Nov 18, 2008

Proposition 8
Jag har inte direkt diskuterat Californiens proposition 8. Nu är det dags att vara lite allvarlig. Det som hände i Californien med proposition 8 är rent ut sagt skamligt. Folk i Californien röstade med en liten mariginal för att ogilitigförklara 18.000 giftemål. Vilka är då dessa 36.000 vars giftemål nu riskerar att bli ogiltigförklarade? Jo, de är homosexuella.

Orsaken till att proposition 8 gick igenom var att mormonkyrkan donerade 200 miljoner kronor till en negativ kampanj fylld av lögner för att få homoäktenskap ogilitigförklarade. Tänk vad många hemlösa som skulle ha kunnat få mat för dagen med dessa pengar, men nej det var viktigare att ta ifrån rättigheter från andra än att göra gott.

Media har varit och rapporterat från alla demonstrationer mot proposition 8 och den ilska och frustration som finns inom gaysamhället. Dock har det varit relativt tyst med fördömanden av proposition 8 från media. Smygbögen Anderson Cooper har inte sagt ett knyst om detta på CNN. Vem har då ställt sig upp och sagt ifrån? Jo, Keith Olbermann, en HETEROSEXUELL, på MSNBC ställde sig upp och gav en svidande kommentar till alla dem som röstade ja till proposition 8. Keith Olbermann kan vara lite predikantmässig, men detta fick mig rörd till tårar. Kolla in hans kommentar här.

No comments: