Oct 3, 2009

Gamla takter
Igår kväll gjorde jag återbesök i mitt gamla liv. Jag hade inte så mycket pengar när jag var postdoc här i New York. Nöden är ju som sagt uppfinningens moder. Vad göra när man inte har mycket pengar, men ändå vill gå ut? Jo, man ser till att hamna på gästlistor till diverse release parties eller andra gratisfester. 

Igår gick jag på en sådan fest. Out Magazing hade ett sponsrat release party för sitt senaste nummer på klubben Greenhouse. Stället var fullproppat med det "vackra" folket med designerkläder och inte ett öre på banken. Varför skulle de annars vara på en gratisfest i sina fina fjädrar. Det var dock kul att återknyta bekantskapen med fåfängans marknad. Jag trodde inte jag skulle sakna den här typen av fester, men dom är faktiskt roliga i och med att spriten flödar. Även snobbiga bögar slappnar av och släpper loss när promillehalten når över en viss nivå. 

Festen var som sagt sponsrad av Stolichnaya och vodkan flödade i timmar. Jag vet inte riktigt hur många drinkar jag drack mellan sju och nio på kvällen, men efter ett tag kände jag att jag behövde få i mig mat. Jag och min kompis M tog tunnelbanan upp till Woody's i Chelsea och käkade burgare. Efter det gick jag hem och slocknade i sängen. 

2 comments:

aelfsborg@gmail.com said...

Hej, det lät kul. Jag åker med min fru till nyc nästa vecka och det vore roligt att kunna överraska med ngn sådan fest. hur kommer man in på en sådan lista

DOA said...

Hej! Jag hoppas du får det kul i New York nästa vecka. Jag har kommit på sådana festlistor via vänner. Dessa listor är inget som direkt utannonseras. Fast de flesta barer och klubbar här i stan är inte så svåra att komma in på. Jag brukar aldrig annars stå på listor för att komma in på uteställen. Jag tror det är mer en svensk företeelse typ Stureplan.