Oct 31, 2008

Happy Halloween!
Idag är det Halloween. Jag är turligt nog frisk nog att gå med i The Village Halloween Parade i år igen. Det lär nog bli ett par miljoner som tittar på paraden då det är varmt och vackert väder idag. Jag skall smita hem lite tidigare från jobbet idag och göra färdigt min kostym. Min kompis M och jag skall gå som the ghosts of bad cavity searches. Det lär nog bli några cosmopolitans när vi gör oss iordning för paraden hemma hos mig. Efter paraden så skall vi nog ut och "trick or treat" på barer och förhoppningsvis hinna med lite dans. Vi får se hur länge jag orkar. En sak är dock säkert. Jag kommer inte ta med mig ett "trick" hem med tanke på min förkylning. Snor är inte sexigt!
Min "jack o lantern" ute i trädgården.

Oct 30, 2008

Livets små överraskningar,
Jag gick till jobbet idag då det var iskallt i min lägenhet. Det kändes som om jag skulle tillfriskna snabbare på mitt varma kontor än i min utkylda lägenhet. Jag ringde faktiskt till fastighetsförvaltaren och klagade på att det inte fanns någon värme för andra gången. Den här gången så förhörde jag dem angående orsakerna till värmebristen. Tydligen så höll de på att justera pannan inför säsongen. Jag höll på att svara att vad är det att justera. Det är bara att trycka på on knappen. FNYS!

När jag kom hem så möttes jag av en ljuvlig värme när jag öppnade dörren till min lägenhet. Nu har jag äntligen värme.  Det var en trevlig överraskning. En mindre trevlig överraskning var ett brev från skattemyndigheten som påstod att jag betalat för lite skatt för 2005 . Därför skall jag betala en straffavgift på 100 dollar. Jag förstår inte alls hur de resonerar och varför jag skall betala en straffavgift och inte själva kvarskatten. Jag får kontakta min revisor som deklarerade åt mig det året och diskutera detta. Roligare saker kan man ju ha för sig på en fredag. Suck!

Oct 29, 2008

Obi van...sjukis!
Jag vaknade vid fyra inatt av att det gjorde ont att svälja. Jag insåg att jag höll på att få halsfluss. Turligt nog så hade jag fortfarande kvar lite akutantibiotika hemma. Jag steg upp och tog en penicillintablett. Jag hade fortfarande ont i halsen och kände mig allmänt risig när jag vaknade imorse så jag bestämde mig att offra en av mina sjukdagar. Jag emailade och anmälde mig sjuk idag. 

Nu mår jag dock mycket bättre och planen är väl att fixa med min halloweenkostym. Det är dock himla kyligt i min lägenhet vilket inte är roligt. Det är svinkallt ute och vi har fortfarande inte värme. Suck! För att råda bot på kylan så har jag tagit på mig en jellaba som är ett marockanskt herrytterplagg. Jag var tvunget att ta ett kort på mig iklädd detta värmande plagg som får mig att se ut som en korsning av Obi Van Kenobi och Urcellen Ellen. 

Huvan är mer för syns skull.

Oct 28, 2008

New York lyx
Idag så var vi bekväma på kontoret och beställde take out från den lokala sushibaren. Ingen av oss ville gå ut och käka lunch då det ösregnade så vi beställde leverans av lunchen. Det hela kostade bara 80 kr per person vilket är rätt prisvärt för det man får. Jag tog tre sushi rolls, miso soppa och sallad.

Det där med att beställa hem mat från restauranger är väldigt vanligt i New York och lite vardagslyxigt. Det är ett bekvämt sätt att äta gott när man inte vill laga mat eller orkar gå ut och äta. Dessutom är det väldigt praktiskt då man ligger sjuk hemma.
Surtisdag
Idag var jag himla sur i morse. Det började med att det ösregnade när jag skulle ta mig till jobbet. Det är inget vidare roligt att åka tunnelbana när det regnar. Nedgångarna till tunnelbanestationerna blir översvämmade och man får hoppa över jättepölar. Jag var redan grinig när jag gick till CVS (apoteket) för att köpa lite medicin.

