Aug 23, 2009

Gårdagen
Eftersom jag fått en fråga angående vad vi fick göra på Landmark igår så kommer här en liten beskrivning. Förmiddagen igår gick åt till att lära känna alla som går kursen. Alla fick gå upp på scenen och presentera sig själv kortfattat. Jag är inte så förtjust i att stå på scenen, men det går an då alla måste göra det. Sedan så följde en massa formaliteter. Vi gick igenom schemat för höstens kurs. Kursen är 4 månader lång. Det är arbetsdagar och möteskvällar hit och dit så det är mycket att hålla reda på. 

Eftermiddagen gick åt till föreläsningar. Vi fick lära oss strukturen för att ha samtal som involverar och inspirerar den man diskuterar med, så kallade enrollment conversation. Vi fick också lära oss hur man lägger upp vad de kallar registration conversations, dvs man ber någon om någonting eller erbjuder någon ett val. Båda dessa typer av samtal kommer att komma till pass under hösten för hela kursen går ut på att skapa och genomföra ett "community project" dvs göra något för en grupp människor dvs 20-200 individer. 

Kvällen gick åt till att skapa en karta över alla ens personliga nätverk (communities) samt organisera upp grupperna inför arbetskvällarna. Alla får en personlig coach som skall hjälpa en att skapa projektet. Jag har redan två telefonsamtal inbokade med coachen. Det går undan på Landmark. Inte för inte att jag var helt slut när dagen var över.

2 comments:

Håkan Steenberg said...

Wow - det låter både imponernande och ambitiöst! Det ska blir roligt att följa dig under de här fyra månaderna. Speciellt roligt ska det bli att se vad du kommer att göra för projekt!

DOA said...

Vi får se om SELP (akronymen för kursen)blir till HELP istället. :-)