Oct 31, 2012

Att överleva orkanen (nåja stormen) Sandy
De senaste dagarna har varit lätt surrealistiska i en Jane Austensk anda (tänk stearinljussken). Orkanen som sedan blev omdöpt till superstormen Sandy drog in i måndags. Jag hade barrikaderat mig i min lägenhet med en flaska rose och höll ett öga på att det inte skulle läcka in vatten i lägenheten. Dock regnade det inte så mycket så det kom aldrig vatten in i min lägenhet. Däremot så gick strömmen strax innan nio på måndagskvällen för då hade översvämmningen nått ett ställverk på 14e gatan som fullkomligt exploderade. Där satt jag i mörkret. Hur som helst så gick allting bra förutom att jag saknar elektricitet. Här följer ett urval bilder från stormen.



Lugnet innan stormen. 9e Avenyn är öde vid tre på måndagseftermiddagen, bara några timmar innan stormen slår till. 


 
Hudson floden såg olycksbådande ut.


 Det var rejäla vindbyar redan då. Paraplyer fungerade inget vidare. 



Vattenståndet var redan högt och det var inte ens flod. Det bådade inte gått för senare.



 New Jersey verkade försvinna in i dimman. Det var dags att dra sig hemåt.



 
West Side Highway som annars är tätt trafikerad var nästan öde.



Dinern på 22a och 10e Avenyn hade förberett sig för det värsta.


Strax innan nio på kvällen så blinkade lamporna till och någon sekund efter det så dog strömmen. Det var dags att köra hard core Jane Austen style med tända ljus. 



Jag var dock en täck "flicka" och satt hemma och sydde på min halloweenkostym i ljusets sken.



Efter ett tag blev jag rastlös och ville springa runt med en kandelaber och ropa "Make haste, make haste!" som ur en filmatisering av en Jane Austen roman. Nu blev det istället en flaska rose. Lika bra att dricka upp den medans den var kall. Efter det blev det till att lyssna till stormen och sova.

2 comments:

Håkan Steenberg said...

Så skönt att höra att det gick relativt bra för dig. Jag var rädd att det skulle regna så mycket att du skulle få in vatten i lägenheten. Nu är det ju bara elektriciteten, och den kommer säkert tillbaka snart.

Kramar från Sundsvall!

DOA said...

Det lär ta några dagar till innan jag får tillbaka strömmen. Mycket stearinljus blir det.