det rätt läskigt ut.

Annars så var det supertisdagen igår. Halva USA gick och röstade för att nominera partiets presidentkandidat. Det blev väldigt jämt mellan Hillary och Obama. Hillary gick dock segrande ur striden med en liten majoritet av nomineringsdelegater. Jag håller på Hillary som jag anser har större chans att vinna ett presidentval än Obama. Fast det är ju svårt att sia om vem som egentligen har en chans att vinna från demokraternas sida, svart eller kvinna. Den gemene amerikanen är urbota dum och verkar alltid rösta på någon vit manlig idiot som Bush. Vi får väl se hur det går. Det lär dock bli en tuff valkampanj den saken är säker.

Feb 4, 2008


Måndag, bonjour tristess
Måndagar är inte direkt någon favoritdag för mig och idag är väl inget undantag. Det snöar idag och är allmänt trist, se bilden. Annat var det igår söndag. Då sken solen och det var över tio grader varmt. Det kändes som vår. Jag hann med att äta brunch med M på VYNL som numera har öppnat en restaurang i Chelsea. Efter brunchen gick vi och shoppade. Jag köpte ett brandlarm och ett nytt filter till min dricksvattenkanna. Jag hittade dessa på Bed Bath & Beyond på 6e Avenyn. Jag brukar kalla stället för Gay Bath & Beyond då det är massor av gays där från Chelsea.

Senare på kvällen gick jag över till East Village och drack kaffe med R, min spinning instruktör. På vägen köpte jag lemon cookies på Veniero's. Jag trodde det skulle inte vara så mycket folk där men fasen vad jag bedrog mig. Det var typ 40 personer i kö där. Alla skulle visst ha gott och blandat lådor med minibakelser till Superbowl. Fasen det är amerikansk fotboll. Det är bira, chips och dip som gäller och inte några bakelser. Jädra pretton!!! Fnys!!! Jag fick tillslut mina kakor och kunde gå över till R och fika och klappa hennes hundar och katter. Myspys värre! Resten av kvällen gick åt att fixa middag och kasta ett öga på matchen. New York Giants vann tillslut efter en spännande match. Fast jag är nog mer intresserad av vad som händer på super Tuesday, när halva USA skall rösta fram vem som skall nomineras till presidentkandidat.

Feb 1, 2008

A+ för Atonement
Igår var jag på bio och såg Atonement. Jag har hört blandade recensioner om den. Filmen är visuellt väldigt bra och historien förvånandsvärt spännande. Jag var väl lite negativt inställd till att se den, men jag blev positivt överraskad. Den är helt klart värd att spendera sina dyrt skattade pengar på.