Jag betalade med mitt rabattkort för medicin. Jag har ett kontokort där jag sätter in pengar innan skatten är avdragen och som bara får användas till att betala för sjukvård. Tyvärr så ville inte kortet betala för mer än hälften av summan av någon anledning. Jag fick vackert punga ut resten med egna pengar. Gissa om jag var sur när jag kom till kontoret. Jag ringde upp korttjänsten och kollade mitt saldo. Jag har över 300 dollar på kontot och jag kunde inte betala en summa på några dollar. Typiskt USA att saker och ting inte fungerar som det skall. Morr!!!

Oct 27, 2008

Magknip
Jag sov dåligt natten mot måndagen då jag hade magknip. Jag käkade alldeles för mycket godis på pumpkin carving festen. Jag är 37 år och inte 7, men ibland så beter jag mig som en 7 åring och får sota för det. Min mage gjorde ont hela natten och jag drömde en massa mardrömmar. En av mardrömmarna var att jag var ansvarig för en psykvårdsanstalt över natten. Något jag var helt okvalificerad för. Det var väldigt stressfyllt och jag vaknade till efter att jag talat ned en av knäppisarna från taket på stället. 

Oct 26, 2008

Storm
Igår hade vi höstens första riktiga storm, med riktiga paraplydödare till kastbyar, ösregn och åska. Jag stannade hemma fastän det var lördagskväll och J textade vid midnatt att han var på väg till Barracuda och undrade om jag ville möta upp med honom. Jag tackade artigt nej då jag kände att jag inte ville gå ut i ruskvädret, inte ens ett halvt kvarter till Barracuda. Resultatet från stormen ligger nu på min uteplats. Jag antar att jag borde kratta, men jag har inte tid idag. Jag skall alldeles strax hämta ut tvätten och därefter skall jag på ett pumpkin carving party. 

Höststämning på uteplatsen.



Oct 25, 2008

Expojkvän II The Return of the Stalker
Jag stötte ihop med mitt ex G the Bastard idag igen. Den här gången stötte vi ihop på hörnet utanför mitt gym. Det var bara ett kort möte, men nu undrar jag om det är början på en oroväckande trend. Jag har inte sett honom på år och dag men plötsligt så ser jag honom två dagar i rad. Stalkervarning!
Fredagskväll
Jag gick på min kompis Js inflyttningsfest idag. J är 24 år gammal och från Venezuela. Fast han gick i skola i Texas så de flesta av hans kompisar är från Texas. Han bor på östra sidan av staden i Stuyvesant Town som är ett bostadsområde som nästan är som ett gated community. 

På vägen dit så stötte jag på mitt första amerikanska ex "G the bastard" på 8e Avenyn. Han var sig lik, 190 cm fast och muskulös rödhårig och blåögd kanadensare. Förutom detta så är han en skitstövel. Han lyckades kolla in mig (i hopp om att jag blivit fet, fått rynkor eller någonting liknande) medans vi kramades, kindpussades vid och pratade. Tydligen så klarade jag mönstringen för han sade inget. När vi skildes åt så pussade G mig på munnen. Så himla typiskt honom när han är lite småfull. Suck!

Js fest var kul. Det var en massa av hans gamla skolkompisar (straighta) och en bunt gympolare (gay). Fast med lite sprit så luckrades grupperingarna upp och alla hade kul. Jag hade tänkt gå hem tidigt, men kom inte iväg från J förräns vid ett tiden på natten. Sent skall syndaren vakna imorgon. 

Oct 24, 2008

Bostadsproblem
Jag ringde i morse till bostadförvaltningskontoret och frågade varför värmen inte är på fastän det är kyligt ute och enligt lag så måste hyresvärden ha satt på värmen vid det här laget. Tydligen så är jag inte den enda som har klagat för killen som jobbade på kontoret lät rätt less på den frågan. Han svarade att de jobbade på att rätta till felet. Det är varmare inomhus nu ikväll, men det kan bero på att det är varmare ute. Förhoppningsvis är dock felet lagat.

En annan trist sak är att jag fick mitt nya hyreskontrakt för nästa år. Min hyresvärd vill höja hyran med 400 kr utöver de runt 13.000 kr jag betalar i hyra per månad. Jag var överraskad över höjningen då ekonomin har brakat ihop och några av mina kolleger har inte fått någon hyreshöjning i år. Jag får ta och ringa förvaltningskontoret och försöka förhandla. Vi får se hur det går. 

