Dec 5, 2008

Grid lock alert day!
Så här i stundande helgtider så drabbas Manhattan av någonting som beskrivs i media som grid lock alert day. Det innebär i princip att trafiksystemet säckar ihop i Manhattan och biltrafiken står stilla, inte mycket till julefrid här inte. Jag och min kollega E såg just ett exempel på detta när vi gick ut och köpte lunch.

Våran kontorsskrapa ligger i närheten där trafiken från Midtown tunnel kommer ut. Det blir alltid trafikkaos här när trafiken kör ihop sig på Manhattan. Vi stod och väntade på att få grönt ljus när följande drama utspelar sig. En BMW med New Jersey plåtar står med sned bredsida brevid en jeep (Jersey plåtar). Jeepen sitter fast i trafiken mitt i korsningen och kan inte ta sig någonstans. Trafiken som skall korsa jeepens färdväg kan inte komma fram. Detta är nu inte endast Jeepens fel då det är gott om bilar som blockerar korsningen.

Hur som helst så är mannen i BMWn fly förbannad. Han har rullat ned fönstret på bilen och skriker någonting till mannen i jeepen. Plötsligt öppnar mannen i BMWn dörren och hoppar ut ur sin bil, går fram till jeepen och lägger världens loska på passagerarsidans förnster. Allt medans mannen i jeepen sitter och pratar i sin mobil omedveten om BMW förarens ilska. Den arga BMW mannen hoppar tillbaka in i bilen och kör ett tiotal meter till nästa rödlyse med kö. Hela den här incidenten var helt onödig och den arga BMW mannen kommer att fortsätta vara arg ett bra tag då trafiken inte flyter alls idag.

Jag skulle dock ha blivit förvånad om BMWn haft New York skyltar. De flesta som har bil på Manhattan och använder den har anammat något slags zentillstånd vad gäller bilkörning. Man kommer fram när man kommer fram. Att bli arg och springa ut och spotta på andras bilar är inte konstruktivt och gör inte att man kommer fortare fram. Bilister från New Jersey och andra sidan har rykte om sig att vara riktigt usla bilförare. Ett rykte som jag och E fick se förstahands bevis på.

No comments: