Aug 26, 2009

Fire Island 2009
Igår tog jag ledigt från jobbet och åkte ut till Fire Island med min kompis M och hans kompis H. M hade hyrt en bil så vi körde ut till Fire Island som är en barriärö som ligger utanför Long Island. Jag steg upp tidigt och tog tunnelbanan ut till M som bor i Brooklyn. Där fick vi vänta in H som var försenad tack vare tunnelbanan. Vi blev försenade till 11.30 färjan från Sayville så vi åkte till Freeport och käkade lunch på en restaurang vid havet. Det blev friterade soft shell crabs och allt annat som var från havet, givetvis friterat.

Efter lunchen så fick vi bråttom till färjan. M är ambulansförare så han körde på som sjutton och jag läste av GPS. Vi var inne i Sayville med bara minuter till godo för att hinna med färjan när någonting gick åt skogen. GPSen dirigerade oss till hamnen i Sayville, men motsatta sidan. Vi fick snopet titta på färjan som var på andra sidan vattnet. Vad göra? Vi körde och parkerade bilen på rätt sida hamnen och beslöt oss att gå till en liten beach som fanns i närheten. Inte direkt den trevligaste stranden, men den fick duga tills nästa färja gick.

B-beachen i Sayville.


Hamnen i Sayville sett från färjan. Där på andra sidan vid den röda bilen var vi och såg föregående färja lägga ut. Snopet värre!

Väl på Fire Island så tog vi en paus i baren på Cherry's då det var happy hour. Efter två margaritas så drog vi till beachen. På Fire Island så finns det inte några bilar och inte direkt några vägar. Man får gå på gångvägar som består av plankor. Beachen är dock underbar och då Cherry Grove som vi åkte till är till större delen gay så är det väl lite si och så med klädestvång. Jag passade faktiskt på att nakenbada. Det var första gången jag badade för i år. Vattnet har annars varit liiite för kallt för att bada här i New York.

Min kompis M ligger och solar.


Superfina A+ stranden på Fire Island.

Jag tog en promenad längs med stranden och spanade lite på killar, men det var dåligt utbud så här mitt i veckan. M och H låg mest och sov i solen. Vid halv sju så drog vi oss tillbaka till Cherry's och drack lite bira medans vi väntade på sista färjan tillbaka till fastlandet. Solen passade på att gå ned och det var superskönt att bara slappa. Ibland så behöver åtminstone jag en "mental health day".

H och en hink med Coronitas på Cherry's.


Författaren själv med PRECIOUS!


En vacker solnedgång i Cherry Grove på Fire Island. Folk i baren applåderade när solen försvann i havet.

4 comments:

Håkan Steenberg said...

Åh, vilken härlig dag du hade! Det ser helt underbart ut!

Pinglan said...

Ja det såg verkligen ut att ha varit en toppendag! (minus färjemissen förstås he he). Och du ser ut att vara på topp! Solbränd och pigg! Gött!

DOA said...

Det var en väldigt skön dag. New York är så otroligt påfrestande i längden. Då är det skönt med time out på en beach.

Färjemissen var bara en del i äventyret.

Lyxpiraya said...

Åh, vilka underbara bilder!!