Oct 23, 2008

Kylslaget
Temperaturen i New York har börjat krypa ned mot 5 grader Celsius på natten. Min lägenhet är inte direkt varm och mysig just nu för min kära hyresvärd har inte satt igång värmen. Jag sitter här påbyltad med tröja och raggsockor och surar. Imorgon så tänker jag ringa förvaltningskontoret och fråga vad de egentligen håller på med. Jag betalar runt 12.000 kr i hyra i månaden och då ingår faktiskt värme i det priset enligt hyreskontraktet. Jag har faktiskt inte lust att betala för någonting jag inte får. Morr!
Onsdagsdepression
Jag hade lite tid över på jobbet igår så jag räknade över min månadsbudget. Jag tycker alltid att jag har ont om pengar fastän jag inte slarvar så mycket med min ekonomi. Ja, jag vet ju att jag bor i New York. Allt är ruggigt dyrt här och speciellt på Manhattan. En snabb överslagsräkning visade vad jag misstänkte. Jag har inte så himla mycket pengar att röra mig med när alla räkningar är betalda och besparingar undanlagda. Fasiken också! Jag som ville leva lyxliv, nu blir det vardagsliv istället.

Jag kände mig lite smådeppad och då passade det bra att träffa J på Posh för lite happy hour efter jobbet. Vem kan motstå halva priset på drinkar. En öl kostade bara 3 dollar. Det får nog bli mer happy hours för mig i framtiden med tanke på min ekonomi.

Oct 22, 2008

Tisdagsgalej,
Min kompis H kom hem till mig vid sextiden på kvällen. Vi började kvällens galej med ett par cosmopolitans. Jag har blivit riktigt duktig på att blanda till den drinken. Vi satt runt mitt köks/matsals/arbetsbord och updaterade varandra på våra liv.

Efter drinkarna så var det dags för middag. Jag tog H till Kuma Inn som ligger på Lower East Side. Det är en liten restaurang som serverar sydostasiatiska tapasrätter. Stället är väldigt diskret och garanterat turistfritt. Det finns bara en liten skylt utanför som skvallrar om restaurangens existens. Själva restauranger ligger en våning upp och man går upp för en smal trappa. Det känns som om man är på väg hem till någon. Vi kom dit strax innan åtta och fick det sista oreserverade bordet. Stället har inte alkoholtillstånd just nu så man kan ta med sig sin egen dricka mot en serveringsavgift. Vi nöjde oss dock med vatten då vi skulle vidare ut i New Yorks nöjesliv. Efter den supergoda middagen så tog jag H till Eastern Bloc som ligger i East Village. Det är en hål i väggen bar med sovjetisk kitschinredning. Vi tog bara en drink där då stället var ganska så tomt.

Efter drinken på Eastern Block åkte vi till Chelsea och gick på g lounge. Där var det lite mer folk och några riktigt snygga killar att titta på. Vi tog en drink där innan vi begav oss hem. Väl hemma så varvade vi ned med en sista cosmo runt köksbordet innan det var dags att lägga sig. Jag var rättså seg imorse, men vi steg ändå upp tidigt. Jag såg till att H kom på tåget ut till flygplatsen och sedan så gick jag till jobbet.

Oct 20, 2008

När du får oväntat besök
Idag har jag städat min lägenhet. Nej, det var inte på grund av helgens fylleslag eller orgie. Jag fick ett mail från min kompis H från Stockholm. Han kommer på ett kort besök imorgon till New York och behöver någonstans att sova. Klart man ställer upp för sin kompis. Jag fick röja upp lite i lägenheten idag efter jobbet och spinningpasset. Det enda som är lite tråkigt är att jag måste ställa in en drinkdate imorgon kväll. Det kommer dock fler möjligheter till drinkdater. Det skall bli kul att träffa H imorgon.

Oct 19, 2008

Palin X 2
Igår så kröp Sarah Palin till korset och var med i Saturday Night Live. Just nu så verkar det som om McCain/Palin är ute på charmoffensiv efter någon veckas smutskastning av Obama. 

McCain var hos David Letterman mitt i veckan. Han dumpade ju David Letterman i sista minuten förra gången för att intervjuas av Katie Couric. Någon som gjorde David Letterman supersur och gav honom massor av material att göra sig rolig på McCains bekostnad.

Palin har ju tidigare blivit mästerligt parodierad av Tina Faye, ibland ganska så elakt. Därför var det rätt intressant att se vad SNL hittade på när den riktiga Palin var med i SNL. Kolla in öppningssekvensen här

Oct 18, 2008

DOA the Plumber
New York är inte bara glitter och glamour utan ibland så måste man göra lite grovjobb också. Idag var en sådan dag. Toalettlocket på min toa har sett sina bästa dagar, se bilden nedan. Dessutom  så har locket gått sönder. Man riskerar att giljotinera någonting kärt om man kissar med locket uppfällt. Locket fäller nämligen ned sig självt. 

Gamla toalettlocket.

Idag så promenerade jag till Home Depot eller Homo Depot och köpte mig ett nytt toalettlock. Se hur fint det nya locket är och jag behövde inte ens ringa Joe the Plumber. Det är han nog bara tacksam för det efter all uppmärksamhet han fick efter att McCain refererat till honom hela 21 gånger i senaste valdebatten. Hur som helst så kände jag mig riktigt macho efter att ha installerat det nya sätet till min tron. 

Nya toalettlocket.

Oct 16, 2008

Baby Got Back!
Ibland så känner jag mig lite nere och uttråkad. Då brukar jag leta reda på en musikvideo av transvestiten Jackie Beat. 


Hon gör en version av Sir Mixalots gamla rappdänga Baby Got Back som jag gillar skarpt. Här handlar det dock mer om att Baby Got Front. Det är ju ändå en transvestit som sjunger låten. För övrigt så kan jag nämna att Jackie Beat är känd i transvestitkretsar i New York för en väldigt djupgående oral talang som hon också ger prov på i videon. Kolla in den här

Oct 15, 2008

Debattkväll
Jag missade den sista presidentdebatten. Jag gick på bio med M, en irländsk finansnisse. Vi gick och såg Body of Lies, en Ridley Scott spionthriller som utspelar sig i Mellanöstern. Filmen var riktigt bra större delen av tiden och Leonardo DiCaprio och Russel Crowe gjorde bra skådespelarinsatser. Det höll dock på att nästan inte bli av. M kom försent då det var en bankkris i Bahamas som M behövde reda ut innan han kunde gå på bio. Turligt nog så visar amerikanska biografer en zillion med trailers innan själva filmen så vi hann i tid trots att vi var försenade. 

Efter bion så gick vi och tog en kopp te i Madison Square Park då det var en vacker kväll. M tyckte att jag skulle skaffa mig en hobby och han gav mig en utmaning. Han vill att jag skall hitta någonting att göra i New York som gör mig exalterad och sedan göra det med honom. Just nu har jag ingen aning om vad jag skall hitta på. Jag har dock en vecka på mig att fundera ut någonting. Keep you posted.  

Oct 14, 2008

Tisdagskväll
Jag käkade middag ikväll med min kompis M på VYNL. Efter en gigantisk frozen margarita som komplement till burgaren så drog M och jag till Gym Bar och tog ytterligare två drinkar. Det var happy hour så man fick två till priset av en. Då Gym Bar började bli folktom så gick vi vidare till Barracuda. Där var det inte så mycket folk, men det fyllde på lite senare när karaoken började. Det var en platinablond transvestit i en silverpaljettklänning som ledde karaoken. Hon/han var väldigt duktig och sjöng fasiken så mycket bättre än de flesta deltagarna i Idol och hade snyggare ben. 
Lyxproblem
Just nu är jag småsur på mitt ex D. Jag brukar beställa måttsydda skjortor av en thailändsk skräddare som kommer till New York en gång om året. Det här året har jag inte fått ett email från honom med hans reseschema. Jag trodde att han kanske avvaktade med att åka över med tanke på ekonomiska krisen. Nu visade det sig att han missat att skicka mail till mig, men väl skickat mail till mitt ex D. D glömde att informera mig om detta fastän vi talats vid regelbundet så nu har jag missat skräddaren. Liiite surt när jag avvaktat med att köpa skjortor för jag ville ha måttsydda sådana. Snacka om lyxproblem.

