Mar 15, 2009

Willemstadt Curacao
Den tredje och sista destinationen var Willemstadt i Curacao. Det är den trevligaste staden jag vet i Västindien. Då Curacao är en före detta holländsk koloni så är stämningen mer avslappnad vad gäller gays. Vi hade ursprungligen planerat att åka ut till en privat strand och bada, men vädret var dåligt så vi beslöt oss för att promenera i staden istället. 

Här kommer det lite bilder från själva staden. 


Så här fin är den gamla stadskärnan med en kanal och uterestauranger som serverar europeisk öl.


Vi fick lite insyn i det lokala livet då vi gick utanför turiststråken för att hitta denna mataffär. Vi var tvugna att shoppa lite groggvirke. Det är egentligen inte tillåtet att ta ombord egen sprit, men det är ingen som kollar så det är ganska så vanligt att folk gör det ändå. Det kostar att vara fab på kryssningsfartyget.



En gammal fin herrgårdsliknande hus där den lokala gayföreningen ordnade fest åt oss senare på kvällen. Curacao är som sagt väldigt gayvänligt. 


Tydligen så har Madonna öppnat en affär i Curacao. Affären innehåller allt en drag queen kan önska sig även om jag tror att sortimentet egentligen är till för kvinnor. Några av passagerarna passade på att shoppa lite inför the white party till personalens förtjusning. 



Personalen är ibland plastiskt bystig av sig. 

 

No comments: