May 17, 2010

Tankar om HIV
Som ni säkert märker så har jag en liten banner uppe i högra hörnet på bloggen. Nationella HIVrådet kör just nu en kampanj i Sverige för att upplysa om HIV. Jag har valt att "promota" kampanjen då HIV är någonting jag lever med. Nej, jag är inte HIV-positiv!

Däremot så är HIV någonting som är väldigt mycket vanligare i New York än i Stockholm. Jag har vänner som är HIV-positiva här i New York. Jag ser alltid killar på gymmet som har kosmetiska biverkningar från bromsmediciner de tagit. HIV är helt enkelt mer påtagligt här. Det är inte löpsedlar på kvällsblaskorna utan vardagsliv.

Jag gjorde testet på Knullträdet för att se hur många jag rent statistiskt sett haft sex med och kom upp till över 10.000 personer. Fast den siffran är jag lite osäker på då jag faktiskt inte riktigt vet hur många jag homosexat med. Jag har tappat räkningen vid det här laget.

Vad jag dock vet är att två av dessa killar jag homosexat med var HIV-positiva. Dom var öppna med sin status när det väl kom till kritan och jag valde att homosexa säkert med dom. Jag blev inte smittad tack vare att vi använde kondom och för att dom var ärliga.

Fast jag undrar ibland över hur många av de killar jag homosexat med som inte varit öppna om sin status eller inte vetat att de blivit smittade av HIV. Rent krasst så är det nog så att jag säkert haft sex med fler än två HIV-positiva. Min policy är enkel vad gäller homosexande. Kondom på när man knackar på bakdörren!

2 comments:

Pinglan said...

Tycker jag låter som en väldigt bra policy!

DOA said...

Jupp, det är en viktig policy.