Oct 13, 2008

Slömåndag
Idag var det Columbus Day här i USA och dagen till ära så hade jag ledigt. Jag kallar helgdagen för "kill all the indians and take their land day". Det är ju inte politiskt korrekt för det skulle i så fall heta "kill all the native Americans and take their land day". Egentligen firar man att Columbus upptäckte Amerika och här i New York är det någotslags inofficiell nationaldag för italienare med parad upp längs 5e Avenyn med pompa och ståt. Själv är jag bara glad att jag har ledigt en måndag och slipper gå till jobbet. 

Jag har tillbringat dagen med att sova länge, gå till gymmet och gå på en fikadejt. Jag träffade G på Starbucks och vi tog med fikat och satte oss i Madison Square Park och snackade. G är trevlig men jag kände inte mig inte attraherad av honom. En bidragande orsak (må jag brinna i helvetet) är att han inte tränar alls. Jag kräver ingen perfekt kropp, men jag försöker leva ett aktivt liv och det minsta jag begär är att den jag är tillsammans med också gör det eller åtminstone försöker i mån av tid. 

På vägen hem så passerade jag min kompis Ms lägenhet. Jag har ringt honom flera gånger utan att han besvarat mina samtal. Nu ringde jag honom och hotade med att komma upp då jag var utanför hans lägenhet. Jag vet att han jobbar hemifrån och dörrmannen känner mig så jag hade nog kunnat  snacka mig in. Utpressningen gav resultat. Han messade och förslog middag imorgon. Det skall bli kul att träffa honom och förhoppningsvis planera Halloween. 

Oct 12, 2008

Musikvideo
Min kompis E var på besök i somras. Han passade på att filma en musikvideo för sin låt Immature. Jag tycker videon blev riktigt hyfsad med tanke på att han hade Manhattans tredje sämsta filmare nämligen yours truly. Vi filmade videon under mycket svåra förhållanden runt midnatt en vardagskväll i mina kvarter. Det var 35 grader varmt och 80% luftfuktighet. Observera att E har långärmad tröja i några av tagningarna. E svettades som en gris, men turligt nog så syns detta inte i videon. Hela härligheten finns nu ute på YouTube för allmän beskådan. Klicka här för att se den. 


Oct 11, 2008

Lördagskväll i Chelsea
Idag har det varit nästan sommartemperaturer här i New York, nåja sommartemperaturer för Sverige men inte direkt New York. Jag tröttnade på att sitta hemma och gick ut och tog en öl med en R som  jag chattat med. Han skulle träffa några kompisar på Gym Bar och han övertalade mig att komma ut. Jag släntrade över till Gym Bar vid sjusnåret. 

Det var en ovanligt varm kväll och gayboysen var ute i full styrka. Restaurangerna hade sina fönster öppna ut mot 8e Avenyn och uteserveringarna var fullsatta med gäster. Det är alltid liv och rörelse i mina kvarter men efter mörkrets inbrott så ändrar gatulivet karaktär. Speciellt på helgerna blir stämningen mer förväntansfull när folk går omkring klädda för en utekväll. Det känns som om luften blir mer elektrisk på något sätt. 

Gym Bar var fullpackad med mer eller mindre gymmade killar. Jag tog en öl och snackade med R och hans kompisar innan jag gick hem vid nio. Jag kände mig ganska så sliten efter dagens träning och det var skönt att komma hem innan gryningen för en gångs skull. Jag antar att jag håller på att bli gammal. 

Oct 10, 2008

Kris
Idag nådde krisen institutet jag jobbar för. Vi har haft det ena krismejlet efter det andra från avdelningschefen till högsta chefen. Nu råder det både anställningstopp och reseförbud. Jag har fast anställning och jag reser nästan inte alls genom jobbet så det drabbar inte mig direkt. Det som är mest tråkigt är att två stora vetenskapliga möten här på huvudkontoret har lagts på is på grund av reseförbudet. Det hade varit roligt att få vara med på dessa möten och få höra färska forskningsresultat från institutets forskare. Nu blir det inget med det. Det var inget vidare fredagsstämning. 

Oct 7, 2008

Debatterii debatteraa
Jag har precis tittat på presidentsdebatten. Jag tyckte att Obama var bättre än McCain som inte var lika specifik vad gällde sina svar. Det verkade också så på CNNs mentometerdiagram. De obestämda väljarna från Ohio som var panelen verkade också tycka bättre om Obama än om McCain. Nu får vi se vad som händer de närmaste dagarna när båda partierna har vinklat klart debatten i media. Antagligen så kommer McPain och Faling fortsätta sin smutskastningkampanj i brist på bättre. 

Oct 5, 2008


New York City Waterfalls
Jag var lite seg idag efter att ha varit ute med min svenska kompis C och hans kompisar. Vi tog några drinkar på g lounge och Barracuda. Jag träffade min amerikanska kompis R där. Det var kul att retas lite med honom. Jag var rätt sliten fortfarande av min förkylning så jag tackade för mig vid midnatt. 

Idag åkte jag ned till Brooklyn Bridge och tittade på ett av vattenfallen. Vattenfallen är en installation av konstnären Olafur Eliasson. Det var rätt mäktigt att se vattenfallet under Brooklyn Bridge. Tyvärr är inte detta en permanent installation utan dessa kommer att försvinna efter nästa vecka.

Inte den bästa kvaliten på bilden då jag var tvungen att ta kortet med min mobil. Batteriet tog slut i min digitalkamera precis när jag skulle ta kort. 

Här är en mer proffsig bild på vattenfallet. 


Oct 4, 2008

Kostymdrama
Jag kände mig lite smådeppig i eftermiddags så jag gick runt hörnet till kvartersbion och gick och såg The Duchess med Keira Knightley och Ralph Fiennes. Inget piggar upp mig som lite kostymdrama från 1700-talet. Filmen var helt okej, men det var främst sceneriet och kostymerna som fick mig att dregla. Det var en orgie i 1700-talskläder helt i min smak. Kolla in trailern här.

Allsång
Jag har precis kommit hem från Marie's Crisis. Det är en pianobar i the Village där folk träffas för att sjunga musikalsånger runt ett piano och dricka sprit. Det är lite som Allsång på Skansen fastän med alkohol. 

Jag träffade min kompis C från Philadelphia som var på besök i stan. Dessutom så visade det sig att jag kände en av servitriserna från mina gamla dagar då jag var stammis på stället. Jag hade en pojkvän som var tokig i musikaler en så kallad Broadway Queen. Vi brukade vara där väldigt ofta. Aaah ljuva minnen man inte minns. 

Oct 3, 2008

Vicepresidentsdebatten
Igår var det då äntligen dags för vicepresidentsdebatten. Palin gjorde ett bättre intryck än väntat. Inte för att förväntningarna var särdeles höga direkt efter hennes misslyckade intervjuer. Hon vare sig dreglade eller tände eld på scenen så republikanerna utlyste henne till vinnare. Vad hon inte heller gjorde var att svara på frågorna som ställdes vilket inte direkt gick hem hos väljarna. Jag försökte pigga upp mig genom att spela palinbingo. Tyvärr gick det inte så bra för mig då hon undvek vissa ämnen av någon anledning.

Här är resultatet från gårdagens bingokväll.

Oct 2, 2008

Utebliven lunch?
Idag när vi kom ut från kontoret för att köpa lunch så stod det en brandbil och en ambulans med blinkande ljus på hörnet. Det stod några hunkiga brandmän och snackade med lite folk på hörnet men annars så var det inte så mycket som hände.

Orsaken till ambulansen blev vi varse när vi såg en matbudscykel med tillbucklat bakhjul stå lutat mot en lykstolpe. Troligtvis hade ett cykelbud blivit påkört på hörnet. Förhoppningsvis hade budet hunnit leverara maten. För annars så var det nog några kontorsnissar som gick hungriga och undrade varför maten dröjde så länge. Att vara cykelbud i New York måste nog vara ett av stadens farligaste yrken.

Oct 1, 2008

Debattuppvärmning
I morgon kväll är det dags för den stora debatten mellan vicepresidentskandidaterna. Tills dess får vi nöja oss att se Palin i den i den ruggigt roliga Saturday Night Live sketchen som återskapar den ökända Katie Couric intervjun av Sarah Palin. Tina Fey gör som vanligt en underbart mitt i prick version av Palin, medans Amy Poehler gör Katie Couric. Kolla in sketchen här. Man skrattar gott åt den lätt bimboaktiga Palins förklaringar om saker och ting. Fast skrattet fastnar i halsen när man vet att en hel del av Palins repliker är ordagrant tagna från intervjun. Försök lista ut vilka. Skrämmande!!